در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال مهدی ساعتچی | دیوار
S3 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 03:41:16
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
این نمایش تمدید نمی شه؟
محمد فروزنده و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
به نظر من نمایش بسیار ضعیفی بود...
علی رغم اینکه برگزار کنندگان این اجرا امکاناتی داشتند که نیمی از آن هم در اختیار برخی گروه های دیگر ابدا قرار نمی گیرد و برایشان یک رویا محسوب می شود و علی رغم زحمت زیادی که برای این کار کشیده شده، اما یک اجرای پر هیایو و کسالت باری ارائه کردند که در جذب کودکان هم ناموفق بود و به نظرم ارزش وقت گذاشتن نداشت. نه جنبه درام داشت و نه کودکی را خنداند و نه شور و اشتیاقی ایجاد کرد. چند نکته :
- انتقادی که حتما پیش از این هم مطرح شده، نام نمایش است. نمایش دیویود وود عنوانش هست «مرد نون زنجبیلی» و نه «کلوچه دارچینی». یک پایه اصلی این نمایش معرفی و جذاب ساختن چند گیاه پرخاصیت درمانی برای بچه هایی است که احتمالا این گیاهان برای آنها نامطبوع است. نویسندهٔ نمایشنامه، چیدمان شخصیت‌ها مثل ادویه‌ها و گیاهان دارویی را بر یک مبنای علمی انجام داده و به همین دلیل، چنین تغییر بزرگی در آن، به پیش‌بُرد روند داستان لطمه می‌زند. پس تا اینجا روح نمایش و مقصود اصلی مورد تعرض قرار گرفته و شاید بهتر بود می توشتید اقتباسی از این نمایش است. حداقل ش اینکه خواص زنجبیل از دارچین بسیار بیشتر و حیاتی تر است.
- اجرای ترانه های کار تا حدی کمک می کرد نمایش از فضای کسل کننده فاصله بگیرد.
- کاراکترها جذابیت و شیرینی که لازمه بازیگری تئاتر کودک است را نداشتند و هیچ کدام دارای شخصیت و ویژگی خاصی نبودند.
- شیوه روایت در اجرا ... دیدن ادامه ›› مفهوم نبود و تا حدی برای کودکان گنگ بود و انگیزه ای برای دنبال کردن آنها نداشتند. اگرچه کار قسمت های تعاملی با مخاطبان کودک خود داشت اما ارتباط واقعی میان اجرا و مخاطبان برقرار نمی شد.
- حضور بازیگران خردسال و نوجوان در نمایش بسیار بسیار حاشیه ای و غیر لازم بود. تنها ربطش این بود که این گروه ظاهرا چون کلاس بازیگری هم برگزار می کند، آنها را به روی صحنه آورده بود که باری از بابت اجرا روی دوش آنها نبود.
- حضور غیر لازم و حاشیه ای این بازیگران خردسال در نقش پرده! این شبهه را ایجاد می کند که شاید جنبه تجاری این اجرا بر همه مسائل سایه افکنده و کسی به بازی با احساسات این نونهالان و تازه واردان اهمیتی نمی دهد. اگر این گروه می خواهد توانایی های خود را به نمایش بگذارد بهتر بود بازی یکی دو تن از این هنرجویان را به نمایش گذارد و نه اینکه آنها را در حاشیه و به شکل نوبتی به روی صحنه بیاورد تا مخاطب هم پی ببرد یک خروجی واقعی از کلاس های بازیگری این گروه هم وجود دارد.
- واضح است که قیمت بلیط این نمایش نسبت به هزینه های چنین نمایشی بسیار پایین است. واقفم که بسیاری از گروه های تئاتر کودک هزینه های خود را هم در نمی آورند ، اما راه مقبله با آن، ارئه کارهای با کیفیت تر و جذاب تر برای جذب مخاطب است تا ارام ارام ، رقم بلیط ها منطقی تر شود. شیوه اجرایی این گروه، یکی از ناصواب ترین و فریبنده ترین راه ها برای جبران هزینه ها است و مخاطب را نیز به ابزاری در خدمت گردش کار یک موسسه آموزش بازیگری تبدیل می کند.
اجرای نسبتا کسالت باری بود. واقعا اگر بازی رضا بهبودی را از نمایش حذف می کردیم، در حد یک اجرای دانشجویی شسته رفته بود. بازیگرای دیگه هم غیر از آقای پیروزفر کاملا معمولی و بی روح بودند.بویژه نقش کلارا که می توانست بسیار تاثیر گذار باشد. جالب اینجاست که این نمایش تراژدی کمدی (tragicomic) هست اما خبری از هیچ کدام در اجرا نبود. اوج و فرود نمایشنامه به شکل عادی و بی روح درآمده بود. فکر می کنم اگر آقای پیروز فر حداقل فیلمی از اجرای ملاقات بانوی سالخورده آقای حجازی فر که چند سر و گردن بالاتر بود، دیده بودند . از چنین اجرای خسته کننده ای منصرف می شدند. در هر صورت این اجرا به نظرم حرف تازه ای برای گفتن نداشت.
پ.ن.در ضمن این سوال برام بی جواب بود که عنوان نمایش Der Besuch der alten Dame که در زبان فارسی سالهای سال ملاقات بانوی سالخورده ترجمه شده، چرا باید به پیروی از عنوان مصطلح شده در زبان انگلیسی "ملاقات" ترجمه شود. شاید دلایل تجاری داشته است.
رونمایی از شیوه جدیدی برای حراج تئاتر
ضمن خسته نباشید به این گروه که زحمت زیادی کشیدند و قابل ستایش است، این مطلب را با توجه به روزهای اتمام این اجرای این کار مینویسم . باید عرض کنم شاهد اجرای کاری کاملا بی سر و ته بودم که نه منطق روایی و نه هیچ منطقی را نمی شد در آن کشف کرد. جز چنداجرای به نسبت جذاب چند بازیگر هیچز چیزی برای گفتن نداشت. مجریان و کارگردانان این کار اگر ستایشی می خواهد از تئاتر بکنند، صادقانه یه نمایش مناسب و یک اجرای خوب از بازیگران نوپا روی صحنه ببرند که این بالاترین ستایش از تئاتر است و نه چنین شیوه ای که بیشتر توهین به مخاطب و تئاتر است. اینکه این روزها هنرمندان سرشناس که پیشینه خوبی هم دارند ولی فرصت کافی ندارند، دلیل نمی شود به این شیادی ها دست بزنند. متاسفانه این نظرات مثبتی که اینجا می بینم کاملا مشکوک به نظر می رسند چرا که امتیاز داده شده پایین اما نظرات مکتوب شده مثبت است. و البته به مجریان این کار عرض کنم که با توجه به حامیان زیاد خانوادگی بازیگران که دلایل غیر حرفه ای دارد، نباید به این نظرات دل خوش کنند. توصیه می کنم به مجریان این اثرکه مسیر تئاتر را به بیراهه و شیادی نبرند. اجرا و نمایش همگانی بازیگران تازه کار آدابی دارد و نمی توان برای تئاتری از سوی بازیگران نوپا با ابزارهای فریب کارانه همان هزینه بلیط دیگر کارها را گرفت و بدون صرف هزینه های خاصی در طراحی صحنه .و موسیقی و ... مخاطب را به اعتبار نامشان به دیدن کار کشاند. کاری که فقط نشان از ناتوانایی ها و ضعف های ما در عرصه اجرا دارد.
من به نظرم شما کار رو درست ندیدید یا دقت نداشتید یا نمیدونم شایدم زیاد اجرا هارو دنبال نمیکنید چون به نظرم صحنه (و تصاویری که ساخته شده بود) و موسیقی (مخصوصا جلوه های صوتی و فضاها) که اشاره کردید از نقاط قوت کار و بسیار حرفه ای کار شده بود.این دید شما به طراح ها برای من خیلی عجیب و شاید غرض ورزانه بود ، چون اکثر کارایی که حداقل در این چند وقت من دیدم حتی لباس ها از کمد بازیگران انتخاب شده، ولی این کار حتی لباس ها هم همه معلوم بود طراحی و مخصوص این اجرا دوخته شده بود، اتفاقا بر عکس شما من فکر میکنم این عزیزان با توجه به سابقه ی طولانی که در تیاتر دارن تمام عوامل پشت صحنه رو از بین افراد حرفه ای انتخاب کرده بودند تا به این واسطه اجرا رو گیرا تر و روتوش کنند.
۲۰ مهر ۱۳۹۷
من هم کاملا با نظرتون موافقم ! حیف بود واقعا حیف...
۲۰ مهر ۱۳۹۷
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید