در 28 بهمن ماه 1400 ساعت 4 بعد ازظهر تماشاخانه سنگلج نشست نقد نمایش لباس جدید پادشاه با حضور منتقدین عرصه تئاتر جناب آقای رضا آشفته و خانم ها فریال آذری، سپیده اسکندر زاده، شادی جاوید برگزار گردید همچنین کارگردان اثر خانم لادن نازی، نویسنده اثر آقای فرزاد فخری زاده و دراماتورژکار آقای محسن خیمه دوز نیز در این نشست حضور داشتند.
جناب آقای آشفته به بررسی ژرف ساخت اثر پرداخته و آن را متنی در خور با پتانسیل جهانی شدن معرفی نمودند. همچنین اثر را از منظر نماد شناسی و نشانه شناسی و محتوا مورد نقد قرار داده. همچنین تاریخ احمد شاه و مسئله استعمار، ریشه های استعمار و کلیت نمایش نامه را بررسی کردند و لباس را برابر با هویت ایرانی دانسته و انتخاب احمد شاه و نه پادشاه دیگری را تشخیص هوشمندانه ای بیان کردند.
سرکار خانم فریال آذری به بررسی شخصیت نقش اول قصه احمد شاه قاجار از منظر روان شناسی اگزیستانسیال پرداخته و وجوه شخصیتی قهرمان قصه را بررسی نمودند. و مسئله از دید مسئولیت گریزی، اختلال اضطراب جدایی کودکی که ماحصل تبعید والدین به مسکو و پرورش یافتن توسط نایب السلطنه ها که در واقع نگاه آ؛مرانه و نه پدرانه و یا دلسوزانه به احمد شاه داشتند پپرداخته و تمایل او به سفرهای مکرر را از باب مسئولیت گریزی و همچنین افسردگی عمیقی که در نوجوانی در وجودش نهادینه گردیده را بیان نمودند و همچنین به بررسی تقابل تاثیر فرهنگ و هنر واثرات آن بر روی یکدیگر پرداختند.
پس از آن سرکارخانم شادی جاوید به نماد شناسی عنصر لباس و شخصیت خیاط پرداخته و همچنین به نقد فرم گرایانه و تاثیر استعمار در شکل گیری رخدادهای اثر پرداختند. و به برخی از مشکلات اجرا اشاره نمودند. و درباره به کاربردن زبانهای مختلف در اثر با غلطهایی که گاه فاحش و نه طنز می نمود را مورد نقد قرار
... دیدن ادامه ››
دادند.
در نهایت سرکار خانم سپیده اسکندر زاده به نقد موقعیت های پسا استعماری و پست کلونیا و تقابل سنت و مدرنیته، بررسی نگاه غرب و شرق نسبت به یگدیگر و تنش های موجود در این تقابل که منجر به طنز شده و این نگاه طنز آمیز در اثر پرداختند.
و در حاشیه جلسه نقد به مفاهیم پایه ای من باب هنر، هنرمند، بسترهای موجود، دیده شدن هنرمند و اثرش و همچنین تبعات به فراموشی سپردن فرهنگ و هنر که در جامعه موجب برافروختن شعله های خشم دیکتاتوری نزاع و جنگ افروزی می شود پراخته شد.