نمایشهایی که این روزها در سالنهای تئاترِ پایتخت روی صحنه میروند، یا کیفیت پایین دارند و یا برای جلب مخاطب دست به هر کاری میزنند؛ نمایش «خانه عروسک» اما اجرایش در این روزها غنیمت است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نمایشنامه "خانه عروسک؛ قسمت دوم" نوشته لوکاس نیث روایتگر خانواده هلمر است. "نورا هلمر" پس از تقابلاتی که با همسرش "تُروالد" داشته علیرغم داشتن ۳ فرزند، خانواده را برای یافتن هویت فردی و یا به اصطلاح نورا برای پیدا کردن اصل خود ترک میکند. عقاید فمینیستی نورا دلیل خودخواسته او برای فرار از کانون خانواده میشود. نویسنده نورا را ۱۵ سال بعد به همان خانهای که ترک کرده بر میگرداند. نورا در طول آن سالها با نگارش کتاب هایی در باب لزوم احترام جامعه به زنهای مستقل و در دفاع از آزادی برابر زن و مرد سپری کرده و اینک تبدیل به نویسندهای احتمالاً موفق شده است.
وقتی زیگموند، تقابل فروید و یونگ را جدی نمیگیرد
لوکاس نیث در این نمایشنامه اطلاعات زیادی درباره نورا به مخاطب میدهد اما هیچگاه شخصیت نورا را قبضه نمیکند. مخاطب گاهی او را در قامت زنی مستقل، مصمم، محکم و با اعتماد به نفس میبیند و گاهی نورا را یک زن، یک مادر، و حتی یک همسر که فقط در چهارچوب ضوابط خانواده باشد میپندارد زیرا او در مواجه با خانواده خود دوباره در اتمسفری دیگر قرار میگیرد و احساس میشود باید شاهد تغییراتی در او باشیم.
تلاش وافر نورا برای القاء عقایدش، از سوی خانواده مورد پذیرش قرار نمیگیرد و شاید بهترین مثال برای این موضوع صحنه مواجه او با دخترش که به نوعی یک بخش کلیدی از نمایشنامه است باشد. اساساً مبنای گریز نورا از خانواده تلاش او برای ایجاد تغییراتی بزرگ در نسلهای آینده است و او امیدوار است آیندگان با ایدههایش همراه شوند اما نورا در مواجه با دخترش که نماینده نسل جدید زنان جامعه است شکست خوردهای بیش نیست.
نویسنده با هوشمندی تمام طرح سؤال میکند اما پاسخ نمیدهد! "تُروالد"، "نورا"، "امی" و "آن ماری" هر کدام پرسشهای بی جوابی دارند. چالشهایی دارند که نویسنده هیچ پاسخ روشنی به آنها نمیدهد و این تماشاگر است که بایستی پاسخ خود را بیابد. متن نمایشنامه، جذاب، کنش گر و دنباله آبرومندی برای "خانه عروسک" هنریک ایبسن است و برای مخاطبانی که نمایشنامه جذاب ایبسن را خوانده باشند تداعی کننده همان اثر فاخر خواهد بود. البته نباید از ترجمه روان، سلیس و شیوای آشا محرابی از متن اصلی غافل شد. محرابی با بهره گیری از دانش تجربی و آکادمیک خود موفق به ارائه اثری در خور توجه از متن به زبان فارسی شده است.
دکور نمایش خانه عروسک تداعیگر فضای یک خانه معمولی است که در فقدان زن خانه از رونق افتاده و از تزئینات اتاق فقط ردی و خطی باقی مانده و از هر آنچه خانه داشته فقط دو صندلی به جای مانده که گویی برای قراری و دیداری در آیندهای دور حتی ۱۵سال بعد تقدیر شده است...
نکته مبهم در دکور انتخاب رنگ فیروزهای برای دیوارهاست. برای نشان دادن فضای خانه خانوادهای که از هم پاشیده و بنیان محکمی نداشته و هر لحظه بیم فروپاشی آن میرود انتخاب رنگ فیروزهای که غالباً نماد شادی، صمیمیت، وفاداری و ثبات عاطفی است کمی عجیب و مبهم به نظر میرسد، در مجموع اما باید اذعان داشت که صحنه نمایش در سیطره کارگردان است. تسلط محرابی بر نمایش غیرقابل انکار است. نور، موسیقی، گریم و طراحی میزانسنها دقیق، حساب شده و اتو کشیده هستند.
فهم صحیح کارگردان از متن در هر لحظه از نمایش ملموس است. محرابی اندک طنز تزریق شده به نمایشنامه توسط نویسنده را به خوبی درک کرده و آن را در رگهای نمایش به جریان انداخته است و درست جایی که تماشاگر انتظار ندارد و نمایش میرود تا دچار آمبولی دردناکی شود او هنرش را به رخ میکشد و نمایش را از یک سکته حتمی نجات میدهد! کارگردان در هدایت بازیگرها موفق بوده است. توانایی و مهارت بازیگران نمایش بر کسی پوشیده نیست اما ردپای کارگردان در بازیگیری از آنها مشهود است. بازیها به طرز محسوسی پخته، چشم نواز و حساب شده هستند. تجارب ارزشمند ایوب آقاخانی، مه لقا باقری و ساقی زینتی در صحنه تئاتر و حضور بازیگر جوانی چون سارینا کیان – که به طرز عجیبی خوب بازی میکند!
به مدد آشا محرابی آمده است تا "خانه عروسک؛ قسمت دوم" اثری در خور توجه باشد.
در شرایطی که بیشتر نمایشهای در حال اجرای پایتخت در سطح کیفی بسیار پایینی هستند و یا برای جلب مخاطب به هر مستمسک نازیبایی چنگ میزنند اجرای این نمایش غنیمتی است گرانمایه که تماشای آن به علاقمندان تئاتر توصیه میشود.
نمایش: خانه عروسک؛ قسمت دوم
نویسنده: لوکاس نیث
مترجم و کارگردان: آشا محرابی
بازیگران: ایوب آقاخانی، مه لقا باقری، ساقی زینتی، سارینا کیان
تئاترشهر- سالن چهارسو – ۱۶ آبان تا اواخر آذر ساعت ۲۰:۰۰
دستیار کارگردان و برنامه ریز: جعفر مطلبی پور، طراح صحنه: داریوش پیرو، طراح لباس: آرزو رحیم آبادی، طراح چهره پردازی: افروز بوجاریا، طراح نور: رضا خضرایی، طراح جلوه های صوتی: فرشاد آذرنیا، مجری دکور: مهران زاغری، عکاس صحنه: حسین گلستان، دستیار دوم کارگردان: پرهام پورخمسه، دستیار گریم: دل آرا ترکان، انتخاب موسیقی: آشا محرابی، مدیر رسانه و تبلیغات: نگار امیری، پوستر و بروشور: جواد مطلبی پور، طراح لوگو: حسین گلستان، ساخت تیزر: جواد مطلبی پور، حسین گلستان، پرهام پورخمسه، دوخت لباس: مزون نگار محمدی
خلاصه: نورا بعد از پانزده سال به خانه باز میگردد.
بازیگران نمایش «اینک انسان» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا نعیمی، برای اجرا در مجموعه تئاتر شهر معرفی شدند.
به گزارش مشاوررسانهای پروژه، نمایش «اینک انسان» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا نعیمی از ۲۱ آذر ۱۴۰۳، ساعت ۱۸:۳۰ در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه خواهد رفت.
میکائیل شهرستانی، عزالدین توفیق، ستایش رجایینیا، مرتضی نجفی، محمد سپهری، حسین عارف بازیگران این اثر نمایشی هستند.
شیدا منوچهری نائینی بهعنوان تهیهکننده در نمایش «اینک انسان» حضور دارد.
نمایش «اینک انسان» به شرحِ ساعات پایانی زندگی حضرت مسیح (ع) و محاکمه او در کاخ پیلاتوس میپردازد. در این اثر، عیسای ناصری به یکی از محاکمهکنندگان میگوید: «صداها… صداها برای مهماند، حتی وقتی به سکوت منتهی میشن. من صدای مردگان را به وضوحِ صدای زندگان میشنوم. میدونم باورش براتون سخته، اما من جریان خون در رگ برگها رو حس میکنم؛ هیچ چیز سختتر و دردناکتر از غمی که در سنگها لانه کرده نیست!»
دیگر عوامل نمایش «اینک انسان» بهزودی معرفی خواهند شد.
علاقهمندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی هماکنون میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
سه هنرمند فعال عرصه تئاتر به عنوان اعضای هیئت انتخاب بخش «سردار آسمانی» نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، هیئت انتخاب بخش «سردار آسمانی» نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت طی احکامی جداگانه از سوی محمد کاظم تبار دبیر این رویداد ملی معرفی شدند.
براساس این گزارش بهمن صادق حسنی نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش های خیابانی و صحنه ای، مجید امیرایی نویسنده، پژوهشگر، مدرس و کارگردان تئاتر، مجید رحمتی بازیگر و کارگردان تئاتر به عنوان هیئت ارزیابی متون بخش «سردار آسمانی» نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت معرفی شده اند.
در بخش «تئاترخیابانی» نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت که با عنوان «سردار آسمانی» و نگاه موضوعی به رشادت های سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و سرداران شهید جبهه مقاومت و مردم مظلوم فلسطین پیش روی مخاطبان قرار می گیرد، موضوعاتی چون «سیره زندگی و مبارزات سیدالشهدای مقاومت سردارسپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی»، «سیره زندگی و مبارزات شهدا و رزمندگان دفاع از حرم و محور مقاومت»، «عملیات ها و رخدادهای مهم دفاع از حرم و محور مقاومت»، «نقش تاریخی شهدای خدمت، تقویت محور مقاومت و دفاع از مردم مظلوم فلسطین»، «مقاومت، ایستادگی و مظلومیت مردم فلسطین به ویژه وقایع اخیر غزه»، «حماسه طوفان الاقصی و حماسه وعده صادق» به عنوان محورهای اصلی معرفی شده اند.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم تبار توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در تهران و شهرهای مختلف کشور میزبان مخاطبان و هنرمندان شرکت کننده خواهد بود.
علاقه مندان برای دریافت تازه ترین اخبار این رویداد می توانند به سامانه اینترنتی جشنواره مراجعه کنند.
«عبور قوای برج عیوض از اراضی کاخ هنر» در کاخ هنر نمایش «عبور قوای برج عیوض از اراضی کاخ هنر» نوشته شیده غفاریان و کارگردانی وهاب ناصریمنش در کاخ هنر به صحنه میرود. به گزارش روابط عمومی گروه، نمایش کمدی_تاریخی «عبور قوای برج عیوض از اراضی کاخ هنر» نوشته شیده غفاریان و کارگردانی وهاب ناصریمنش از ١٧ آذرماه در کاخ هنر به صحنه میرود. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: اهالی بُرجِ عیوَض از هفدهم آذر تا یکم دیماه ساعت ۲۰ بر روی صحنهی سالن کاخ هنر ساکن هستند تا با انسانهای معاصر گفتگو کنند. این نمایش که کاری از «گروه بازیگران(Actors Club)» است، با ایجاد سوال و پرسش، تماشاگر را به مشارکت و همراهی در اجرا میطلبد تا صحنه تئاتر، شباهت بیشتری به زندگی و شکل آن پیدا کند. در نمایش «عبور قوای برج عیوض از اراضی کاخ هنر» بازیگرانی چون آرش آذر، امیر حسام بنایی، جلیل ایراندوست، کیمیا اکبری، مهران باقری، حسین بنیتبار، مهدی بیرانوند، محمد مهران تاجیک، آیمان دهقانی، سیدمحمدرضا زمانی، نیما رضایی فراز، هستی سنبلدوست، محمد شهپر، وحید شیرمحمدی، نگین صمدی، حسین عبداللهیپور، پویا فلاح، کسری فرحناک، ساجد کارگر، مهسا کلانتری، راهیندا مجیدی، مهرناز محمودی، محمود محمدی، رویا ناصرپور، وهاب ناصریمنش و مهرداد نعیمی ایفای نقش میکنند. از دیگر عوامل نمایش میتوان به وحید لک به عنوان تهیهکننده، رها جهانشاهی به عنوان مشاور کارگردان، امیر ارسلان فتحی به عنوان مجری طرح، علی زمانی به عنوان مدیر تولید و دستیار اول کارگردان، هانیه منصورآبادی به عنوان منشی صحنه و دستیار دوم کارگردان، سحر تبرائی نظری یه عنوان برنامهریز و دستیار سوم کارگردان، آوا ملکمحمودی به عنوان دستیار چهارم کارگردان، سیدعلی مساوات به عنوان دستیار برنامهریز، میلاد تاجیک و سیدجواد حیدری به عنوان جانشینان تولید، نیوشا خادمی به عنوان سرپرست پژوهش، آرش آذر، مهدی بیرانوند، هانیه منصورآبادی، یاسمن یوسفیراد، مژگان علیزاده و هستی حقپرست به عنوان پژوهشگران، مینا شاهین به عنوان عکاس، رحیم ارمغان به عنوان طراح گرافیک و ساخت تیزر، اتابک اسدی به عنوان طراح نور، شیده غفاریان به عنوان طراح لباس، علی رضازاده و مرجان محمودی به عنوان طراحان گریم، سعید مومنی به عنوان طراح ویدئومپینگ، آرش عزیزی به عنوان تجهیزات مپینگ، سحر تبرائینظری به عنوان مسوول اتاق فرمان، امیرمحمد حضوری به عنوان مدیر صحنه، آرمان فرحزادی، سامان کثیری، سیاوش نوشاد و محمدمهدی عزیزی به عنوان دستیاران صحنه، صدرا صباحی به عنوان مشاور رسانه، نیوشا خادمی به عنوان برنامهریز تبلیغات، یاسمن یوسفیراد به عنوان سناریونویس تبلیغات، محمود محمدی کپی رایتر، کیمیا اکبری، مهرناز محمودی و راهیندا مجیدی به عنوان ادمین شبکه مجازی، سید معین حسینی به عنوان هماهنگی تبلیغات، کسری فرحناک و حمیدرضا محمدی به عنوان استراتژیست محتوا با این گروه همکاری میکنند. نمایش «عبور قوای برج عیوض از اراضی کاخ هنر» از ١٧ آذرماه ساعت ٢٠ با مدت زمان ۶٠ دقیقه در کاخ هنر به نشانی خیابان رازی، نبش کوچه زندوکیل، پلاک ۵۰ به صحنه میرود و بلیت آن از طریق سایت تیوال قابل خریداری است.
برنامه هفته اول اجراهای «مسابقه تئاتر صحنه ای» و «بخش مهمان» نوز دهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت به میزبانی شهرهای اصفهان، شهرکرد، زاهدان، تهران، مشهد، اهواز و شیراز اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، برنامه هفته اول اجراهای «مسابقه تئاتر صحنه ای» و «بخش مهمان» نوز دهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت که قرار است در قالب اجراهای عمومی به میزبانی شهرهای اصفهان، شهرکرد، زاهدان، تهران، مشهد، اهواز و شیراز روی صحنه بروند، اعلام شد.
براساس جدول زمان بندی جشنواره ۹ اثر نمایشی طی بازه زمانی ۱۱ تا ۱۶ آذر ماه و در قالب هفته اول اجراهای مسابقه تئاتر صحنه ای و بخش مهمان پیش روی مخاطبان قرار می گیرند.
نمایش «چند گرگ از عروسی مادرم ماه جان» به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی احسان جانمی که از روز بیست و هشتم آبان ماه در تالار هنر شهر اصفهان آغاز شده، تا پایان روز سیزدهم آذر ماه ساعت ۱۹ پذیرای مخاطبان است.
نمایش «نمیشناسیم ای دوست» به نویسندگی محمدرضا سمیع و کارگردانی ملیحه سلیمانی که از روز دوم آذرماه اجرای خود را آغاز کرده، تا پایان روز هفدهم آذر ماه ساعت ۱۹ به اجرای خود در تماشاخانه «مهر» شهرکرد ادامه می دهد.
تالار «نخل» شهر زاهدان هم که از روز سوم آذر ماه میزبان مخاطبان تئاتر با نمایش «هیله» به نویسندگی محسن عظیمی و کارگردانی مسعود نوری است، تا پایان روز هفدهم آذر ماه ساعت ۱۸:۳۰ پذیرای دوستداران تئاتر است.
در سالن اصلی تالار مولوی تهران هم نمایش «گاراژ» به نویسندگی کیانوش ایازی، عرفان پور محمدی و کارگردانی کیانوش ایازی از روز پنجم آذر تا بیست و سوم آذر ماه ساعت ۱۸:۳۰ میزبان تماشاگران خواهد بود.
در سالن «بهار» شهر مشهد هم طی روزهای هشتم تا هجدهم آذر ماه ساعت ۱۸، نمایش «زمین، من، یوما» به نویسندگی فرشید تمری و کارگردانی کریم جشنی در قالب بخش مهمان جشنواره تئاتر مقاومت به صحنه می رود.
نمایش «اگ رسور» به نویسندگی محمد گله ملکی و کارگردانی محمد گله ملکی و فرزاد رمضانی هم از روز دوازدهم آذر تا پایان روز بیست و چهارم آذر ماه ساعت ۲۰ در پلاتو «ماه» حوزه هنری شهر اهواز اجرا می شود.
در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر تهران نیز نمایش «پروانه بر ناقوس»، به نویسندگی فارس باقری و کارگردانی علی افشار ساعت ۱۸ روزهای جمعه شانزدهم تا جمعه بیست و سوم آذر ماه به صحنه می رود.
نمایش «خون خفته» به نویسندگی علیرضا قاسمی و کارگردانی مهیار رضاخانی نیز ساعت ۲۰ روز های دوشنبه دوازدهم آذر تا جمعه بیست و سوم آذر ماه در تالار قشقایی تئاتر شهر میزبان مخاطبان تئاتر است.
نمایش «بی دوران» به نویسندگی و کارگردانی مسعود احمدی هم ساعت ۱۸:۳۰ روزهای شانزدهم تا سی ام اذر ماه در سالن «امین تارخ» شهر شیراز به صحنه می رود.
«پرداختن به سیره زندگی و مبارزات شهدا و رزمندگان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداختن به عملیات ها و رخدادهای مهم دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداخت به نقش تاریخی و ارزشمند زنان و مادران در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، «پرداختن به نقش شهدای مدافع امنیت با نگاه ویژه به شهدای سال ۱۴۰۱، حوادث تروریستی شاه چراغ و مجلس شورای اسلامی»، «مقاومت، ایستادگی و مظلومیت مردم فلسطین به ویژه وقایع اخیر غزه»، «پرداخت نمایشی به حماسه طوفان الاقصی و حماسه وعده صادق» و «پرداختن به شخصیت های مهم مبارز تاریخ معاصر ایران و جهان و ایستادگی آنها در برابر استکبار، استعمار و استبداد» نیز از اولویت های موضوعی فراخوان جشنواره در بخش «تئاتر صحنه ای» این دوره بوده که در قالبی متفاوت تر از دوره های گذشته برگزار می شود.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم تبار توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در تهران و شهرهای مختلف کشور میزبان مخاطبان و هنرمندان شرکت کننده خواهد بود.
علاقه مندان برای دریافت تازه ترین اخبار این رویداد می توانند به سامانه اینترنتی جشنواره مراجعه کنند.
نمایش «خون خفته» به کارگردانی مهیار رضاخانی و تهیهکنندگی امین اشرفی از ۱۶ آذرماه، در مجموعه تئاتر شهر روی صحنه خواهد رفت.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، نمایش «خون خفته» به نویسندگی جعفر غلامپور و علیرضا قاسمی و کارگردانی مهیار رضاخانی بهعنوان یکی از آثار حاضر در بخش صحنهای نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت از ۱۶ آذرماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۸ در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه خواهد رفت.
امین اشرفی، تهیهکننده این اثر است که پیش از این تهیهکنندگی نمایش «کلنل» را که سال گذشته در تالار وحدت روی صحنه رفت، برعهده داشته است.
حامد مهربانی نیز بهعنوان مجری طرح در این اثر نمایشی حضور دارد.
افق ایرجی، پیمان محسنی، سمیرا حاجی فتحعلی، سحر باقرآبادی، حسین پیروزیان بازیگران نمایش «خون خفته» هستند. نیکا معارف نیز بهعنوان بازیگر خردسال در این پروژه حضور دارد.
در خلاصه داستان نمایش «خون خفته» آمده است:
«یه مرد فردا قبل از طلوع آفتاب اعدام میشه...
مردی که تمام ناتمام منه...
اگر شده تمام این قصر و به خاک و خون بکشم نمی ذارم اون بمیره...»
پیشفروش بلیتهای این اثر نمایشی به زودی آغاز خواهد شد.
اجرای نمایش «چیزنامه» به کارگردانی محمود موسوی تا سهشنبه ۱۳ آذر در تماشاخانه ملک تمدید شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مدیر رسانه اثر، نمایش «چیزنامه» به نویسندگی محمد محمدی با کارگردانی محمود موسوی تا روز سهشنبه ۱۳ آذر در تماشاخانه ملک میزبان مخاطبان است.
حسین میرزاییان، سیدرضا علوی، شبیر پرستار، مسعود بهارلو، پردیس کریمی، پویان پوینده و سهراب گلدره بازیگران این نمایش کمدی ایرانی هستند که تهیهکنندگی آن را مریم آردم بر عهده دارد.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: «رستم از نبرد با اسفندیار سر باز میزند فردوسی باید او را راضی کند تا کتابش را به پایان رساند.»
سید جلالالدین دری، ابراهیم پشت کوهی، شهروز دل افکار، شهاب راحله، لیلا بلوکات، گروه ستاره قطبی، سیاوش مفیدی، زری اماد، مهتاب باجلان، کیوان، هاشمی، محمد علایی، یاشار نادری، بهزاد محسنی، خسرو احمدی، علیرضا ناصحی، محمدرضا فصیحی نیا، ناصر صوفی، سهند خیرآبادی، طوفان مهردادیان و پوپک مظفری از جمله هنرمندانی هستند که تاکنون به تماشای این اثر نشستهاند.
از دیگر عوامل این اثر عبارتند از مشاور تهیهکننده: حسین تفنگدار، سرپرست گروه کارگردانی، برنامهریز و منشی صحنه: نیلوفر شکری، دستیار کارگردان: محمدرضا احمدی و مریم نورالدینی، آهنگساز، شاعر، نوازنده و خواننده: شهرام نجاتی، دستیار تهیه: کوروش مراد طهرانی؛ طراح گریم: امیر قادری، مجری گریم: بتثابه نعیمائی، طراح پوستر و لوگوتایپ: سعید ملک، طراح نور: مجید سیادت، طراح صحنه و لباس: محمد محمدی، اجرا و ساخت دکور: حسین طاهربخش، دستیار لباس: سمیه باباوند، مدیر تبلیغات و ساخت تیزر: امیرحسین نجاح، دستیار تبلیغات: شقایق ماشاالهی، مدیر اجرایی: وحید آقارضایی، مدیر مارکتینگ: رضا جهانگیری، عکاس: عباس ستایش، عکاس دوم: زهرا تفنگدار، انتخاب بازیگر: عقیل تقی زاده، مدیران صحنه: مریم نورالدینی و سهراب گلدره، ترانهسرا: (ترانه رستم بایست) پویان پوینده و مدیر رسانه: نگار امیری.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت این نمایش که هر شب ساعت ۲۱:۱۵ دقیقه روی صحنه است، به سایت تیوال مراجعه کنند.
نمایش «بهمن» به کارگردانی علی زندیه امشب بهعنوان سانس ویژه ساعت ۲۱:۳۰ در تماشاخانه ملک میزبان مخاطبان خواهد بود.
به گزارش مشاور رسانهای پروژه، نمایش «بهمن» به نویسندگی مهدی زندیه و کارگردانی علی زندیه از ۸ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه ملک روی صحنه رفته است.
این اثر نمایشی با قرار دادن یک سانس ویژه، امشب (شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳) ساعت ۲۱:۳۰ میزبان مخاطبان خواهد بود.
بازیگران نمایش «بهمن» (به ترتیب ورود) مهدی زندیه، گلنوش قهرمانی، نکیسا نوری، احسان شهبازی، عدنان فراهانی، فرزام رنجبر، مجتبی جعفری، ملیحه آقایی، هستند.
طراح صحنه: سعید حسنلو، طراح لباس: شادی بیات، طراح نور: مجید سیادت، طراح صدا، آهنگساز: کسری باروتکوب، مدیر تولید: حسین افتتاحی، دستیار کارگردان، برنامهریز: شادی بیات، گروه کارگردانی: حامد حسین زاده، محمد غلامی، مطهره پورجعفر، دستیار تولید: علی حسنزاده، مدیر هنری تبلیغات: علی زندیه، عکاس: شایان عظیمی، گروه تبلیغات: شایان عظیمی، بنفشه نظری، سینا جلیلیان، نقاشی اقلام تبلیغاتی: بنفشه نظری، تبلیغات مجازی: آریان امیرخان (فیلم نیوز)، امیر قالیچی (تئاتربازها)، مشاور رسانهای: علی کیهانی عوامل این اثر نمایشی هستند.
در خلاصه داستان نمایش «بهمن» آمده است: «بهمن با بازگشتش، بهمن مهار نشدنیای از تودههای مردم ایجاد میکنه. باید مراقب شرایط باشیم.»
این اثر نمایشی تاکنون میزبان هنرمندان زیادی ازجمله خسرو احمدی، گلاب آدینه، علی مصفا، سجاد افشاریان، حبیب رضایی، علی شادمان، آناهیتا درگاهی، رضا زهتابچیان، علی احمدی، وحید نوری، سعید انصافی، کیوان کثیریان، آریو راغب کیانی، اصغر نوی، سحر بردایی، محمد شعبانپور، علی افشار، محمد معتضدی و ... بوده است.
علاقه مندان برای تماشای این اثر نمایشی که به روزهای پایانی اجرا رسیده است، میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
١. سارا رسولزاده، بازیگری که سالهای اخیر را از صحنه فاصله گرفته بود و بیشتر بر بازی در سینما و سریالهای خانگی متمرکز بود، امسال حضورِ پر رنگ و درخشانی بر صحنهی تئاتر داشته.
٢. رسولزاده خیلی زود پا به عرصهی نمایش گذاشت و ظرف چند سال به ستارهی صحنهی تئاترهای دکتر علی رفیعی تبدیل شد. سه تجربهی متفاوت از حضور در نقشهای مهم و کلیدی نمایشهای رفیعی (یرما، خاطرات و کابوسها و خانهی برنارد آلبا) او را در اوج جوانی به چهرهی مهمِ بازیگریِ تئاتر در ایران تبدیل کرد. پس از آن حضور در چند اثر سینمایی و سریال، او را مدتی از صحنه دور کرد؛ تا اینکه امسال دوباره با دو نمایش مطرح به تئاتر بازگشت.
٣. سهراب حسینی که همیشه آثارش با استقبالِ زیادی از طرف تماشاگران و اقبالِ خوبی از طرف منتقدان همراه بوده، اوایلِ امسال با نمایش آنها دروغ میگویند خیلِ گستردهای از تماشاگران را راهیِ تئاتر شهرزاد کرد. هر چند اجرای او به دلایلی که هنوز علتِ آن بیان نشده نیمهتمام ماند، اما حضورِ سارا رسولزاده در یک نقشِ کمدی در نمایشی گروتسک تحسین بسیاری به همراه داشت. او در کنار هومن برقنورد و سهیل مستجابیان که از کمدینهای به نام ایران هستند، موفق شد توانایی بازیگری خود را بار دیگر به رخ بکشد.
۴. تجربهی دوم او در سال ١۴٠٣ بازی در کار و نقشی متفاوت در آخرین اثر جلال تهرانی بود. سارا رسولزاده در بونکرِ جلال تهرانی نقش یک نیمهانسان ـ نیمهربات را بازی کرد که از اراذل و چاقوکشهای خطرناک حاشیهی شهر است. او چنان با ظرافت میانِ زنانگی و آدمکشی از یک سمت و آدموارگی و رباتیکبودن از سوی دیگر میغلتد، که انگار به طور همزمان چهار بازیگرِ توانا روی صحنه هستند.
۵. امسال سالِ درخششِ سارا رسولزاده روی صحنهی تئاتر بود و او پس از سالها دوری از صحنه، با دو انتخابِ هوشمندانه و ایفای دو نقشِ متفاوت، سهمِ مهمی از اتفاقاتِ تئاترِ ایران در سال ١۴٠٣ را به نام خود سند زد. باید دید این بازگشتِ شکوهمند همچنان ادامه دارد یا دوباره برای چند سال از صحنه فاصله میگیرد.
الهه اصغری بازیگر نمایش «هوش پشهای» از تجربه بازی در نقش یک حشره و لزوم توجه به تئاتر کودک و نوجوان گفت.
به گزارش خبرنگار مهر، الهه اصغری بازیگر نمایش «هوش پشهای» به نویسندگی و کارگردانی سامان کرمی که این شبها در پردیس تئاتر تهران روی صحنه است، درباره این نمایش عنوان کرد: این نمایش به دلیل فانتزی بودنش جزو متفاوت ترین فضاهای نمایشی است که من تجربه کردم. من در نقش یک پشه هدایتگر به اسم «بشه» دوستانم را راهنمایی میکنم. تجربه بازی کردن در نقش یک حشره به شکل فانتزی و فرا واقعی برای من بسیار لذت بخش است.
وی ادامه داد: تئاتر کودک و نوجوان از نظر من اهمیت زیادی در رشد فرهنگ جامعه و افزایش هوش اجتماعی کودکان و نوجوانان دارد ولی قطعاً در ایران باید بهای بیشتری به نمایشهای کودک و نوجوان داده شود.
این بازیگر تئاتر یادآور شد: باید در این زمینه طرح و نوشتههای خلاقانه تر و به روزتری استفاده شود. همچنین بودجه و سالنهای مجهزتری در اختیار گروها قرار بگیرد.
اصغری درباره میزان استقبال مخاطبان از نمایش گفت: خوشبختانه نمایش «هوش پشهای» با استقبال خوبی مواجه شده و کودکان و نوجوانان و همینطور پدر و مادرها از به روز بودن موضوع و دغدغههای این اثر بسیار رضایت دارند و با این اجرا ارتباط برقرار میکنند. از نظر من واقعاً کار کردن در راستای چنین مباحثی برای جامعه امروزی لازم و مفید است.
وی پایان صحبت هایش گفت: تماشاگران نمایش «هوش پشهای» از کوچک تا بزرگ درگیر قصه و داستان میشوند و در طول نمایش تمرکز زیادی دارند و به دقت به تمام دیالوگها و حرکتها توجه میکنند. حتی در طول نمایش واکنشهای جالبی دارند و این رضایت و خوشحالی آنها بعد از دیدن اجرا برای منِ بازیگر واقعاً ارزشمند است.
الهه اصغری، فائزه صدر، بهروز لسانی، خورشید یاری، بازیگران نوجوان: پرهام نجفی، فرهام نجفی در این نمایش ایفای نقش دارند. همچنین هوتن شکیبا، ژاله صامتی و سعید چنگیزیان هنرمندانی هستند که از صدا و تصویر آنها در بخشهایی از این پروژه استفاده شده است.
سامان کرمی پیش از این در آثاری چون «جن گیر»، «کیارش»، «طبل بزرگ»، «حکومت نظامی»، «این همه غول»، «گنجشک مجیک»، «من چه جوری ممکنه یه پرنده باشم»، «از نظر سیاسی بیضرر»، «پرده خانه»، «گالیله» و … به عنوان بازیگر حضور داشته است. «هوش پشهای» اولین تجربه این هنرمند در عرصه کارگردانی تئاتر به شمار میآید.
این نمایش داستان پسری است تنها در خانه که وابستگی شدیدی به اینترنت و فضای مجازی دارد و از ارتباطات اجتماعی و عواطف انسانی دوری میکند. وی سعی میکند مشکلات واقعی و حتی ساده در زندگی را با استفاده از اطلاعات موتور جستجوگر و هوش مصنوعی حل کند اما….
«هوش پشهای» تا نهم آذر ساعت ۱۸ در پردیس تئاتر تهران روی صحنه است.
خورشید یاری، بازیگر نمایش «هوش پشهای»، با اشاره به تجربه لذت بخش خلق کاراکتر «غشه» و بهرهگیری از نوآوری های بصری و داستانی، تأکید کرد که توجه به دغدغههای نسل جدید و احیای فرهنگ تماشای تئاتر میتواند مسیر مؤثری برای ارتقای تئاتر کودک و نوجوان باشد.
خبرگزاری صبا: خورشید یاری، بازیگر نمایش «هوس پشهای» به نویسندگی و کارگردانی سامان کرمی درباره نقش خود در این نمایش توضیح داد: ساختن و پیدا کردن کاراکتر «غشه» که کمی نازک نارنجی و دنباله روی دیگران است برای من تجربه بسیار لذتبخشی بود.
وی افزود: اضافه کردن لهجه و تکه کلامهای به زبان انگلیسی که با پیشنهاد و راهنماییهای گروه کارگردانی اتفاق افتاد، غشه را برای من به کاراکتری شیرینتر و ملموستر تبدیل کرد.
این بازیگر درباره جایگاه نمایش کودک و نوجوان را در تئاتر ایران اظهار کرد: فرهنگ دیدن تئاتر در کشور ما نیاز به احیا و مراقبت دارد و سرمایهگذاری بر روی نسل جوان میتواند یکی از بهترین و موثرترین راهها باشد. حمایت از کارهای کودک و نوجوان میتواند بسیار مفید و تاثیرگذار باشد.
او با بیان اینکه ذهن جوان و پر از اطلاعات عصر تکنولوژی به راحتی جذب داستانها و افسانههای قدیمی چه ایرانی و چه خارجی نخواهد شد، بیان کرد: دغدغههای نسل جدید روایتی به روزتر را طلب میکند. «هوش پشهای» با دست گذاشتن بر موضوعی که چالش این روزهای کودکان و نوجوانان نسل جدید است توانسته توجه خود بچه ها و والدین به خود جلب کند.
او ادامه داد: این اثر علاوه بر قصه جذاب و جدید نمایش و بخش آموزنده هوش پشهای بهره گرفتن از نور، تلفیق انیمیشن، ویدیو، تکنولوژی و شیوه متفاوتی از اجراهای متداول کودک توانسته توجه مخاطبین در سنین مختلف را جلب کند و برای تمام اعضای خانواده جذاب و دیدنی باشد.
یاری با قدردانی از تمام اعضای گروه گفت: باید از تمامی اعضای گروه، چه روی صحنه، چه بیرون از صحنه قدردانی کنم که صادقانه، عاشقانه و دغدغهمند برای این کار تلاش کردند و از ته دل امیدوارم که زنجیرهی پرداختن به ایدههای نو به خصوص در حوزه کودک و نوجوان ادامه پیدا کند.
هوش پشهای هر شب در پردیس تئاتر تهران روی صحنه می رود.
رپرتوار نمایشی «دیدار» با سه نمایش به نامهای «ورود آدمهای خوشبخت ممنوع»، «مانیا» و «آخرین سرباز یک سپاه شکست خورده عاشق بود»، به سرپرستی رامین صبوری و تهیهکنندگی سعید دولتی، از تاریخ ۲۶ آبان تا ۹ آذر هر شب در تماشاخانه همای سعادت از ساعت ۲۰ به روی صحنه خواهد رفت.
این رپرتوار با کارگردانی ایراندخت ارگی، علی صابری و علی هاشمی، به نویسندگی یاسمن خوانساری، علی صابری و علی هاشمی اجرا میشود. بازیگران این آثار عبارتند از ایراندخت ارگی، یاسمن خوانساری، علی صابری، غزاله میر ویسی، وحید شیر محمدی، علی هاشمی و حسین افتخاری مقدم. همچنین، نوازنده و راوی این برنامه محمد نوری نکو خواهد بود.
از دیگر عوامل این کار میتوان به طاها کاها به عنوان دستیار کارگردان و برنامهریز، علی هاشمی به عنوان طراح پوستر و بروشور، استودیو تبلیغاتی آوانگارد در بخش تبلیغات و رسانه، پارسا لویزانی و محمد نوری نکو به عنوان سازندگان تیزر، علی حسینعلی زاده به عنوان مدیر صحنه و رضا نجف بیگی به عنوان طراح نور اشاره کرد.
مجری طرح این رپرتوار موسسه سینما تئاتر همای سعادت بوده و این برنامه از سوی گروه تئاتر سیمولاتور تولید شده است.
گفتنیست علاقهمندان میتوانند بلیتهای این رپرتوار را از سایت تیوال تهیه کنند و به تماشای این تجربهای متفاوت در دنیای تئاتر بنشینند.
کارگردان نمایش «سورنا در کارخانه اسباببازی» همزمان با اجرای این اثر نمایشی از ضرورت اقتباس در اجرای تئاتر سخن گفت و تاکید کرد که تعداد گروههای حرفهای در تئاتر کودک و نوجوان انگشتشمار است.
آرش شریفزاده که این روزها نمایش «سورنا در کارخانه اسباببازی» را در تالار هنر اجرا میکند، در گفتگو با ایسنا از ویژگیهای این نمایش گفت و خاطرنشان کرد که کودکان امروز را نمیتوان صرفا با رقص و موسیقی جذب کرد.
او که نمایش خود را با اقتباس از انیمیشن «لوپتو» روی صحنه میبرد، درباره این اقتباس نمایشی توضیح داد: برای اولین بار است که در ایران از یک انیمشین ایرانی اقتباس میشود. پیش از این بیشتر اقتباسهای نمایشی که از انیمشینها انجام شده، از آثار خارجی بوده است ولی برای این نمایش، یک انیمشین ایرانی را انتخاب کردیم. البته این به معنای آن نیست که از انیمشینهای خارجی استفاده نکنیم. شاید کار بعدی خود من اقتباسی از یک انیمشین خارجی باشد ولی در هر حال هر گروه هنری علاقهمند است از آثار ملی و منابع و داستانهای کهن سرزمین خود نیز بهره ببرد.
این کارگردان درباره شیوه اجرایی این نمایش با توجه به اینکه از یک کار انیمیشن اقتباس شده، گفت: تئاتر با انیمیشن بسیار متفاوت است. البته برخی از گروههای نمایشی، انیمیشنهایی در پسزمینه (بک گراند) یا در میانه نمایشهایشان پخش میکنند در حالیکه رنگ و لعاب و حرکت انیمیشن اصلا قابل قیاس با تئاتر نیست. به همین دلیل تلاش کردهام رنگ و لعاب و حرکتهای انیمشین را با میزانسن، رنگ و نور، کنتراست و بازی بازیگران ایجاد کنم. البته شخصیتهای ما عین شخصیتهای انیمیشن «لوپتو» نیستند بلکه شخصیتهای محدودی را انتخاب کردهایم و کارمان اصولا خیلی شبیه انیمشین «لوپتو» نیست بلکه تلاش میکنیم ادامه این انیمشین را کار کنیم و آینده شخصیتها را نشان دهیم. با این حال نمایش ما یک کار کاملا مستقل است و لازم نیست مخاطب برای برقراری ارتباط با نمایش، آن انیمیشن را دیده باشد.
او با اشاره به اینکه این نمایش برای گروه سنی بالای ۵ سال مناسب است، درباره شرایط کار تئاتر برای گروههای حرفهای تئاتر کودک توضیح داد: از سال ۶۷ مشغول کار در تئاتر کودک هستم. شاید در این میان یکی دو کار بزرگسال هم داشته باشم و البته دوست دارم بعد از این نمایش، کار دیگری برای تماشاگران بزرگسال روی صحنه بیاورم منتها کاری که با همان فانتزی دنیای کودکانه اجرا شود.
شریفزاده با ابراز تاسف از اینکه واژه حرفهای در تئاتر ما به خوبی تعریف نشده، افزود: در تعریف این عنوان در تئاتر دچار مشکل هستیم. از نظر من حرفهای کسی نیست که تنها از راه تئاتر گذران زندگی میکند بلکه به معنای کسی است که آثارش استاندارد و کیفیت قابل قبولی دارند. با این وصف، تعداد هنرمندان حرفهای در تئاتر کودک، انگشتشمار است.
او ادامه داد: در حال حاضر بیشتر کارهایی که به عنوان نمایشهای کودک اجرا میشوند، در تلاش هستند با موسیقی و رقص و آواز و رنگ و... کودکان را جذب کنند. در حالیکه کودکان این دوره بسیار متفاوت هستند و برای جلب نظرشان باید از شیوههای خاص و داستانهایی استفاده کرد که فراخور حال آنان باشد.
این کارگردان که پیشتر نمایش «گروفالو» را در چند مقطع زمانی گوناگون روی صحنه برده است، یادآوری کرد: در آن اجرا در پس زمینه کار، نقاشیهای ونگوگ را قرار داده بودیم که هم زمینه آشنایی کودکان را با این نقاشیها فراهم میکرد و هم سبب میشد حتی کسانی که این نقاشیها را نمیشناختند، با دیدن آنها حسی از آرامش و زیبایی دریافت کنند. بنابراین لازم است گروههای نمایشی، متناسب با سلیقه و تفکر کودکان امروز، خود را ارتقا بدهند که این مطلب الزاما به معنای استفاده از تکنولوژی نیست بلکه مقصود، بهره گرفتن از شیوهها موضوعات مناسب این نسل است.
نمایش «سورنا در کارخانه اسباببازی» به نویسندگی و کارگردانی آرش شریفزاده از ۴ آذر ماه اجرای خود را در تالار هنر آغاز کرده است.
این نمایش با اقتباسی از انیمیشن «لوپتو» دراماتورژی شده و با بازی امیرمسعود قاسمی، لیدا معتمد، سعید موسوی، مهدی بیابانی، نگار تقویراد، نسا جبینپور، پانیذ صادقی، محمدمیثاق اردستانی، ساشا شایان، آریسا قنبریفر، بردیا یداللهی، صادق فخاری، الهام رضایی، کیمیا حسینزاده، سارینا کشاورز، نیایش سروش، امیرمهدی پاکنیت، محمد سروش علیشاهی اجرا میشود.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده: مهندس جوان به خاطر بیماری پدرش رباتی را که پدر باید تکمیل میکرد را برای بازرسان سندیکای جهانی آماده میکند ولی نقشههای تکمیلی دست همکارانی هست که به دلیل خلافکاری در زندان هستند، مهندس جوان آنها را به کارخانه میآورد ولی با مشکلات زیادی مواجه میشود در این راه فرشتههای نگهبان به علی کمک میکند تا اینکه...
نمایش «سورنا در کارخانه اسباببازی» هر شب ساعت ۱۹ در تالار هنر اجرا میشود و تماشاگران میتوانند بلیت آن را از طریق سایت تیوال تهیه کنند.
تماشاخانه طهران با اجرای نمایش «کلاغ» به نویسندگی رضا شاهی و محمد تات، طراحی و کارگردانی محمد تات و تهیهکنندگی محمد حسن شاهی، فعالیت خود را آغاز میکند. این نمایش از ۸ آذرماه هر شب ساعت ۱۹ در این تماشاخانه به روی صحنه میرود.
«کلاغ» با مدت زمان ۷۰ دقیقه، داستانی سورئال و کمدی را روایت میکند که به واهمهای بر سر هیچ، محکومیت به سکوت و جرم به دلیل کلامی آنی میپردازد؛ همانند آرامش قبل از طوفان است این سکوت کلاغها.
بازیگران این نمایش عبارتاند از: شاهین آشتیانی، رضا شاهی، ایراندخت اقرانی ارگی، فاطیما اکبرزاده، سپیده اردستانی، حامد خوشحال، علی صابری، محمد صفایی، علی عباسی، الهام علیزاده، سونیا غضنفری، متین کاظمی، مهسا معدنپیشه و علی هاشمی. همچنین، صدای شهرزاد کمالزاده در این اثر حضور دارد.
عوامل اجرایی این نمایش شامل مدیر پروژه: محمدرضا جعفری، مجری طرح: گروه هنری دذول، مدیر اجرایی: محمد ذوالفقاری، مدیر تولید: غزال فرشیدفر، دستیار تهیه: وحید شیرمحمدی، دستیار کارگردان: نیوشا توکلی، برنامهریزی و ارتباطات: آروین صحتمند، منشی صحنه: آرمیس مکی، آهنگساز: نوید هنرآرا، طراح لباس: زهرا یوسفی، دوخت لباس: زهرا بخشی، طراح صحنه: زهرا یوسفی و وحید شیرمحمدی، دستیار طراح صحنه: فاطمه شعبانی، طراح نور: محمد تات، گروه گریم: آتنا بزرگی و نیوشا توکلی، نقاش: نیکتا ناخدا زاده، مهندسی صدا: مجید زرین و نیوشا توکلی، استودیو: مجموعه زرین، طراح پوستر: علی هاشمی (دذول)، مدیر تبلیغات: عبد نیکسیرت، تولید محتوا و سوشال مدیا: مالک عسگری، عکاسان: ایمان ارجمندی، زهرا رضازاده و فاطمه کوچکزاده، گوینده آنونس: مهراد شالچی زاده، مشاور هنری: علی واعضی، طراحان تیزر: عبد نیکسیرت و مالک عسگری، تدوینگر: علی دهقان، حامی پروژه: صدف مقیمی (اتاق فرار یوفوریا) و روابط عمومی: تئاترخانه هستند.
تماشاخانه طهران در خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، بالاتر از طالقانی، کوچه فرهنگی (بهنام سابق)، که قبل تر تماشاخانه شانو در آنجا مشغول به فعالیت بود، واقع شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر و تهیه بلیت، میتوانید به سایت تیوال مراجعه کنید.
بازیگر نمایش «هوش پشهای» با ارائه توضیحاتی درباره ویژگیهای این نمایش از مزایای تئاتر برای کودکان و نوجوانان گفت.
به گزارش ایسنا، نمایش «هوش پشهای» به نویسندگی و کارگردانی سامان کرمی این روزها در پردیس تئاتر تهران روی صحنه است.
فائزه صدر، یکی از بازیگران این نمایش درباره نقش خود در این اثر نمایشی توضیحاتی داد و تاکید کرد که تئاتر به توسعه جوامع کمک میکند.
او با اشاره به شخصیت «چشه» گفت: «چشه» در بین دیگر پشهها شخصیت بلندپروازی دارد که هیچوقت به حداقل ها قانع نیست و دوست دارد حد و مرزها را رد کند. او جرات را به بقیه پشهها منتقل کرده و برای کشف ناشناختهها و مسیرهای جدید تلاش میکند.
صدر افزود: شجاعت این کاراکتر برای من لذت بخش است. جسارت، هیجان و ماجراجویی اش را روی صحنه زندگی میکنم. خصوصیاتی که به شدت شبیه علاقهمندیهای خودم هست و در واقع با همزادپنداری هر روز زندگیاش میکنم. این بازیگر با ارائه توضیحاتی درباره جایگاه نمایش کودک و نوجوان در تئاتر ایران ادامه داد: نمایش کودک و نوجوان در تئاتر دنیا از اهمیت ویژهای برخوردار است و در ایران هم مستثنی نیست. تئاتر نه تنها به عنوان یک ابزار آموزشی و تربیتی عمل میکند، بلکه به توسعه فرهنگی و هنری نسل تازه و جوان نیز کمک میکند. تئاتر میتواند ارزشهای اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی را به کودکان و نوجوانان منتقل و آنها را با مفاهیم مهمی چون روابط انسانی، دوستی، همدلی، مسئولیت پذیری و احترام به دیگران آشنا کند.
صدر اضافه کرد: همچنین دنیای هنر و آشنایی با زیبایی شناسی، فرصتی برای ابراز خلاقیت و استعدادهای هنری کودکان فراهم میکند. نمایشهای کودک و نوجوان میتوانند به معرفی ادبیات، فرهنگ و تاریخ به نسل جدید کمک کنند و حس هویت را در آنها تقویت کنند.
او در پاسخ به این پرسش که «هوش پشهای» چقدر توانسته است در بیان دغدغه گروه سنی کودک و نوجوان به درستی عمل کند، گفت: این روزها بیشترین مواجهه کودکان و البته تمام گروههای سنی با هوش مصنوعی است. همه ما اکثر کارها و اطلاعات مورد نیازمان را در دنیای مدرن با هوش مصنوعی و سوشیال مدیا برآورده میکنیم که این باعث شده روابط انسانی کمرنگتر شود و کمتر بخواهیم از راهکارهای فکری خودمان استفاده کنیم که این جا دارد بیشتر مورد توجه ما قرار بگیرد تا بتوانیم و بخواهیم تعادلی بین زندگی مدرن مکانیکی و انسانی قائل شویم.
صدر با اشاره به شیوه اجرایی این نمایش افزود: با توجه به سبک و شیوه اجراییِ این اثر، مخاطبان در سنین مختلف توجه زیادی به کار میکنند و مهمتر اینکه همراهیِ تماشاگر در تمامِ طولِ اجرا به وضوح دیده میشود و برای ما به عنوان گروهِ نمایش، دستاوردِ بسیار خوشایندی هست که میبینیم تمام سنین، کار را مشتاقانه دنبال میکنند.
این بازیگر یادآوری کرد: با افزایش توجه به تئاتر کودک و نوجوان در سالهای اخیر و برگزاری جشنوارههای مختلف، امیدوارم که جایگاه این نوع تئاتر در آینده تقویت شود و هنرمندان بیشتری به این حوزه جذب شوند. به طور کلی، تئاتر کودک و نوجوان در ایران میتواند نقش مهمی در شکلگیری شخصیت و فرهنگ نسلهای آینده ایفا کند و نیازمند توجه و حمایت بیشتری است.
صدر در پایان با اشاره به چالشهای تئاتر کودک و نوجوان در ایران افزود: با وجود اهمیت این بخش، تئاتر کودک و نوجوان در ایران با چالشهایی نیز مواجه است؛ از جمله کمبود منابع مالی، نبود حمایتهای کافی از سوی نهادهای دولتی و خصوصی و محدودیتهای موضوعی که ممکن است خلاقیت هنرمندان را محدود کند.
نمایش «هوش پشهای» هر شب در پردیس تئاتر تهران روی صحنه است.
رضا کنگازیان، کارگردان جوان تئاتر ایران، با نمایشنامه جدیدش «ابطالجوزا» به صحنه بازمیگردد. این بار کنگازیان با رویکردی نوآورانه، به دنبال خلق تجربهای متفاوت و بدیع در تئاتر است.
به گزارش پایگاه خبری هفت رخ رضا کنگازیان، کارگردان تئاتری که پیش از این با آثاری چون «لوکوموتیو» و «تقسیم بر صفر» شناخته میشد، این بار با نمایشنامه جدید خود، «ابطالجوزا»، به صحنه تئاتر تهران میآید.
نمایشنامه «ابطالجوزا» که در حال حاضر در نشر رهان در حال چاپ است، همزمان با اجرای نمایش در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت. همچنین، این اثر در اوایل سال ۲۰۲۵ به زبان انگلیسی در بسیاری از کشورها منتشر خواهد شد.
این نمایشنامه که در آذر ماه ۱۴۰۱ در پردیس تئاتر شهرزاد خوانش شده بود، اکنون به شکل نمایشی آماده اجراست. کنگازیان در مصاحبه با خبرنگار هفت رخ نیوز، در این اجرا میگوید: «هدف ما این است که با رعایت استانداردهای رایج صحنه در ایران، به سمت تئاتر معاصر جهان حرکت کنیم.»
کنگازیان درباره نام این اثر نمایشی گفت: «ابط الجوزا نام ستاره ای در صور فلکی است که من آن را به عنوان نام اثر برگزیدم.»
«ابطالجوزا» به زودی در سالن خانه هنر دیوار، با نویسندگی و کارگردانی رضا کنگازیان روی صحنه خواهد رفت.
اسامی بازیگران و سایر عوامل اجرایی نمایش «ابطالجوزا» در گزارشهای بعدی اعلام خواهد شد.
«ابطالجوزا» نمایشنامهای است که به بررسی مسائل بنیادی شرایط کنونی انسان و جامعه میپردازد. این اثر در فضایی پر تنش و چالشانگیز به روی صحنه خواهد آمد.
منبع: پایگاه خبری هفت رخ
سه هنرمند شناخته شده عرصه تئاتر اعضای هیئت داوران بخش مسابقه تئاتر صحنه ای نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت را تشکیل می دهند.
به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، حسین مسافر آستانه، کوروش زارعی و حمید ابراهیمی به عنوان اعضای هیئت داوران بخش مسابقه تئاتر صحنه ای نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت معرفی شدند.
اجراهای مسابقه تئاتر صحنه ای نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت در بازه زمانی ۲۸ آبان تا ۲۲ دی ۱۴۰۳ به میزبانی شهرهای اصفهان، گرگان، شهر کرد، زاهدان، تهران، اهواز، شیراز، رشت، ایلام، ارومیه و قم پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.
«پرداختن به سیره زندگی و مبارزات شهدا و رزمندگان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداختن به عملیات ها و رخدادهای مهم دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداخت به نقش تاریخی و ارزشمند زنان و مادران در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، «پرداختن به نقش شهدای مدافع امنیت با نگاه ویژه به شهدای سال ۱۴۰۱، حوادث تروریستی شاه چراغ و مجلس شورای اسلامی»، «مقاومت، ایستادگی و مظلومیت مردم فلسطین به ویژه وقایع اخیر غزه»، «پرداخت نمایشی به حماسه طوفان الاقصی و حماسه وعده صادق« و «پرداختن به شخصیت های مهم مبارز تاریخ معاصر ایران و جهان و ایستادگی آنها در برابر استکبار، استعمار و استبداد» نیز از اولویت های موضوعی فراخوان جشنواره در بخش «مسابقه تئاتر صحنه ای» این دوره بوده که قرار است در قالبی متفاوت تر از دوره های گذشته برگزار شود.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم تبار توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در تهران و شهرهای مختلف کشور میزبان مخاطبان و هنرمندان شرکت کننده خواهد بود.
علاقه مندان برای دریافت تازه ترین اخبار این رویداد می توانند به سامانه اینترنتی جشنواره مراجعه کنند.
بازیگر نمایش «هوش پشهای» گفت: تئاتر کودک و نوجوان هنوز راه بسیاری در پیش دارد تا به استانداردهای کودک امروز ایران پاسخ دهد.
نمایش «هوش پشه ای» به نویسندگی و کارگردانی سامان کرمی است که از دوم آبان ماه تا دوم آذر ماه به روی صحنه تالار هنر درحال اجرا است.
الهه اصغری، فائزه صدر، بهروز لسانی، خورشید یاری، پرهام نجفی و فرهام نجفی زا بازیگران این نمایش هستند و هوتن شکیبا با صدای خود در نقش ربات هوش مصنوعی، ژاله صامتی و سعید چنگیزیان در تماس تصویری این گروه نمایشی را همراهی میکنند.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: «پسری تنها در خانه که وابستگی شدیدی به اینترنت و فضای مجازی دارد؛ سعی میکند مشکلات واقعی و حتی ساده در زندگی را با استفاده از اطلاعات موتور جستجوگر و هوش مصنوعی حل کند اما با ورود پشهها اتفاقات عجیبی برایش رقم میزند..»
بهروز لسانی یکی از بازیگران نمایش «هوش پشه ای» گفت: بازی در نمایش هوش پشهای همکاری فوق العاده و تجربه جذابی است که همچنان ادامه دارد. بازی در این نمایش، از نظر فرم، دیالوگ، موسیقی و آهنگهای ساخته شده برای کودکان با توجه به محتوای نمایش، لباسها با طراحی خاص، و هماهنگی با گروه در مدت زمان محدود سختیهای خاص خود را داشت که خدا را شکر به محصول خوبی تبدیل شد و بازخوردها تا به امروز خوب بوده است.
وی ادامه داد: در این نمایش شخصیت پشهای به اسم "نشه" که تنها پشه نر در میان دوستانش است را دارم که با سیلی واقعیت مواجه میشود. در برخوردهای اول با متن به یاد این جمله انیشتین افتادم که همه افراد با استعداد هستند، اما اگر شما یک ماهی را بر اساس توانایی اش در بالا رفتن از درخت بسنجید، آن ماهی تمام عمرش را بر این باور خواهد گذراند که یک بی دست و پای احمق است. نتیجه گیری این است که متفاوت بودن چیز بدی نیست و هرکسی باید اول توانایی خود را بشناسد تا بتواند در راهی که دوست دارد و استعداد دارد قدم بگذارد.
وی افزود: بنظرم نمایش کودک و نوجوان هنوز خیلی جای کار دارد و نسل جدید احتیاج به آموزشهای جدید با رویکردهای جدید دارند. تازگی و طراوت و شادی و در عین حال متنی که معنا و مفهومی را در پی دارد خود دغدغه امروز کودک و نوجوان ایران است. فکر میکنم در این نمایش تا حدودی به این مسائل پرداخته شده است و ایده تازهای را در خودش دارد که فرم اجرایی جذابی برایش در نظر گرفته شده است و مخاطب کودک خود را تا انتهای نمایش درگیر میکند.
وی تاکید کرد: البته ناگفته نماند که حضور شخصیتهای محبوب و مردمی از قبیل هوتن شکیبا، ژاله صامتی و سعید چنگیزیان نیز به نمایش جان تازهای داده است. همچنین گاهی شنیدن یک پیام و محتوا از کسی که ما او را دوست داریم میتواند انجام آن کار را برایمان آسانتر و دلپذیرتر کند و حضور این بزرگواران رنگ و بوی تازهای به نمایش داده است.
بهروز لسانی در پایان صحبتهای خود گفت: معتقدم تئاتر کودک و نوجوان هنوز راه بسیاری در پیش دارد تا به استانداردهای کودک امروز ایران پاسخ دهد و به استانداردهای جهانی نزدیکتر شود. نسل جدید و باهوش آشنا با دنیایی به اسم اینترنت است که او را از نسلهای پیش از خود آگاهتر کرده است و نیازهای متفاوت تری نسبت به نسلهای قبل از خود و نیاز به خوراک مورد نیاز خودش را دارد. امید است در زمینه کودک و نوجوان شاهد گروههای بیشتر و کارهای خلاقانهتر و با موضوعات بروز بیشتری باشیم و از دریچهی نگاه کودک امروز و در دنیای تئاتر حرفهای بیشتری برای گفتن داشته باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
یادبود زندهیاد احمد آقالو بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با حضور همسر این هنرمند و جمعی از هنرمندان به همت گروه نمایشی «خانه عروسک: قسمت دوم» برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مدیر رسانه اثر، شب یادبود احمد آقالو بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با همراهی گروه نمایش «خانه عروسک: قسمت دوم» با کارگردانی آشا محرابی با حضور همسر این هنرمند در میان جمعی از هنرمندان در سالن چهارسوی تئاتر شهر برگزار شد.
آشا محرابی در ویدئویی که به مناسبت یادبود آقای آقالو با پخش تصاویری از بازیهای درخشان این بازیگر و دوبلور شناخته شده منتشر شد، بیان کرد: ما اجرا کنندگان نمایش خانه عروسک، گروه آقالو هستیم. گروهی کوچک با نامی بزرگ. آقای آقالو، یک بازیگر بزرگ رادیو بود. آقای آقالو، یک بازیگر بزرگ تئاتر بود. آقای آقالو، یک دوبلور بزرگ بود. آقای آقالو، یک بازیگر بزرگ تلویزیون بود. آقای آقالو، یک بازیگر بزرگ سینما بود. آقای آقالو، یک انسان بزرگ بود.
در پایان گروه نمایش با تقدیم لوح سپاس از فرخ زرینکفش، همسر زندهیاد احمد آقالو تقدیر کردند.
پوران درخشنده، فاطمه گودرزی، مسعود دلخواه، کوروش سلیمانی، بهنام تشکر، محمدرضا علیمردانی، عزتالله رمضانیفر، رضا فیاضی، اکرم محمدی و زهرا سعیدی از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.
مهلقا باقری، ایوب آقاخانی، ساقی زینتی و سارینا کیان بازیگران این نمایش هستند که از ۱۶ آبان ساعت ۲۰ در سالن چهارسو میزبان مخاطبان است.
علاقهمندان میتوانند برای تهیه بلیت نمایش «خانه عروسک، قسمت دوم» به سایت تیوال مراجعه کنند.
جدول زمان بندی اجراهای مسابقه تئاتر صحنه ای نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت در شهرهای مختلف کشور به تفکیک محل اجرا، تاریخ و زمان اجرای آثار منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، جدول زمان بندی اجراهای مسابقه تئاتر صحنه ای نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت به میزبانی شهرهای اصفهان، گرگان، شهر کرد، زاهدان، تهران، اهواز، شیراز، رشت، ایلام، ارومیه و قم به تفکیک تاریخ برگزاری، محل اجرا و زمان اجرای آثار پیش روی مخاطبان قرار گرفت.
براساس برنامه ریزی های انجام گرفته، برنامه زمان بندی اجرای آثار شرکت کننده در مسابقه تئاتر صحنه ای جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت که در قالب اجرای عمومی پیش روی مخاطبان گذاشته خواهد شد، به ترتیب تاریخ اجرای نمایش ها به شرح زیر اعلام شده است:
۱- دوشنبه ۲۸ آبان تا سه شنبه ۱۳ آذر - «تالار هنر» اصفهان – ساعت ۱۹: نمایش «چند گرگ از عروسی مادرم ماه جان» به نویسندگی رضا گشتاسب و کارگردانی احسان جانمی
۲ - جمعه ۲ آذر تا جمعه ۹ آذر – «تالار فخرالدین اسعد گرگانی» گرگان - ساعت ۱۹: نمایش «مولن روژ» به نویسندگی رضا پورتراب زاده، یاسمن ناسخی و کارگردانی رضا پور تراب زاده
۳ - جمعه ۲ آذر تا شنبه ۱۷ آذر – «تماشاخانه مهر» شهرکرد – ساعت ۱۹: نمایش «نمیشناسیم ای دوست» به نویسندگی محمدرضا سمیع و کارگردانی ملیحه سلیمانی
۴ - شنبه ۳ آذر تا شنبه ۱۷ آذر – تالار «نخل آفتاب» زاهدان – ساعت ۱۸:۳۰: نمایش «هیله» به نویسندگی محسن عظیمی و کارگردانی مسعود نوری
۵ - دوشنبه ۵ آذر تا جمعه ۲۳ آذر – سالن اصلی «تالار مولوی» تهران – ساعت ۱۸:۳۰: نمایش «گاراژ» به نویسندگی کیانوش ایازی، عرفان پور محمدی و کارگردانی کیانوش ایازی
۶ - دوشنبه ۱۲ آذر تا شنبه ۲۴ آذر - «پلاتو ماه حوزه هنری» اهواز – ساعت ۲۰: نمایش «اگرسور» به نویسندگی و کارگردانی علی ارجمندنیا
۷ - دوشنبه ۱۲ آذر تا دوشنبه ۲۶ آذر – سالن «امین تارخ» شیراز – ساعت ۱۸:۳۰: نمایش «بی دوران» به نویسندگی و کارگردانی مسعود احمدی
۸ - جمعه ۱۶ آذر تا جمعه ۳۰ آذر – مجتمع فرهنگی هنری «فرشچیان» اصفهان – ساعت ۲۰: نمایش «لجن خوار» به نویسندگی خسرو امیری و کارگردانی ویدا موسوی
۹ - شنبه ۱۷ آذر تا چهارشنبه ۲۸ آذر – تالار «ماه» اصفهان – ساعت ۱۸:۳۰: نمایش «زندگی میان آتش» به نویسندگی اصغر خلیلی و کارگردانی رزا ماندنی
۱۰- یکشنبه ۱۸ آذر تا چهارشنبه ۱۲ دی – تالار«قشقایی» مجموعه تئاترشهرتهران – ساعت ۱۸: نمایش «پروانه بر ناقوس» به نویسندگی فارس باقری و کارگردانی علی افشار
۱۱ - یکشنبه ۱۸ آذر تا چهارشنبه ۱۲ دی – تالار«قشقایی» مجموعه تئاترشهرتهران – ساعت ۲۰: نمایش «خون خفته» به نویسندگی علیرضا قاسمی و کارگردانی مهیار رضاخانی
۱۲ - پنجشنبه ۲۲ آذر تا پنجشنبه ۶ دی – تالار مرکزی رشت – ساعت ۱۹: نمایش «کت cat» به نویسندگی و کارگردانی مجید کاظم زاده مژدهی
۱۳ - یکشنبه ۲۵ آذر تا یکشنبه ۹ دی – تماشاخانه «مهر» شهر کرد – ساعت ۱۹: نمایش «کاست محزون» به نویسندگی و کارگردانی مسلم سلیمانیان
۱۴ - دوشنبه ۲۶ آذر تا یکشنبه ۹ دی – تماشاخانه «نارون» رشت – ساعت ۱۸ و ۲۰: نمایش «خالکوب» به نویسندگی و کارگردانی مهرداد بخشی
۱۵- جمعه ۳۰ آذر تا چهارشنبه ۵ دی – سالن «مهر» حوزه هنری تهران – ساعت ۱۹: نمایش «چه کسی؟» به نویسندگی و کارگردانی امیر عباس زاده
۱۶- جمعه ۷ دی تا سه شنبه ۱۱ دی – پلاتو «استاد باسره» ایلام – ساعت ۱۹:۳۰: نمایش «چه کسی؟» به نویسندگی و کارگردانی امیر عباس زاده
۱۷ – شنبه ۱ دی تا جمعه ۷ دی – مجموعه تئاتر شهر» ارومیه – ساعت های ۱۶:۳۰ و ۱۸:۳۰: نمایش «با من بمان» به نویسندگی و کارگردانی پدرام رحمانی
۱۸ – شنبه ۱ دی تا پنجشنبه ۲۰ دی – تالار «فرهنگ و هنر» قم – ساعت ۱۹: نمایش «هر هفت دقیقه» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا شاهمردی
۱۹- چهارشنبه ۵ دی تا پنجشبه ۲۰ دی – تالار «مولوی» تهران – ساعت ۱۸:۳۰: نمایش «ماه گرفتگی» به نویسندگی علی میرزا عمادی و کارگردانی سیامک زین الدینی
۲۰ – جمعه ۱۴ دی تا پنجشنبه ۲۷ دی – تالار «قشقایی – تئاتر شهر» تهران - ساعت ۱۸: نمایش «دیفن هیدرامین» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معروفی
«پرداختن به سیره زندگی و مبارزات شهدا و رزمندگان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداختن به عملیات ها و رخدادهای مهم دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداخت به نقش تاریخی و ارزشمند زنان و مادران در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، «پرداختن به نقش شهدای مدافع امنیت با نگاه ویژه به شهدای سال ۱۴۰۱، حوادث تروریستی شاه چراغ و مجلس شورای اسلامی»، «مقاومت، ایستادگی و مظلومیت مردم فلسطین به ویژه وقایع اخیر غزه»، «پرداخت نمایشی به حماسه طوفان الاقصی و حماسه وعده صادق» و «پرداختن به شخصیت های مهم مبارز تاریخ معاصر ایران و جهان و ایستادگی آنها در برابر استکبار، استعمار و استبداد» نیز از اولویت های موضوعی فراخوان جشنواره در بخش «مسابقه تئاتر صحنه ای» این دوره بوده که قرار است در قالبی متفاوت تر از دوره های گذشته برگزار شود.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم تبار توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در تهران و شهرهای مختلف کشور میزبان مخاطبان و هنرمندان شرکت کننده خواهد بود.
علاقه مندان برای دریافت تازه ترین اخبار این رویداد می توانند به سامانه اینترنتی جشنواره به سایت جشنواره تئاتر مقاوت مراجعه کنند.