ساری
از هشت عدد سینمای ساری فقط سینما سپهر اکران فیلم دارد ( سینما کانون شهبند،سالن کانون خیابان نادر،سینما ایران،سینما فردوسی،سینما فرهنگ،سینما سپهر،سالن ارشاد میدان امام،سالن هلال احمر پل تجن)
نکته جالب این هست تمامی این هشت عدد سالن سینما در منطقه آنطرف ریل راه آهن ساری بود، ساری توسط ریل راه آهن به دو قسمت تقسیم میشود که منطقه راهبند یا بلوار کشاورز که نیمی از جمعیت ساری را دارد فاقد سینماست و جاده دریا هم که بیش از پنجاه هزار دانشجو دارد و دانشگاه های ساری در آنجاست فاقد هر گونه سینماست. خیابان فرهنگ ساری که لوکس ترین خیابان بیش از شش میلیون مازندرانی زبان(مازندران،گلستان،شهرهایی از تهران و سمنان و البرز) هست و مثل خیابان ولیعصر تهران است هم فاقد سینماست.
مرکز مازندران هرچند که امروز با احتساب سینما کانون –متعلق به کانون پرورش فکری- دو سینما داشت، اما زمانی چهار سینمای بزرگ دیگر هم داشت. سینما
... دیدن ادامه ››
فردوسی یکی از سینماهای ساری بود که سال ۱۳۳۵ با تلاش یک شهروند ارمنی به نام همت آشوتکازاریان ساخته شد. سال ۱۳۶۳ سینما به شخصی به نام فروغ قایقلو فروخته شد و خریدار تصمیم به بازسازی سینما گرفت. شرط بازسازی نیز از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران تغییر ندادن کاربری سینما بود. اما سینما پس از مدتی تعطیلی به دلیل ساخت واحدهای تجاری در این ساختمان تاییدیه کمیسیون ایمنی را دریافت نکرد. مدتی بعد قرار شد که ساختمان جدیدی در این محل ساخته شود. اتفاقی که هرگز نیفتاد.
سینما ایران ساری
دومین سینمای مرکز مازندران سینما ایران بود که سال ۱۳۳۸ توسط ابوالفضل ظاهری خامنه و رضا نشاگران تأسیس شد و با اکران فیلم طوفان به بهرهبرداری رسید حالا قرار است به پردیس سینمایی ایران تبدیل شود. ساختمان این سینما هنوز پابرجاست و قرار است به زودی تخریب آن برای ساخت پردیس سینمایی آغاز شود. همسایگی این سینما با پادگان سابق نیروی زمینی ارتش که تا سال ۱۳۹۴ در محل کنونی بوستان ولایت قرار داشت سبب شده بود که علاوه بر حضور شهروندان مرکز استان، این سینما یکی از پاتوقهای اصلی سربازان باشد. سال ۱۳۵۷ سینما برای مدتی تعطیل شد و مدتی بعد فعالیت آن از سر گرفته شد. سال ۱۳۷۶ سینما ایران به نفع ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) مصادره شد و سال ۱۳۷۸ در اختیار امور سینمایی حوزه هنری قرار گرفت. در نهایت نیز دی ماه ۱۳۸۵ به دلیل فرسودگی ساختمان و نداشتن امنیت برای تماشاگران به طور رسمی تعطیل شد.
سینما سپهر ساری
سینما سپهر بزرگترین سینمای مازندران و تنها سینمای باقیمانده از سینماهای چهارگانه ساری است. از این سینما با توجه به ظرفیت ۹۰۰ نفره آن، به عنوان یکی از سینماهای بزرگ کشور نیز یاد میشود. این سینما سال ۱۳۴۰ با مالکیت شراکتی چهار نفر به نامهای ایزدپناه، توفیق، ایمانی و روشنی ساخته شد. کمی بعد اختلافات بین شرکا سبب ورشکستگی و تعطیلی سینما شد و سپس ابوالفضل ظاهری خامنه که چند سال پیشتر سینما ایران را به طور شراکتی ساخته بود این سینمای بزرگ را ابتدا اجاره کرد و سپس با پرداخت تمام بدهیهای آن مالک سینما شد. او تا سال ۱۳۷۶ مالکیت سینما را در اختیار داشت و پس از آن با رأی دادگاه انقلاب به نفع ستاد اجرای فرمان امام(ره) مصادره شد و در اختیار حوزه هنری قرار گرفت. این سینما در حال حاضر مهمترین مکان فرهنگی مرکز مازندران برای اجرای کنسرتهای موسیقی نیز محسوب میشود. حدود دو سال پیش سالن شماره۲ این سینما نیز با ظرفیت ۶۲ صندلی به بهرهبرداری رسید.
سینما مولن روژ
سینما فرهنگ که با نام سینما مولنروژ نیز از آن یاد میشود چهارمین سینمای ساری بود. سینمایی که در خیابان خیام ساری قرار داشت و سال ۱۳۵۰ با ظرفیت ۷۵۰ صندلی و توسط ابوالفضل ظاهری خامنه ساخته شد. سال ۱۳۵۷ سینما به طور موقت تعطیل شد و پس از بازگشایی مجدد تا نیمه مرداد ۱۳۷۵ فعال بود. این سینما نیز پس از مصادره به نفع ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در اختیار حوزه هنری قرار گرفت. اما سالهاست که این سینما نیز با وجود برخی بازسازیهای انجام شده ، تعطیل است.
https://www.irna.ir/news/84311141/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DA%86%D9%87-%D8%B3%DB%8C%D9%86%D9%85%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86