در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال آتنا قیدى | دیوار
S3 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 21:54:04
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
http://www.honaronline.ir/بخش-نمایش-3/125266-بی-عدالتی-در-میان-طبقه-کارگر-روایت-علیرضا-اجلی-از-نمایش-لوله
سرویس تئاتر هنرآنلاین: نمایش "لوله" به نویسندگی و کارگردانی علیرضا اجلی از 16 مهرماه ساعت 18 در سالن اصلی تالار مولوی روی صحنه است و بازیگران آن محمدرضا آبادی، ارغوان راستی، ابراهیم عبدی، مصطفی عطری، زهرا فضل‌اله، یاسمن وفایی و حسین یوسفی هستند.

علیرضا اجلی در گفت‌وگو با هنرآنلاین با اشاره به اینکه نمایش "لوله" پیش از این در بخش مهمان جشنواره تئاتر دانشگاهی روی صحنه آمده است، درباره ایده نگارش این اثر گفت: این نمایشنامه از فضایِ شیِ لوله نوشته شده است و به مرور به صورت کارگاهی، طی تمرینات و تداعی و صحبت با بازیگران ... دیدن ادامه ›› منسجم شد.

او مضمون نمایش "لوله" را توضیح داد و عنوان کرد: مضمون این نمایش درباره بی‌عدالتی در میان طبقه کارگر است و این اثر جریان سرمایه‌داری را به چالش می‌کشد و لوله در این اثر به گروتسک می‌رسد.

اجلی درخصوص سبک و شیوه اجرایی این اثر نمایشی خاطرنشان کرد: شیوه اجرایی کار مبتنی بر حرکات فیزیکال است و کل هدف در این نمایش این بوده تا با تماشاگر ارتباط گرمی برقرار شود تا تاثیر کار چند برابر شود چرا که به نظرم چند سالی است که قالب آثار نمایشی بر مخاطب تاثیرگذار نیستند و انرژی لازم را به تماشاگر منتقل نمی‌کنند. انتقال انرژی در این نمایش باعث تبادل و رابطه متقابل بازیگر و تماشاگر است.

این کارگردان تئاتر درباره طراحی صحنه این نمایش یادآور شد: طراحی صحنه نمایش را خودم انجام داده‌ام و فضای صحنه پیچیدگی ندارد و در نظر نداشتم که نمایش را چندان طراحی کنم. مربعی در صحنه است که هفت بازیگر نمایش که یک نفر سرکارگر و مابقی کارگر تخلیه چاه هستند در آن بازی دارند و میزانسن‌ها از این مربع خارج نیست. دالانی در صحنه است که برایم بسیار با اهمیت است و این دالان روشن و خاموش می‌شود و سرکارگر از آن وارد و خارج می‌شود. پشت این دالان فضای سیاهی است که نشان‌دهنده فضای وهم و ترس است. صحنه با استفاده از 3 لته و نورپردازی، طراحی شده است.

او ضمن بیان اینکه موسیقی نمایش را عرفان فرشی‌زاده طراحی کرده است، اظهار کرد: فضای موسیقی به کار نزدیک و اغراق شده و اکسپرسیونیستی است و با حرکات بدن بازیگران هماهنگ است. در نمایش از افکت نیز استفاده شده است.

علیرضا اجلی در پایان صحبت‌هایش گفت: طی یک ساعت اجرای این نمایش سعی کرده‌ایم فضای تاثیرگذاری را برای تماشاگر ایجاد کنیم و خوشبختانه با توجه به اینکه این نمایش تبلیغاتی نداشته است اما استقبال از آن بسیار خوب و راضی‌کننده بوده و امیدوارم این اقبال تا پایان اجراها ادامه داشته باشد.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از: دستیار کارگردان و برنامه ریز: آتنا قیدى، منشی صحنه: نوشین صفری، مدیر صحنه: مجتبی شاملو، آهنگساز و طراح صدا: عرفان فرشى زاده، دستیار آهنگساز: یاسمن حسین پور، طراح افکت: بهرام حاجی جعفرى، طراح گریم: معصومه جاوید، مجری گریم: شهره شاهی سوندى و طراح پوستر و بروشور: شایان کیانى.

علاقمندان می‌توانند بلیت این نمایش را از سایت تیوال تهیه کنند.
۲۴ مهر ۱۳۹۷
دقیقا برای بنده نیز این سوال ایجاد شده آقای عبداللهی :))
۲۵ مهر ۱۳۹۷
سلام دوستان
لطفاً اول کار و ببینید و بعد این مصاحبه رو بخونید
۲۵ مهر ۱۳۹۷
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
شعر بدن
نگاهی به نمایش «لوله»
سپیده رفیع‌پور

نمایش «لوله» به کارگردانی علیرضا اجلی که در بیست‌ویکمین جشنواره‌ی تئاتر دانشگاهی در چهار سانس در تاریخ 17 و 18 اردیبهشت‌ماه امسال در تماشاخانه‌ی انتظامی اجرا شد؛ نتوانست جشنواره را برای ورود به بخش مسابقه مجاب کند، این یادداشت کوتاه که پس از اجرای این نمایش در جشنواره به نگارش درآمد و فرصت انتشار آن دست نداد، سعی بر این دارد تا به بررسی مولفه‌های موجود در این اجرا بپردازد.
«لوله» در مواجهه‌ی خود با موضوعی که درباره‌ی آن بحث می‌کند رویکردی بر پایه‌ی درگیری حواس تماشاگر در طی اجرا را پیش می‌گیرد. در واقع اجرا با ریتمی که به تناسب وضعیت برساخته‌ی کنش‌های موجود، تند و کند می‌شود حواس تماشاگر را بحرانی می‌کند و بازیگران به وسیله‌ی بدن‌ها و لوله‌هایی که مدام به هم برمی‌گردند، ارجاع می‌دهند و طی یک روند تماما عینی با حفظ ریتم به منزله‌ی حفظ محرک‌های عقل/احساس، ما شاهد رابطه‌ای عینی بین بازیگران و لوله‌ای که ... دیدن ادامه ›› هر یک به آن استحاله می‌کنند؛ هستیم. بیشترین چیزی که در این اجرا به چشم می‌خورد بدن بازیگر است. بدن به مثابه‌ی تنها چیزی که هست و از بین می‌رود؛ قابل لمس است؛ قابل دیدن است و البته قابل فروپاشی و مستهلک شدن؛ و در بسیاری از بخش‌های اجرا تنها بدن است که بیان دارد؛ حرف می‌زند؛ و در واقع کارگردان با تاکید بر روی لکنت‌وارگی که در بیان بازیگران به کار گرفته و الکن ماندن تعمدی آن، بر وجوه بیان‌گر بدن بیش از پیش تاکید می‌کند؛ در واقع فضاسازی کارگردان در این اجرای یک ساعته بازنمایی و خیلی بیشتر از آن نقد ساختار قدرت در یک جامعه‌ی تحت بوروکراسی مضمحل‌کننده است. جامعه‌ای که سوژگی در آن همانطور که در ظاهر رشد می‌کند در اصل عقب‌گردی را در در پیش گرفته و تنها شکل این بوروکراسی فرساینده و مسله‌ی مورد معامله در طول اجرا تغییر می‌کند.
در واقع «لوله» از کهنه‌گی غالب در تئاتر فاصله می‌گیرد. و با وجود این که یک اجرای کامل به لحاظ فرم، متن، طراحی صحنه و... است. از تماشاگر غافل نمی‌شود و به خصوص در پایان‌بندی اجرا تماشاگر را در وضعیت تعلیق قرار می‌دهد. به گونه‌ای که اجرا در آخر نشانه‌ای از پایان در خود ندارد؛ و تلویحا حاوی این معنی است که مسله‌ی مورد پیگیری و بررسی این اجرا که همان مخدوش شدن و در نهایت از بین رفتن سوژه‌گی و تبدیل انسان به ابژه‌ای میزان شده با نظم نمادین و دروغین موجود است، حل و فصل نشده است و مسله علی‌رغم نشان داده شدن آن در طی اجرا به شکلی بصری و دیداری پس از اجرا در ذهن مخاطب ادامه می‌یابد؛ چرا که تضادی که در اجرا به آن پرداخته می‌شود به قوت خود باقی می‌ماند. خصوصا با توجه به پایان بندی اثر تاکید بر روی ادامه‌ی این اجرا خارج از دیوار‌های سالن بیش از پیش نمود پیدا می‌کند.
«لوله» اثری قابل اعتناست که در ذهن می‌ماند و بیشترین تلاش خود را برای بازگرداندن ویژگی تئاتر به تئاتر انجام می‌دهد؛ ویژگی‌ای که آرتو در تئاتر و شقاوت از آن تحت عنوان عمل آنی، خودانگیخته و خشنی که ویژگی تئاتر است یاد می‌کند. ویژگی‌ای که تئاتر موجود با هرچه جلوتر رفتن بیشتر از آن تهی می‌شود.