در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | مهرزاد جعفری درباره نمایش جیمی جامپ: خسته نباشید میگم به گروه اجرایی. طراحی صحنه مینیمال و کم به نظرم هم‌پا
S3 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 11:43:29
خسته نباشید میگم به گروه اجرایی. طراحی صحنه مینیمال و کم به نظرم هم‌پای قصه داشت پیش می‌رفت، به نظرم نیازی نیست که همیشه بازیگرها روی صحنه بالا و پایین بپرند و با طراحی صحنه‌های آن‌چنانی مخاطب رو میخکوب کنند. اتفاقاً این اجرا و اجراهای این‌چنینی بیشتر مخاطب رو درگیر تخیل می‌کنند، تصاویری که با همین دکور مینیمال و بهره‌گیری از نور ساخته شده جذابه و دیدنی هست. تصاویری می‌بینیم که یادآور پلان‌های سینمایی‌ست. این اجرا بسیار به بازی درست بازیگرها بستگی داره که انصافاً هر چهار بازیگر به شدت خوش می‌درخشند روی صحنه، خود خانم تیرانداز که کارکشته‌ی این کار هستند تا علیرضا ثانی‌فر که نبض صحنه دستشه، خاطره‌ی اسدی که رنگ جذابی به کاراکتر ارائه کرده و بهار دهقان که در اولین حضور حرفه‌ای خودش هم‌پای بازیگران حرفه‌ای پیش می‌ره.
خوندن رپ هم برخلاف نظر دوستان هیچ ایرادی نداره و جای درستی از متن قرار گرفته، فکر می‌کنم پخش شدن صدای خواننده مرد به خاطر چهارچوب اجرایی هست که صدای زن نباید غالب باشه.
فقط یک نکته‌ای هست که فکر میکنم باید بگم اونم اینه که تقریباً ۶۰٪ بازی‌ها به سمت باکس A و B بود و تماشاچی‌های باکس‌های دیگر از بازی بازیگرها تا حدودی محروم هستن.
در کل کار قابل قبول و استانداردی هست و سیما تیرانداز یک‌بار دیگه نشون داد که نیازی نیست حتماً روی صحنه حرکات محیرالعقول انجام داد تا مخاطب درگیر بشه و اجرای خوبی از آب دربیاد.
“به نظرم نیازی نیست که همیشه بازیگرها روی صحنه بالا و پایین بپرند و با طراحی صحنه‌های آن‌چنانی مخاطب رو میخکوب کنند.”

آقای جعفری عزیز که به نظر میرسه از اهالی هنر هم هستید، فکر نمیکنید اطلاق واژه “بالا و پایین پریدن” به دو اصل فرم و اکت در اجرا کمی ساده‌انگارانه و چه بسا توهین‌آمیز باشه؟ بطور کلی هزینه و انرژی‌ای که گروه‌های دیگه صرف کارگردانی و طراحی صحنه بهتر میکنند، آیا از دید شما اضافه‌ست و اهمیت چندانی نداره؟

البته که خانم تیرانداز در مقام بازیگر همچون همیشه بسیار درخشان ظاهر شدند و میشه گفت چالشی‌ترین نقش هم از آن ایشون بود. اما خب ... دیدن ادامه ›› اینکه کل دکور سه تکه چمن مصنوعی و چند پیت حلبی بنزین باشه رو شاید خیلی سخت بشه یه دکور مینیمال نامید، سخت نبود اگر با هزینه اندکی چند المان ساده مثل همون کامپیوتری که در نمایش بارها بهش اشاره شد بطور موقت در بعضی صحنه‌ها به کار اضافه بشن.

در مورد رپ هم همونطور که در کامنت خودمم عرض کردم، نظر کاملا سلیقه‌ای و شخصی بنده بود. عجیبه که اینقدر در برابرش موضع گرفتید.
مهدیه سلیمانی
“به نظرم نیازی نیست که همیشه بازیگرها روی صحنه بالا و پایین بپرند و با طراحی صحنه‌های آن‌چنانی مخاطب رو میخکوب کنند.” آقای جعفری عزیز که به نظر میرسه از اهالی هنر هم هستید، فکر نمیکنید اطلاق ...
اتفاقاً اصلاً موضع نگرفتم و درمورد گروه‌های دیگه هم نظری ندادم. عرض بنده این هست که هر نمایشی به اقتضای متن و فضای قصه نوعی طراحی صحنه رو می‌طلبه، خیلی از نمایش‌ها هستند که با طراحی صحنه درست و به جا، زیبایی بصری هم تولید می‌کنن، اون‌ها بسیار ارزشمند و درست هستند، خیلی از نمایش‌ها با دکورهای آنچنانی و بزرگ قابل دیدن هستند و بالعکس! شما نمونه‌ی بارز مونولوگ‌گویی که احتمال قریب به یقین دیده باشید رو تصور کنید؛ نمایش جوجه‌تیغی. چه صحنه‌ی خاصی داشت؟! هیچی! ولی جذاب و دیدنی بود.عرض بنده رو متوجه نشدید. من عرض کردم اقتضای این نمایش و چهارچوب مونولوگ‌های روایی قصه نمی‌طلبه چیزی بیشتر از این صحنه باشه. اگر قرار باشه همه چیز رو مخاطب ببینه، مثل کدنویسی و خیلی چیزهای دیگه که می‌فرمایید، پس قوه‌ی تخیل مخاطب چی میشه؟ که اتفاقاً افکت‌های صوتی که به این نمایش اضافه شده برای همین هست که شما تصور و تخیل کنید چیزی که داره روایت میشه رو. قراره چه چیزی رو ببینیم، از اون‌طرف با زیادی مینیمال بودن هم به شدت مخالفم، با احترامی که برای جناب افشاریان قائلم ولی به شدت با روایت ایشون مشکل دارم، کارهای ایشون تماماً پادکست هست. اتفاقاً اصلاً موضع نگرفتم نظرم رو گفتم دوست گرامی. بازهم عرض میکنم طراحی صحنه درخدمت کار و متن و فضای قصه باید باشه، نه اینکه کارگردان بخواد چیزی رو بیشتر از فضا به کار اضافه کنه که هیچ کاربردی هم نداره.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید