در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | امیر قالیچی ها: سؤالهای زیاد پرسیده شده از برگزاری مکتب تهران ۱. مکتب تهران چیست؟
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 02:10:51
سؤالهای زیاد پرسیده شده از برگزاری مکتب تهران

۱. مکتب تهران چیست؟

مکتب‌تهران نام یک انتشارات رسمی کتاب و یک مؤسسه‌ی فرهنگی و هنری‌ست؛ اما مؤسسات این مکتب؛ بعد از همه‌ی فعالیت‌های فرهنگی و هنری دیگر این گروه ثبت شده است. مکتب‌تهران در نتیجه‌ی همکاری افراد مختلف با تخصص‌های مختلف پدید آمده است. تئاتر اولین محصول مکتب‌تهران است. تئاتر، نظام نظام‌هاست؛ بنابراین تولید محصولات تئاتری باعث شده است که افراد مختلفی با تخصص‌های کارگردانی، نویسندگی، بازیگری، دراماتورژی، گرافیک، عکاسی، طراحی‌صحنه و لباس، معماری، طراحی‌نور، موسیقی، سینما (و پژوهش در همه‌ی این رشته‌ها) دور هم جمع شوند. مکتب‌تهران تا به امروز در همه‌ی این رشته‌ها تولیداتی داشته است که در وب‌سایتِ آن، گزارش بخشی از این تولیدات وجود دارد. در مکتب‌تهران اهل فرهنگ با سلایق مختلف حضور دارند؛ ولی همه‌ی کارنامه‌ی افراد؛ با روش مکتب‌تهران مناسبت ندارد. بنابراین هرگاه نام مکتب‌تهران در پای پروژه‌ای ذکر نشده باشد؛ آن پروژه تنها به عنوان سابقه‌ی کار افراد و یا فعالیت‌های شخصی آن‌ها حضور خواهد داشت. برگزاری همایش‌های متمرکز تئاتر مکتب تهران از ابتدای سال ۹۰ آغاز شده است. از تابستان سال ۹۰ این همایش‌ها به صورت فصلی برگزار شده و از سال ۹۱ برگزاری این ... دیدن ادامه ›› همایش‌ها به صورت سالیانه خواهد بود.


۲. از ایده تا اجرا یعنی چه؟

از ایده تا اجرا یعنی که در طول همایش، هر یک از هنرجویان کارگردانی با گروهی از هنرجویان بازیگری، نمایشنامه‌ای را برای پایان همایش کارگردانی و آماده‌ی اجرا می‌کند. در حین این پروسه، روش‌های کارگردانی و بازیگری، از ایده‌ی اولیه تا اجرای کامل، به شیوه‌های کارگاهی با هنرجویان در میان گذاشته می‌شود. هنرجویان گرافیک نیز برای این آثار طراحی پوستر می‌کنند و پوسترهای‌شان در اختتامیه به نمایش گذاشته می‌شود. همچنین نمایشنامه‌های نوشته شده در طول همایش، توسط نویسنده یا گروه‌های بازیگری، نمایشنامه‌خوانی می‌شود.


۳. آیا هزینه‌ی ثبت نام کارگاه‌ها گران نیست؟

گرانی یا ارزانی همواره در مقایسه قابل ارزیابی‌ست. در سال گذشته مجموعه کارگاه‌های برگزار شده در مکتب تهران بر مبنای ساعتی ۵۰۰۰ تومان بود که هزینه‌هایی مانند اطلاع‌رسانی،حق‌الزحمه‌ی اساتید، هزینه‌ی مکان و ایاب ذهاب و... را در بر می‌گرفت. درسال ۹۱ هزینه‌ی ثبت نام کارگاه‌ها بر مبنای ساعتی ۷۰۰۰ تومان است. در این راستا مکان‌های طرف قرارداد (که در این دوره خانه‌ی هنرمندان است) و اساتیدمدعو، همواره به این کارگاه‌ها نگاهی غیر انتفاعی داشته‌اند و با حداقل دستمزدها دربرگزاری این همایش‌ها نهایت همکاری را کرده‌اند. در غیر این صورت اگر نظرلطف اساتید به این مجموعه نبود و تخفیف‌های ویژه‌ی اماکنی مثل فرهنگسرای پایداری، بنیاد رودکی و خانه‌یهنرمندان و... وجود نداشت، این کارگاه‌ها به ناچار می‌بایست باقیمت واقعی خود، دست کم ساعتی ۲۵۰۰۰ تومان، برگزار می‌شد. لازم به ذکر است که آموزشگاه‌های هنری و حتا دانشگاه‌های غیرانتفاعی و آزاد برای نیمی از خدمات هر یک از بسته‌های کارگاهی همایش مکتبتهران، هزینه‌ای از ۳ تا ۵ برابر این مبالغ را از هنرجویان می‌گیرند. در ضمن قابل ذکر است که همواره برگزاری این کارگاه‌ها برای مکتب تهران ریسک مالی بالایی دارد و در پایان هر همایش تا به امروز، نتیجه‌ی این بده بستان‌های مالی تنهااستفاده‌ی هنرجویان از اساتید مجرب و امکانات اماکن فرهنگی و هنری بوده است. در عین حال همایش‌های مکتب تهران همواره از بخش‌های دیگر این موسسه حمایت‌های مالی و کاری دریافت کرده‌اند. در حالی که شرط تداوم این همایش‌ها این است که به تدریج بتوانند خودگردان شوند و وابستگی مالی و کاریِ آن‌ها را به بخش‌های دیگر موسسه قطع شود.


۴. آیا برای پرداخت هزینه‌ها امکان تقسیط وجود دارد؟

اگرچه هزینه‌های تعیین شده، حداقل هزینه‌ی ممکن هستند؛ چنان چه باز هم کسی امکان پرداخت هزینه‌ی مذکور را یک‌جا نداشته باشد می‌تواند شهریه‌ی خود را تقسیط کند.


۵. آیا برای تقسیط باید به خانه‌ی هنرمندان مراجعه کرد؟

خیر. کسانی که تمایل به تقسیط شهریه‌ی خود دارند با این شماره ۸۸۸۰۱۵۳۸ ۰۲۱ تماس می‌گیرند و مسئله‌ی خود را با دبیر همایش در میان می‌گذارند.


۶. آیا به کسانی که در این همایش‌ها شرکت می‌کنند مدرک داده می‌شود؟

خیر. مکتب تهران از دادن این گونه اعتباراتِ صوری ـ که معمولاً جهت جذب هنرجو صورت می‌پذیرد ـ پرهیز می‌کند. آن‌چه برای مکتب تهران مهم است انتقال تجربیات نسل‌ها به یکدیگر است و امتیازاتی که برای هنرجویان در نظر می‌گیرد، برای جذب آن‌هایی‌ست که صرفاً به رشد و یادگیری علاقمندند.


۷. آیا برای پلاتوهایی که برای تمرین در اختیار گروه‌ها قرار داده می‌شود هزینه‌ای دریافت می‌شود؟

خیر. تأمین پلاتوی تمرین و برگزاری اختتامیه از جمله خدمات رایگانی‌ست که با کمک و حمایت بخش‌های دیگرِ مکتب تهران انجام می‌پذیرد.


۸. آیا اختتامیه به صورت مسابقه برگزار می‌شود و کارهای برتر جایزه می‌گیرند؟

در صورت وجود ظرفیت فرهنگی لازم در این همایش، هنرجویان آثار یکدیگر را داوری خواهند کرد. برای اطلاح بیشتر از این گونه داوری می‌توانید به سایت مسابقه‌ی نمایشنامه‌نویسی sendyourplay.com مراجعه بفرمایید. مکتب تهران در حد بضاعت خود جوایزی ترجیحاً فرهنگی برای هنرجویان پویاتر در نظر خواهد گرفت.


۹. آیا اساتیدی که نام آن‌ها در جداول عناوین آمده، تغییر می‌کنند؟ به عبارت دیگر آیا همان اساتید کارگاه‌های‌شان را برگزار می‌کنند؟

همه‌ی اساتیدی که اسامی‌شان در پوستر، جدول عناوین و جدول برنامه‌ی همایش قید شده است؛ برای برگزاری کارگاه یا کارگاه‌های‌شان، در روزهای مقرر، با آن‌ها هماهنگی‌های لازم انجام شده است. در صورت بروز اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی در برنامه‌های اساتید؛ تغییر روز کارگاه‌ها یا تغییر استاد مربوطه غیر قابل اجتناب است. به عبارت دیگر نام هیچ استادی محض جلب توجه هنرجویان قید نشده است.


۱۰. چرا امکان ثبت نام در کارگاه‌های مختلفِ بخش‌های مرکزی به صورت آزاد و دل‌بخواهی وجود ندارد؟

این یکی از روش‌های اجرایی‌ست که برای به حداقل‌ رساندن هزینه‌ی ثبت‌نام طراحی شده. از طرفی با توجه به نحوه‌ی برنامه‌ریزی همایش سال ۹۱ و رویکرد اجرایی آن، برای این که امکان برگزاری اختتامیه در نهایت وجود داشته باشد باید تعداد مشخص و مناسبی در هر یک از بخش‌ها ثبت نام کرده باشند تا بتوان آن‌ها را گروه‌بندی کرد. در غیر این صورت اگر تعداد متقاضیان بخش بازیگری متناسب با بخش کارگردانی نباشد امکان گروه‌بندی و در نهایت اجرا وجود نخواهد داشت.
ممنون امیر جان :)
۱۲ تیر ۱۳۹۱
salam .lotfan dar morede zarfiate class ha va inke kargah haye amali daghighan koja tashkil mishe ham benevisin...mamnoonam
۱۲ تیر ۱۳۹۱
کارگاه ها در خانه هنرمندان تشکیل می شود.
مهلت ثبت نام تا 14 تیر ماه ادامه دارد.
۱۲ تیر ۱۳۹۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید