در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | پرند محمدی درباره فیلم هزارتو: ـــــ هزارتو یا هزارروُ به وسعت فرصت طلبی ــــ نمیدانم چه بر سر دنی
S3 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 16:28:51
ـــــ هزارتو یا هزارروُ به وسعت فرصت طلبی ــــ

نمیدانم چه بر سر دنیای هنر و فرهنگمان از جمله سینما آمده؛ که دیگر موضوع تازه ای غیر از ""خیانت و دروغ و سیاهی""  را نمیتواند به تصویر بکشد!
قطعاً بحث بر سر چنین آسیب اجتماعیِ فراگیر و جا افتاده ای (البته متاسفانه و به طرزی دهشتناک) محافل جامعه شناسی و روانشناسانه ای را ورای این فضای فرهنگی میطلبد؛ اما آنچه از نگاه منِ مخاطب بعد از تماشای "هزارتو" نازیباتر از ابعاد دیگر فیلم به چشم می آید عادی جلوه دادن این حجم از نامردی، دروغ و خیانت است.
شاهد این ادعا توجیهات بی منطق و کودکانه کاراکترها در میز محاکمه است!
"هزارتو"  در فرم و محتوا و در مسیر شخصیت پردازی و تعلیقهای داستان و موقعیتها نیز بسیار ناموفق ... دیدن ادامه ›› و ابتر است.
کد گذاریها و به دنبالش گره گشایی هایی که تماشاگر هیچ نقشی در آنها ندارد، فرصت هر تفکر و بازی ذهنی را از مخاطب سلب میکند.
در واقع گویی اصلا هیچ معمایی طرح نمیشود تا مخاطب هم بخواهد زحمت بررسی و حل معما را به خود بدهد و این دم دستی ترین وسطحی ترین چینش سیر داستانی است که نه تنها حوصله مخاطب را سر میبرد بلکه کارنامه کاری کارگردان را زیر سوال میبرد.
موضوع فیلمنامه که دست بر قضا میتوانست یک درام اجتماعی تاثیرگذار و حتی تامل برانگیز باشد، متاسفانه بدون هیچ کارگردانی خاصی بلاتکلیف و ناقص مانده و دیگر خبری از یک اثر هنری نیست.
در این مسیر ""ناکارگردانی"" بجای ایجاد موقعیتهای دراماتیک تاثیرگذار و تامل برانگیز، فقط شاهد بر ملا شدن اطلاعاتی از فرصت طلبی ها در باتلاق زندگی کاراکترها هستیم. باتلاقی که کاراکترها تا سرحد خفگی در آن فرو رفته اند.
نکته جالب تر اینجاست که ""هرازتو"" نیز مانند بسیاری فیلمهای شبیه خودش در موضوع و ساخت، طبقه متوسطِ رو به بالای جامعه را تا این حد بی اخلاق و بدون چارچوب به تصویر میکشد و حتی زیر سوال میبرد.
در پایان باید بگویم شاید پرداخت به آسیبهای اجتماعی در عرصه هنر بتواند به جهت بعد روانشناختی (البته اگر درست و بجا ساخته و پرداخته شود) قابل طرح و بررسی و آسیب شناسی باشد؛ اما ای کاش فیلمسازان گرانقدر و عزیز، در این مسیر دغدغه مندی!!! کمی هم برای شعور و سطح فهم مخاطب احترام و ارزش قائل باشند و هر قَبای نافرمی را بنام اثر هنری بر تَن مخاطب قالب نکنند.
___ پرند محمدی ____
پرند گرامی از میان فیلمهایی که با ژانر یاد شده اعلام فرمودید فیلمهایی با شاخصه طنز را که به زور و به انواع مختلف با کلمات و رفتارهای سخیف و سطحی قصد شاد کردن مخاطب را دارند فراموش کردید به نام بیاورید در خصوص مطلب مذکور، مسلما وقتی چشمهایمان به اسامی شاخصی چه در وجه کارگردانی و چه در جایگاه بازیگری می افتد انتظار متفاوت و سطح بالایی از دیدن آن اثر هنری داریم که گاه این اتفاق با ضعف در آن اثر خلق شده، یافته های پیشین ذهنی ما را بر هم میزند این اتفاقی که در محتوای فیلم های ایرانی یاد کردید متاسفانه با روند رو به رشدی همراه است در این روند برخی از کارگردانها نیز با تقلید از فیلمهایی که محتوای مشابه دارند و موفقیت پیشین توسط افرادی دیگر را داشته اند، قصد پیمودن ره صد ساله را در یک شب دارند و همچنین از این بین برگشت پول برای تهیه کننده و کارگردان بیشترین اهمیت را پیدا کرده که گاه کیفیت اثر فدای سرمایه برگشتی می شود به هر روی در این جهانی که همه چیز فدای نظام سرمایه داری شده، همین که سالی ۲ تا فیلم خوب هم بتوان در سینمای ایران مشاهده کرد انتظار بزرگ دیگری نیست
۰۸ آذر ۱۳۹۸
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید