نمایش "شیش و بش" نوشته محمد چرمشیر و به کارگردانی سید جواد روشن و با بازی: مرضیه صدرایی، وحید نفر، الهه شه پرست، محسن زرآبادی پور، مرتضی شاه کرم، حسین شفیعی، مهسا ایرج پور، امیرعباس حسینی، علی باروتی، کامبیز طلایی، بهرنگ فرهنگ دوست، مهدی ذاکر حسینی، صدف بختیاری در سال ۱۳۹۵ در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه رفت و حالا بعد از هشت سال، فیلمتئاتر این اجرا در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. در این فیلمتئاتر که کاری از گروه تئاتر یگانه است، سینا ییلاق بیگی به عنوان طراح صحنه، عنایت خادم بشیری به عنوان آهنگساز و نوازنده، مهدی دوایی؛ طراح پوستر و امیرعباس حسینی؛ کارگردان تلویزیونی و تدوینگر حضور دارند.
علاقهمندان برای دیدن فیلمتئاتر "شیش و بش" میتوانند به بخش فیلم تئاتر در سایت تیوال مراجعه نمایند.
مهناز رونقی: درهای ساختمان موزه ای که سال ها پیش اردوگاه مرگ بوده باز می شود، زن و مردی تنها بازماندگان قربانیان هستند که از اردوگاه فرار کرده اند و زنده مانده اند، این خلاصه ای از تئاتر "انسان /اسب- پنجاه/ پنجاه " است با نویسندگی هاله مشتاقی نیا و مرتضی اسماعیل کاشی و کارگردانی اسماعیل کاشی. نمایشی که با لحظه های تکان دهنده میخکوب می کند.
با خوانش فرمالیستی اثر ما با زیبایی شناسی متن و اجرا همراه می شویم: میزانسن، طراحی، نور، گریم و حتی طراحی لباس همه هم راستا این کلیت را ایجاد می کنند و فضایی مشوش، پررعب و وحشت می سازند که نواختن ویولن نیز فضاسازی را تکمیل می کند.
باکس های شیشه ای در صحنه هستند که انسان هایی پشت آن اسیرند. این باکس ها تمثیلی از کوره های آدم سوزی است، چنان چه در انتهای نمایش نیز از آنها دود بلند می شود... آنها سوزانده شده اند. همان هایی که با چشم هایی وحشت زده به بیرون چشم دوخته بودند.
آن چشم ها می ماند با آدم... چشم هایی خالی، بیرون زده، مات و تهی و موهایی که گاه یال اسب اند و گاه گره خورده و پریشان و آدم هایی با گریم های اغراق شده اکسپرسیون که نابودی انسان را با قدرت به نمایش می گذارد.
با خوانش اگزیستانس می بینیم همه درگیرند و محکوم، چه کله گردها و چه کله تیزها، همه با دشواری زیستن مواجهه اند.
کارکرد اجتماعی تئاتر همین است، همان جایی که از تعهد اجتماعی هنر و هنرمند سخن می گوییم، هنری انتقادی که جهان مدرن و جنایاتی که در قرن بیستم رخ داد واگویه می کند و به سراغ دردآورترین آن می رود، کوره ی آدم سوزی...
انتخاب موزه خود نشانی دیگر است، از بازدید از رنج انسان، این اثر را با رمز گشایی نشانه شناختی بارها می شود دید و از نمادهایی گفت که هوشمندانه به کار گرفته شده اند تا در نهایت با استحاله ای روبرو شویم که انسان تبدیل به اسب شده شیهه بکشد.
عکس از: مجتبی رحامیان
آتش تقی پور، هنرمند پیش کسوت تئاتر، نمایش "شاهزاده خوشبخت" را نمایشی خارق العاده و سرشار از موسیقی، حرکت، نور و رنگ توصیف کرد که مخاطبانش را در همه لحظات با خود همراه کرده است.
به گزارش سایت ایران تئاتر، این بازیگر شناخته شده تئاتر، تلویزیون و سینما، گفت: از نظر من زحمت بسیاری که کارگردان و گروه برای خلق اجرایی شکیل و جذاب کشیده اند، اهمیت بسیاری دارد. ترکیب عناصر زیبایی شناسانه توانسته است با بچه ها ارتباط خوبی برقرار کند و نشاط و انرژی فوق العاده ای را انتقال دهد.
وی ضمن تقدیر از همه بازیگران این نمایش، از مسئولان تئاتر کودک و نوجوان خواست تا شرایطی را فراهم کنند که این گونه نمایش ها بتوانند در سالن های مختلف و شهرهای دیگر نیز اجرا شوند.
محمد ساربان، دیگر هنرمند پیش کسوت تئاتر، نیز حرکت از مرز تئاتر دیالوگ محور به سمت تئاتر تصویرساز را برای تئاتر کودک و نوجوان یک ضرورت دانست و افزود: این مسئله که تئاتر ایران خیلی بر دیالوگ استوار شده در تئاتر کودک نیز دیده می شود، در حالی که برای این گروه سنی باید جذابیت های بصری خارق العاده ای فراهم شود.
این بازیگر شناخته شده سینما و تئاتر و تلویزیون در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: برای من تئاتر کودک از دو وجه بسیار لذت بخش است؛ اول لذتی که از دیدن نمایش می برم و بعد لذتی که از حضور کودکان و نوجوانان در سالن نمایش به دست می آورم.
اجرای ویژه هنرمندان نمایش "شاهزاده خوشبخت" در حالی برگزار شد که جمع بسیاری از هنرمندان تئاتر به همراه خانواده هایشان از این نمایش دیدن کردند. در این جمع حسین موذن، مدیر آفرینش های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مرتضی رستمی، مهدی فیاضی و علی بی غم نیز حضور داشتند.
در این نمایش ماندانا عبقری، محمد نوحیان، محمود فیضی، هرلاند بیگدلی، روژین ستاری، نازنین قدس مهدوی، سمیه ثقفی و سپیده دربندی به عنوان بازیگر و عروسک گردان حضور دارند. طراحی و ساخت عروسک ها نیز برعهده زهرا جعفری است.
در نمایش "شاهزاده خوشبخت"، که علیرضا دهقانی آن را بر اساس یکی از معروف ترین داستان های اسکار وایلد نوشته، داستان دوستی مجسمه ای باشکوه در میدان شهر و یک پرستوی مهاجر به نمایش در می آید. پرنده و مجسمه با واقعیت های زندگی مردم عادی روبرو می شوند و به یاری آن ها می شتابند.
احساس خوشایندی است که بخواهی به قشر فقیر نظری بیندازی و دریابی که دنیا فقط برای ثروتمندان نیست و اگر قرار است زندگی برقرار شود بهتر است که به فقیران جامعه هم رسیدگی شود. شاید دیگر به ظاهر دوره این حرف و حدیث ها گذشته باشد، اما واقعیت این است که هنوز هم قشر قابل توجه ای دغدغه نان شب دارند و جمعی دیگر نیز به سختی در معیشت خود می کوشند.
این ها ضرورت پرداختن چنین مضامینی را ممکن می کند. به هر تقدیر زمانی جامعه به اعتدال نزدیک تر خواهد شد که همه افراد دریابند غیر از خود دیگرانی هم هستند که با مشکلات عدیده ای مواجه اند که شاید مقصر آن خود ما باشیم. ما که با جمع آوری ثروت و عدم بهره¬مندی و بهره¬وری درست از آن موجبات تفاوت و اختلاف طبقاتی را دامن زده ایم. در حالی که در جوامع رو به رشد از میزان افراد طبقات پایین کاسته شده و با گرفتن مالیات از ثروتمندان تعادلی اقتصادی برقرار شده که ماحصل آن افزون شدن طبقه متوسط اجتماعی است؛ ایده آل هر جامعه ای است. طبقه ای که دیگر غم نان ندارد و از انبوه سازی ثروت هم رویگردان است و برابری اجتماعی را بیش تر گوشزد می کند.
نمایش "شاهزاده خوشبخت" نوشته و کار علیرضا دهقانی برای گروه های سنی مختلف است. این نمایش بر آن است که ما را از سنین پایین متوجه دیگران کند. ما با آشنایی با فرهنگ ایثار و بخشش خواهیم توانست اقدامات موثر فردی و گروهی برای برقراری عدالت اجتماعی انجام دهیم. به خصوص که داعیه اسلامی بودن داریم و این دین در باطن دین برابری هاست. پس چه بهتر که در این مورد به طور عملی بکوشیم و تا می توانیم ریشه های بدخیم و سرطانی فقر را بسوزانیم.
با این تفاسیر نمایش "شاهزاده خوشبخت" مخاطب دارد و می تواند تاثیر آنی و دامنه داری را بر جای بگذارد. این حرکتی است که نیاز به تداوم و گسترش آن در هر جایی از این مرز و بوم احساس می شود، زیرا دغدغه امروز ما همین است. جامعه ایرانی بر آن است که نابرابری های اجتماعی و اختلافات طبقاتی و اقتصادی را حل و فصل کند. جامعه ایرانی به سمت جامعه متوسط در حال حرکت است و چاره ای هم نیست که از کودکی متوجه دیگرانی شویم که در شرایط نامطلوب و نابرابر، زجر و مشقت مضاعفی را متحمل می شوند. یک جامعه آرمانی در دانش و آگاهی همگانی برقرار خواهد شد. استقرار جامعه متوسط و برابری مردم با هم، نیاز به یادآوری و عملیاتی شدن حرکات عمومی دارد. طبقات ثروتمند باید در کنترل دولت با پرداختن مالیات کمک حال حرکات مثبت مانند پیشگیری از فقر و ریشه کن کردن این پدیده غریب و زجرآور شوند. کودک ایرانی باید متوجه دیگرانی شود که نیاز به کمک او و خانوده اش دارند. مطمئنا دوران کودکی، که با لطافت و طراوت و سادگی همراه است، بهترین زمان برای تفهیم مفاهیم عادلانه و انسانی است. مهم این است که شخصیت انسانی ما از بدو کودکی به درستی شکل بگیرد، آن وقت شاهد اتفاقات بایسته ای خواهیم بود که ناخواسته جامعه را به سمت آن برابری ها هدایت خواهد کرد.
"شاهزاده خوشبخت" داستان مجسمه ای باشکوه از یک شاهزاده است که در میدان شهر قرار دارد، مجسمه شاهزاده با یک پرستوی مهاجر دوست می شود، آشنایی با واقعیت های زندگی اجتماعی مردم و به یاری آن ها شتافتن نتیجه این دوستی است.
شاهزاده مجسمه ای است که در زمان زندگی خود در قصری با دیوارهای بلند زندگی می کرد، از همین رو از حال همه افرادی که در بیرون از قصر زندگی می کردند بی خبر بود، اما از زمانی که مجسمه او در میدان شهر قرار می گیرد با زندگی واقعی مردم در جامعه آشنا می شود. در واقع شاهزاده مثالی از همه انسان هایی است که در قلعه های خود پنهان شده اند و از حال همنوعان خود بی خبرند. اینجا همان تلنگر اساسی بر پیکره انسان زده می شود. اینکه تو خواهی مرد و بهتر است در زمان حیات حق و حقوق دیگران را رعایت کنی. تو در این دنیا تنها نیستی و در مجاورت تو میلیاردها هم نوع زندگی می کنند که اگر در دایره بسته تکبر و غرور و خودخواهی ها قرار بگیری دامن به نابرابری هایی خواهی زد که آن سرش ناپیداست. در حالی که توجه به دیگران امکان برابری های اجتماعی را فراهم خواهد کرد.
زیبایی این کار اینجاست که علیرضا دهقانی درک درستی از نگاه و منزلت انسانی اسکار وایلد داشته و اقتباس درخور تاملی از نوشته او را برای صحنه تنظیم و ارائه کرده است. او برای آنکه بچه ها با این مفاهیم به راحتی و زیبایی تمام آشنا شوند از بازی زنده عروسکی و حرکات موزون و باله بهره برده است. تنها عروسک موجود همان پرستوست که به زیبایی گردانده می شود و در لحظات بسیاری از کار ارتباط درست و منطقی با بچه ها برقرار می کند. البته عروسک سرباز هم هست که در خواب ابدی به سر می برد و اصلا تحرکی ندارد. بقیه شخصیت ها به شکل زنده و با حضور بازیگران ارائه می شوند. این ها هم سعی دارند که شخصیت های مظلوم و فقیر جامعه را به نمایش بگذارند. آدم هایی که تن به جرم و جنایت نمی دهند و به حداقل های ناچیز بسنده کرده اند و حتی به دلیل بی پولی از گرسنگی و بیماری زجر می کشند. در حالی که برخی از مردمان فقیر تاب گرسنگی را ندارند و به همین دلیل وارد گروه های جنایت کار و مافیای قدرت می شوند و تن به قاچاق و کشتار و هر نوع جرم و جنایت غیر قابل تحملی می دهند و به گونه ای جامعه را از هنجار به ناهنجار سوق می دهند. بنابراین در پس این اجرا هشداری سهمگین هم وجود دارد که هر چند به طور مستقیم به آن اشاره نمی شود، اما وجود آن احساس خواهد شد. دست کم برای گروه های سنی بالاتر این موارد قابل درک و فهم است.
با آنکه در زمینه حرکات موزون سعی بسیار شده است، اما همچنان نقص کلی در این زمینه مشهود است. متاسفانه ما هنوز در انجام حرکات موزون در اکثر موارد با نواقص فاحش مواجه ایم. زیباست که بچه ها نمایش موزیکال و پرهیجان و پرتحرک ببینند، اما زیباتر این است که در اجرای آن درست وارد عمل شویم. هنوز هماهنگی گروهی برای انجام حرکات موزون وجود ندارد، چون تربیت اساسی و تمرین های به موقع و به اندازه برای رسیدن به این مرحله میسر نیست.
تاویل درستی از ارتباط مجسمه و پرستو، که در فصل زمستان در کنار هم می مانند، ارائه شده است. پرستو که در زمستان باید به جای گرمسیر کوچ کند سرمای زمستان را تحمل می کند تا غمخوار آدم هایی باشد که نیاز به توجه و کمک دارند. این خود یادآور این نکته است که دقایقی از عمرمان را صرف دردها و آلام دیگران کنیم، زیرا هویت راستین ما در این توجه به دیگران ممکن خواهد شد. گروه هم در فواصل معینی از کار با بچه ها وارد گفت و گو و تعامل می شوند تا بتوانند از بار سنگین احتمالی رفتارها و گفتارها بکاهند که به نظر نتیجه بخش هم هست، چون بچه ها با وارد شدن در بازی با صدی رسا و بلند درباره پرسش ها نظر می دهند.
دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت اعضای هیئت داوری بخش نمایشنامهنویسی این جشنواره را معرفی کرد.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، حمید نیلی دبیر این جشنواره، دکتر نصرالله قادری، نادر برهانیمرند و حمیدرضا نعیمی را بهعنوان اعضای هیئت داوری بخش نمایشنامهنویسی منصوب کرد.
گفتنی است در بخش نمایشنامهنویسی هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت که ایوب آقاخانی مدیریت آن را برعهده داشت، ۳۷۴ نمایشنامه به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید. نمایشنامههای برگزیده بهصورت مجموعه کتاب نمایشنامههای این دوره از جشنواره به زیور طبع آراسته خواهند شد.
هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و دبیری حمید نیلی، از ۲۵ آذر تا ۲ دیماه به دو شیوه زنده و آنلاین برگزار خواهد شد.
به انتخاب دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، آثار بخش میهمان هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت معرفی شدند.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، نمایش های ذیل به عنوان آثار برگزیده در بخش میهمان این جشنواره حضور خواهند داشت.
اسامی این نمایش ها که در دو بخش صحنه ای و خیابانی در جشنواره هفدهم حضور دارند به این شرح است:
بخش صحنهای:
۱. نمایش خونرقصه | نویسنده و کارگردان: رضا صابری
۲.نمایش برگشتن | نویسنده: خیراله تقیانیپور، کارگردان: حسین مسافرآستانه
۳.نمایش رگ | نویسنده و کارگردان: ایوب آقاخانی
۴. نمایش زیپ | نویسنده: علی دلپیشه، کارگردان: کیانوش ایازی
بخش خیابانی:
۵. دریاقلی | نویسنده و کارگردان: مالک آبسالان
۶. مجلس حماسهخوانی نفر ششم | نویسنده: امیر دهقانی، کارگردان: حسین برفینژاد
علاقمندان می توانند برای دیدن آثار جشنواره تئاتر مقاومت در بخش های نمایش های صحنه ای،دانشجویی،میهمان و کودک و نوجوان به قسمت ویژه و اختصاصی هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت در سایت تیوال مراجعه فرمایند.
آثار خیابانی و محیطی جشنواره نیز از روز جمعه ۲۸ آذر تا اول دیماه ضمن اجرای اختصاصی زنده در محوطه تالار وحدت برای داوران از طریق سایت تیوال به طور همزمان نمایش داده خواهد شد.
هفدهمین جشنواره سراسری تئاترمقاومت به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری حمید نیلی از ۲۵ آذر تا ۲ دی ماه ۹۹ به صورت زنده و آنلاین برگزار خواهد شد.
با توجه به محدودیتهای ایجاد شده در پی شیوع کرونا برای دسترسی کودکان و نوجوانان به تئاتر در سالنها، برای حفظ ارتباط ایشان با این هنر سازنده و سرگرمی جذاب به گونهای که آفلاین و در منزل در دسترس باشد، طرح «تئاتر را به مدرسه ببریم» با همکاری «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان»، «تیوال» اجرا میشود
همچنین این طرح از سوی «ابر آروان» پشتیبانی فنی میشود.
بر اساس این طرح، فیلمتئاترهای مناسب ردههای سنی کودک و نوجوان با تسهیلات ویژه تا ۴۰٪ تخفیف از طریق th.kpf.ir (نمایش نما) یا سایت تیوال tiwall.com در اختیار مدارس، معلمان و خانوادهها قرار میگیرد.
›› برای راهنمایی و درخواست این تسهیلات فرم ویژه این طرح را با کلیک اینجا پر نمایید.
- اگر برای فرزند خود قصد خرید یکی از فیلمتئاترها و بهرهمندی از ۲۰٪ تخفیف این تسهیلات را دارید هنگام خرید از کد تخفیف nama20 بهره ببرید.
›› برای دیدن فیلمتئاترهای کودک و نوجوان اینجا را کلیک کنید
›› برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تماس ۰۹۲۲۳۹۳۲۸۹۲ تماس حاصل فرمایید
پیش فروش بلیتهای هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت امروز، چهارشنبه ۱۹ آذر ماه از ساعت ۱۲ ظهر آغاز شد.
به گزارش ایلنا، پیش فروش بلیتهای این دوره از جشنواره از ساعت ۱۲ امروز چهارشنبه ۱۹ آذر ماه در سایت تیوال آغاز شده است.
علاقهمندان برای تهیه بلیت نمایشهای جشنواره میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
گفتنی است در این دوره از جشنواره و در پی پخش آنلاین آثار نمایشی به صورت فیلم تئاتر، و باهدف ارتباط دوسویه و موثر با مخاطبان گستردهی فضای مجازی، در اختتامیهی جشنواره تئاتر مقاومت جایزهی انتخاب مردمی به آثار منتخب مخاطبان تعلق خواهد گرفت.
هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت به دبیری حمید نیلی ۲۵ آذر تا ۲ دی ماه به صورت آنلاین برگزار میشود.
پخش فیلمتئاتر «من ترامپ نیستم!» به تهیهکنندگی و کارگردانی رضا خرّم در ویدیو پرایم آمازون به تازگی آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی فیلمتئاتر «من ترامپ نیستم!»، پخش این اثر ابتدا در انگلیس و آمریکا آغاز شد و به تدریج در کشورهای دیگر صورت خواهد گرفت. این فیلمتئاتر که در ژانر کمدی سیاه توسط علی محمدرحیمی نوشته شده و بهزاد صدیقی آن را دراماتورژی کرده، اولین فیلمتئاتر ایرانی است که به زبان انگلیسی تولید و پخش جهانی شده است.
به گفتهی کارگردان ابتدا قرار بود این نمایش به صورت زنده در کشورهای اروپایی و آمریکا با عوامل خارجی چندین اجرا داشته باشد. اما با گسترش بیماری کرونا در جهان، در نهایت قرار شد به صورت فیلمتئاتر تولید شود. در این اثر رضا فیاضی، هنرپیشهی پیشکسوت نقش ترامپ را بازی کرده و هنرپیشگان با سابقهی حوزهی تئاتر از جمله سیروس کهوری نژاد، سروش طاهری، وحید آقاپور و شهروز دلافکار دیگر نقشها را ایفا کردهاند.
بنا بر اعلام روابط عمومی این فیلمتئاتر، با توجه به زبان اصلی فیلم که انگلیسی است، در آیندهی نزدیک توسط بازیگران به فارسی دوبله و برای پخش از یکی از پلتفرمهای داخلی آماده خواهد شد. تصویربرداری این فیلمتئاتر که بر عهدهی آرش خلاقدوست بوده، در سکوت خبری در مهرماه به پایان رسید. طراحی صحنه و لباس این اثر بر عهدهی مرجان گلزار و طراحی گریم آن به عهدهی ماریا حاجیها بوده است.
بر اساس گزارش رسیده از روابط عمومی این فیلمتئاتر، داستان فیلمتئاتر من ترامپ نیستم! دربارهی شخصیت ترامپ، رئیس جمهور آمریکاست که در آستانهی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ کشورش در رقابت با جو بایدن فشار بسیاری را تحمل میکند. او برای رهایی از این فشار روحی به همراه یک شیشهی مشروب، به سونای خشک خود در برج ترامپ پناه میبرد. هیچکس باور نمیکند که او مشروب بنوشد اما ...
این روابط عمومی در پایان اضافه کرد: علاقهمندان برای تماشای فیلمتئاتر من ترامپ نیستم! در آمریکا و انگلیس میتوانند به نشانی زیر مراجعه کنند:
https:www.amazon.com/gp/video/detail/B۰۸NXV۳DF۴/=atv_wp_r_dp_ci_st
فهرست کامل عوامل تولید و ساخت فیلمتئاتر من ترامپ نیستم! به شرح ذیل است:
تهیهکننده و کارگردان: رضا خرّم، نویسنده: علی محمدرحیمی، دراماتورژ و مدیر تولید: بهزاد صدیقی، مترجم نمایشنامه: محمدسعید سعادت صدر، بازیگران به ترتیب ورود: رضا فیاضی، سیروس کهورینژاد، سروش طاهری، وحید آقاپور، شهروز دلافکار، علی محمدرحیمی، رضا خرّم، حورا پاکیزهدل، صداپیشه نقش دانالد ترامپ: گرگ گیدنی، صداپیشه نقش روی و مایکل کوهن: تلن وینچستر، مدیرفیلمبرداری: آرش خلاقدوست، طراح صحنه و لباس: مرجان گلزار، طراح گریم: ماریا حاجیها، صدابردار: روحالله جعفربگلو، تدوینگر: واهب مصلحی فرد، مدیر مالی: محمد خرّم، مدیر روابطعمومی: رامین فناییان، عکاس: بهنام صدیقی، طراح پوستر: آرزو خرّمنیا، دستیار کارگردان و برنامهریز: بهرام برخورداری، منشی صحنهی تلویزیونی: عاطفه هادی، منشی صحنهی تئاتری: سپیده میرصمدزاده، فیلمبردار اول: حامد فرشتهحکمت، گروه فیلمبرداری: حمید قطب، سامان عمار فطرت، علی قنبری، سپهر میناچی، گروه صحنه لباس: سیما سلمانی و محمدرضا موسویپور، اجرای دکور: آیلار استخر (یوسف صابری)، بوممن: شهریار عادلی، مربی زبان انگلیسی: حورا پاکیزهدل، طراحی و ساخت پوستیژ: علی اعرابی، دستیار گریم: رویا رؤیتوند، مدیر تدارکات: علی مقدم، جانشین تهیهکننده: داوود سالاری، مجری طرح: شرکت تعاونی گنجینهی فرهنگ و هنر ایرانیان، مدت زمان فیلم تئاتر: ۷۸ دقیقه، سال ساخت: پاییز ۱۳۹۹.
دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت زمان برگزاری مرحله نهایی این جشنواره را اعلام کرد.
به گزارش تیوال به نقل از روابط عمومی هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، حمید نیلی با اعلام این خبر گفت: به عنوان دبیر جشنواره از زحمات و تلاشهای کلیه علاقهمندانی که با ارائه آثار ارزشمند خود در بخشهای مختلف جشنواره چراغ تئاتر را روشن نگه داشتند صمیمانه قدردانی و تشکر مینمایم.
وی افزود: بنا داشتیم تا کلیه بخشهای جشنواره را در نیمه نخست آذرماه سال جاری برگزار کنیم. اما باتصمیم ستاد اجرایی جشنواره و بنا به مصلحت و شرایط خاص کشور و همچنین حفظ سلامت کلیه شرکتکنندگان در جشنواره هفدهم، مقررشد آغاز جشنواره را به تعویق بیندازیم تا شرایط برای ادامه کار جشنواره مساعد گردد. به همین منظور بهطور رسمی آغاز به کار مرحله پایانی و اجرای آثار هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت از روز سهشنبه ۲۵ آذرماه خواهد بود و تا ۲ دیماه به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس همچنین افزود: برگزاری جشنواره، هم به صورت زنده و هم بهصورت آنلاین خواهد بود؛ بدین صورت که دیدن آثار نمایشی در بخشهای صحنهای، دانشجویی و کودک و نوجوان جشنواره به صورت آنلاین و از طریق سایت تیوال برای عموم علاقهمندان مهیا است. همچنین اجرای آثار با چهار دوربین و با بهترین کیفیت ضبط شده و آماده بارگذاری در سایت تیوال میباشد.
لازم به توضیح است که در قسمت هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت سایت تیوال، بخشهای مختلف جشنواره و همه آثار دارای صفحه معرفی نمایش هستند و هر بخش جشنواره بهطور مجزا پذیرای علاقهمندان به منظور پخش آثار خواهد بود.
نیلی همچنین گفت: در بخش نمایشهای خیابانی نیز امیدواریم تا با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا، شاهد برگزاری این بخش در مکانی مشخص بهصورت محدود و زنده باشیم.
با توجه به استقبال و درخواست مخاطبین جشنواره فیلمتئاترهای تیوال تا ۲۰ مردادماه تمدید شد!
این جشنواره که از ۴ تا ۱۰ مردادماه به مدت یک هفته فعال شده بود با توجه به استقبال مخاطبین تا ۲۰ مرداد تمدید شده است.
خریداران محترم میتوانند برای استفاده از تخفیف، هنگام خرید هر فیلم تئاتر از کد تخفیف ftf99 بهره ببرید.
امیدواریم با کمترین خروج از خانه مگر برای کارهای ضروری (و با ماسک)، از تماشای فیلمتئاترهای جدید و جذاب در تیوال لذت ببرید :-)
» بخش فیلمتئاترها
از ۴ تا ۱۰ مردادماه به مدت یک هفته همه فیلمتئاترهای تیوال را با ۲۰٪ تخفیف آنلاین تماشا کنید!
برای این کار هنگام خرید هر فیلم تئاتر از کد تخفیف ftf99 بهره ببرید.
امیدواریم با کمترین خروج از خانه مگر برای کارهای ضروری (و با ماسک)، از تماشای فیلمتئاترهای جدید و جذاب در تیوال لذت ببرید :-)
سامانه تماشای آنلاین فیلمتئاترها که از ۱۰ اردیبهشتماه سال جاری در تیوال رونمایی شد و با استقبال گسترده مخاطبان و هنرمندان تئاتر روبرو و سپس از سوی وزارت ارشاد توقیف شدهبود، با مطالبهگری متحد و قانونمند هنرمندان این حوزه، شامل بیانیهای با بیش از ۲۵۰ امضا از هنرمندان سرشناس کشور و پیگیریهای تیوال در تعامل با مرکز هنرهای نمایشی، معاونت سینمایی و سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، سرانجام پس از یک ماه به نتیجهرسید و علاوه بر بازگشایی این بخش و آغاز فروش آنلاین فیلمتئاترها، کلیت این روند نیز با تفاهم مرکز هنرهای نمایشی و معاونت سینمایی تسهیل شد.
عملکرد چابک و آگاهانه ساترا در امور مجوزی حوزه VOD نیز در این مسیر تعیینکننده بودهاست.
بر این اساس تیوال آمادگی کامل خود را برای معرفی و عرضه آثار ضبطشده نمایشی، با هدف گسترش این هنر در سطح کشور و البته حفظ تعامل تئاتر و مردم در شرایط خاص دوره شیوع کرونا اعلام میدارد.
.
شهاب الدین حسین پور با اشاره به پخش محدود فیلمتئاتر «طپانچه خانم» از سوم خردادماه از انتشار فیلمتئاتر آثارش به صورت دیویدی خبر داد و عنوان کرد در حال پژوهش روی پدیده تئاتر آنلاین است.
شهابالدین حسین پور کارگردان تئاتر درباره اجرای نمایش «زندگی گالیله» که قرار بود بهار سال جاری به صحنه برود به خبرنگار مهر گفت: قرار بر این بود که نمایش «زندگی گالیله» نوشته برتولت برشت با دراماتورژی محمد امیریاراحمدی را نیمه اول خرداد ۹۹ در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر به صحنه ببرم و تا هفته اول اسفند ۹۸ هم تمرینها و مراحل آمادهسازی نمایش برقرار بود اما به دلیل بحران پیش آمده ناشی از بیماری کرونا بعد از ۴۰ جلسه مجبور به تعطیلی تمرینات شدیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز در حال مذاکره و کسب تکلیف از اداره کل هنرهای نمایشی و مدیریت مجموعه تئاتر شهر برای زمان اجرای نمایش هستم اما متاسفانه در این دوران نه نسبت به جبران خسارتی که گروه متحمل شده و نه زمان از سرگیری اجرا صحبتی با ما نشده است. قطعاً بدون حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها گروه نمایش ما بلکه هیچ اثر نمایشی دیگری نمیتواند دوباره روی پای خود بایستد.
حسینپور درباره انتشار فیلمتئاتر آثارش بیان کرد: از مدتی قبل تصمیم داشتم نمایشهای اخیرم را به صورت فیلمتئاتر منتشر کنم که شرایط به وجود آمده به دلیل بحران کرونا باعث شد بیشتر از قبل به این کار ترغیب شوم البته مشکلات اقتصادی باعث تاخیر در کار شد اما در نهایت نمایشهای «طپانچه خانم»، «بیوههای غمگین سالار جنگ»، «یک زندگی بهتر» و «سرآشپز پیشنهاد میکند» قرار است تا کمتر از یک ماه دیگر به صورت DVD وارد بازار شوند.
این کارگردان تئاتر درباره پخش محدود فیلمتئاتر «طپانچه خانم» در اینترنت نیز عنوان کرد: همچنین قرار بر این است که پخش فیلم اجرای دوم نمایش «طپانچه خانم» که سال ۹۶ در تماشاخانه پالیز به صحنه رفت از سوم خرداد ماه به صورت محدود در سامانه عرضه اینترنتی محصولات نمایشی آغاز شود. همه مجوزهای لازم برای پخش فیلم تئاترهای تهیه شده از نمایشهایی که به صحنه بردهام چه بهصورت DVD و VOD اخذ شده و مشکلی از بابت پخش و نمایش این آثار وجود ندارد.
وی درباره برنامههایش در دوران پساکرونا گفت: تلاشمان این است که در صورت فراهم شدن شرایط یکی از نمایشهای قدیمی گروه را بازتولید کنیم که در این شرایط هزینههای بازتولید مناسبتر از تولید دوباره یک نمایش خواهد بود. البته این به معنی انصرافم از اجرای نمایش «زندگی گالیله» نخواهد بود چون ۴ سال است که در نوبت اجرای این نمایش هستم اما باید این مساله را در نظر گرفت که در صورت باز شدن تماشاخانهها چه زمانی را برای اجرا به ما اعلام میکنند و در این وضعیت ممکن است تغییراتی در گروه بازیگران به وجود بیاید که به معنی این است که تمرینات را باید از ابتدا آغاز کنیم.
کارگردان «یک زندگی بهتر» یادآور شد: همچنین با همراهی اعضای گروه پارکینگ در حال تاسیس یک مجموعه فرهنگی هنری هستم. در همین حین نیز در حال پژوهش درباره اجرای تئاتر آنلاین و چگونگی آموزش تئاتر به صورت آنلاین هستیم و اینکه چه راهکارهایی از لحاظ محتوایی و فنی و با چه فهرست مطالب تدریسی برای کاربردی شدن این شیوه از تئاتر مورد نیاز است.