در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | تئاتر کودک ببین درباره نمایش بامانی: هنر موسیقی و هنرهای تجسمی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۸:۳۹ عبد آتشانی در گفت‌
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 10:27:45

هنر موسیقی و هنرهای تجسمی
۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۸:۳۹
عبد آتشانی در گفت‌وگو با مهر؛
این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
یکی از آهنگسازان و فعالان عرصه موسیقی تئاتر در تشریح جزییات برگزاری تازه ترین کنسرت ویژه کودکان و خردسالان از تلاش خود برای برگزاری یک کنسرت با سازهای ایرانی در آینده‌ای ... دیدن ادامه ›› نزدیک خبر داد.

عَبِد آتشانی آهنگساز، بازیگر، خواننده و سرپرست گروه موسیقی «بامانی» که طی روزهای گذشته اولین کنسرت موسیقی تئاتر کودکان و خردسالان را پیش روی مخاطبان قرار داده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارائه توضیحاتی درباره نحوه برگزاری این پروژه موسیقایی که با حمایت معنوی انجمن صنفی سراسری موسیقی تئاتر ایران روی صحنه رفته است، بیان کرد: عبارت «بامانی» که برای فعالیت‌های گروه موسیقی مان انتخاب کردیم مشتمل و برگرفته از سه واژه «بابا»، «مامان» و «نی نی» است که همین موضوع به خودی خود موید تمرکز و توجه ما روی گروه سنی کودک و خردسال است که بتوانیم با زبان موسیقی و نمایش علاوه بر اجرای یک فضای کمتر تجربه شده در ایران و ایجاد یک فضای سرگرم کننده برای کودکان ایران، مفاهیم تربیتی و آموزشی را در قالب یک کنسرت ارائه دهیم.

وی که طی سال‌های اخیر در پروژه‌های مختلف تئاتری و تلویزیونی مرتبط با گروه سنی کودک و نوجوان فعالیت‌های زیادی را در عرصه آهنگسازی و بازیگری انجام داده، درباره انگیزه برگزاری کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک گفت: در این سال‌ها همواره به این موضوع فکر می‌کردم که ای کاش شرایطی فراهم می‌شد تا آن دسته از خردسالان و کودکانی که با والدین خود به کنسرت‌های پاپ و سنتی می‌روند، فضایی را پیش روی خود داشته باشند که کنسرت‌هایی ویژه گروه سنی آنها وجود داشته باشد. مسیری که متأسفانه در کشور ما از سابقه چندانی برخوردار نیست و آثار موسیقایی که در حوزه کودک اجرا می‌شوند اغلب مرتبط با جُنگ های شادی است که یک دستگاه کیبورد روی صحنه و پلی بک خوانی هم محتوای اصلی آن را تشکیل می‌دهد. شرایطی که می‌تواند در قالبی منسجم‌تر با یک ارکستر کامل به گوش بچه‌های ایران برسد.

این آهنگساز و بازیگر تاکید کرد: موضوعی که به آن اشاره کردم برای من بسیار مهم بود زیرا همواره دغدغه این را داشتم و دارم که بتوانم به سهم خودم در عین اینکه موسیقی سرگرم کننده‌ای را به گوش مخاطب برسانم، مفاهیم تربیتی و تعلیمی را با موسیقی سالم و غیرمخرب هم تولید کنم. مسیری که بچه‌ها در قالب یک کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک سازها را روی صحنه ببینند، با گروه بخوانند و در عین تعامل شنونده یک موسیقی کامل باشند. فرآیندی که بسیار هم مشکل است و تا همین جا هم ما را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است. اتفاقاً در تدارک اجرایی کردن چنین رویکردی بودم که به پیشنهاد سعید ذهنی رئیس انجمن صنفی موسیقی تئاتر تصمیم گرفتم برخی از آثارم در حوزه آثار نمایشی مرتبط با تئاتر کودک را تنظیم و برای اجرای زنده آماده کنم. اتفاقی که بسیار هم جذاب شد و ما را وارد مسیری کرد که بتوانیم مجموعه کنسرت‌هایی را با گروه «بامانی» اجرا کنیم.

آتشانی ادامه داد: مجموعه کنسرت‌های ما ابتدا در تالار هنر و سپس در پردیس تئاتر شهرزاد پیش روی مخاطبان قرار گرفت و خوشبختانه با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد. مسیری که در هم جواری تئاتر و موسیقی علاوه بر خلق لحظاتی شاد و سرگرم کننده برای کودکان عزیز، مشتمل بر انتقال مفاهیم تربیتی و آموزشی از جمله «بازیافت»، «احترام به بزرگ ترها» و مواردی از این دست بدون شعار و کلیشه‌های رایج شد و توانست لحظات خوبی را برای مخاطبان رقم بزند.

این بازیگر و خواننده در بخش دیگری از صحبت‌های خود با قدردانی از والدین برای حضور در این کنسرت‌ها تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین رویکردهایی که در این کنسرت‌ها به دنبال آن هستم، معرفی سازهای ایرانی و اساساً موسیقی ایرانی به مخاطبان است. البته آنچه ما در این کنسرت‌ها ارائه دادیم، عمدتاً متمرکز بر موسیقی پاپ بود اما در این مسیر تلاش کردیم با اضافه کردن سازهای ایرانی و سازهای مرتبط با موسیقی نواحی ایران به تدریج نقش پررنگ‌تری را برای معرفی سازهای ایرانی طراحی کنیم. از این رو در کنسرت‌های پیش رو تلاش می‌شود که مجموعه برنامه‌هایی به صورت کاملاً زنده و مبتنی بر سازهای ایرانی پیش روی مخاطبان قرار گیرد که مطمئنم می‌تواند با استقبال بچه‌ها مواجه شود.

وی در پایان با تاکید برنقش مؤلفه‌های آموزشی و تربیتی در این کنسرت‌ها گفت: در این اجراها تعامل، خنده و سرگرمی، پذیرش مفاهیم تربیتی، همراهی کودکان و مسائلی از این دست برای ما حرف اول را می‌زند و چه قدر خوب که در این چند کنسرت شاهد تحقق چنین رویکرد تعامل گرایانه ای بودیم. موضوع مهمی که آرزو می‌کنم روزی بتوانم برای همه بچه‌های سرزمینم آن را اجرا کنم. مسیری که هیچ پلی بکی در آن وجود ندارد و آنچه روی صحنه اجرا می‌شود همچون قلب راستین و پاک بچه‌ها اجرای واقعی از موسیقی است که ساز در آن مهم‌ترین نقش را دارد. مسیری که امیدوارم بتوانم در گام‌های بعدی آن را پخته‌تر، سنجیده‌تر و منسجم‌تر اجرا کنیم. شرایطی که اگرچه هنوز هیچ اسپانسر و حامی ندارد اما باور دارم به مدد قلب پاک کودکان سرزمینم و نیتی که داریم می‌تواند مسیر روشنی را برای ما ترسیم کند
محمد فروزنده و بهاره مکرم این را خواندند
ای قربان ساز ایرانی بروم. ینی کلا بدون پلی بک؟!
پلی بک رفتن در حد نرمال تا جایی که به هارمونی و فضا سازی موسیقایی کمک کند روتین جهانی است این کاملا فرق دارد با سر مردم کلاه گذاشتن چون گویا کلا کارشناسان و کاربلدان این حوزه عقیده دارند یکسری فنون که به فضای کلی کار و بهتر و پر تر شنیده شدن کار کمک میکند در فضای کنسرتی و زنده خوب از آب در نمی آید.
اما بحثِ خواننده، سازهای اصلی ، سلو و اینها میبایست کاملا زنده و با احترام به شعور مخاطب باشد
۲۰ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید