گزارش جلسه نقد و بررسی فیلم رنگو به کارگردانی گور وربینسکی
تاریخ: 91/02/12
زمان: ساعت 18
مکان:خانه هنرمندان
حاضرین: نفیسه دباغ-محمد عمروآبادی-آرشام آقاجانی-علی اسداللهی-عبدالوحید صفری-سید محمد حسین میرباقری-الهه مهر-محمد مهدی نداف-مهران خوشبین-پرنا بوذری-امین
... دیدن ادامه ››
شعف
ذکر این نکته لازم است که اندکی پس از شروع بحث جناب آقای عمروآبادی نشست را به علت رسیدگی به کاری ترک نمودند و آقای امین شعف نیز در انتها به جمع پیوستند.
با درود
مفتخریم که اولین جلسه نقد و بررسی فیلم های سینمائی را در کنار دوستان بزرگوار دیوارنشین برگزار نمودیم.
امید که در جلسات آینده به سان جلسه امروز بحث های اثربخشی داشته باشیم و اما مشروح صحبت ها:
در ابتدای جلسه جناب آقای صفری به شرحی درباره داستان این انیمیشن پرداختند و پس از ورود به بحث جناب آقای آقاجانی علت انتخاب شاهین قبل از مار و کشته شدن آنها را نشانگر تغییر باور مردم شهر کثافت(شهری که داستان در آن می گذرد) می باشد و بعضی وقتها باید از آرمان گرائی و باورهای رویائی دست برداشت.
در ادامه جناب آقای صفری فرمودند که جدای از بحث های تکنیکال فیلم که باعث لذت فراوان می شود، رجعت سینمای سال 2012 به سال های سینمای کلاسیک و ادای دین به آنها اثر بخش است. شاهین منشا قدرت است و مار مرموز است و این امر قابل تعمیم به وضعیت فعلی آمریکا است. در این برهه زمانی آمریکا به سان مار داستان در حال گنج اندوزی است. استفاده از المان های مدرن در آن برهه زمانی نشان از وضعیت کنونی دنیا دارد.
همچنین جناب آقای میرباقری بیان فرمودند که داستان با این نکته آغاز شد که این قصه، قصه قهرمانی است که خود قصه اش را آغاز می کند. سه بخش 30 دقیقه اول فیلم و 40 دقیقه وسط و 30 دقیقه پایانی بخش های مختلف فیلم هستند. در بخش ابتدائی فیلم اتفاقاتی رخ می دهد که در بخش پایانی پاسخ آنها را دریافت می داریم. لحظات کمیک کار کاملاً در خدمت قصه عمل می کرد و صرفاً باعث خنده نبود.
در بخش ابتدائی داستان مارمولک کادری سینمائی روی شیشه و روبروی خود می کشد و کلوزآپی از چهره اش به دست می دهد که این نمای نزدیک، در پایان قصه، پس از تحولات شخصیتی و کشف و شهودی که مارمولک انجام می دهد و ارتباطش با محیط، به نمائی لانگ شات تبدیل می شود. ضمنا تعبیر من از شکسته شدن و خرد شدن آکواریوم حاوی مارمولک در ابتدای فیلم، خرد شدن خود این کاراکتر بود.
در ادامه بحث، جناب آقای نداف پس از صحبتی که درباره جبر یا اختیار پیرامون شخصیت رنگو بود بیان کردند که برای رنگو هیچ موردی اتفاقی نیست و همه آنها را خود خواسته پیدا کرد و به رویایش دست یافت.
نکته دیگری که آقای میرباقری فرمودند این بود که زمانی که رنگو طرد می شود و در تاریکی قدم می زند یکی از حساب شده ترین تصویرسازی های فیلم است و زمانی که از تاریکی بیدار می شود راه خود را پیدا می کند. تاریکی به مثابه مأمن و مأوائی برای تفکر است در خویشتن. در ابتدای فیلم کاملاً جبر بر شخصیت رنگو حاکم بود و در پایان این اختیار رنگو بود که باعث نجاتش شد.
همچنین در بخش پایانی سخنان یاران سرکار خانم دباغ فرمودند سوژه جدیدی در فیلم وجود ندارد اما ریتم تند فیلم تا انتها شما را پای کار نگه می دارد.کلیت داستان حول محور رنگو قرار دارد.
در انتها نیز، نظر سنجی ابتدائی درباره فیلم آتی صورت گرفت که نتایج آن در پست های آتی توسط سرکار خانم دباغ انعکاس خواهند یافت.
**نوشته خود را ذیل این پست در قالب یک نظر خواهم نگاشت**
امید که نشست هائی از این دست سبب اعتلاء دانش بزرگواران گردد