توافق نامه داستان دو دوست است؛ یکی از آنها میخواهد خانه اش را بفروشد و برای تسهیل در امر فروش از دیگری خواسته که همراهیاش کند.
زمانِ نمایش توافق نامه (Compromis نوشته نویسنده و کارگردان معاصر فلیپ کلودل) در پایان ریاست جمهوری ژیسکاردستن و شروع به کار فرانسوا میتران(1981) قرار دارد. درست در برحه ای از بیم و امید برای مردمی با شرایط اقتصادی متوسط در فرانسه. داستان دنی و مارتن داستان انسانهایی است که حرفه و موفقیت و زندگیشان به شرایط و سایر انسانها وابسته است. دنی و مارتن هردو در کارشان پیشرفتی نداشته و همه این شکستها به زعم آنها به سیستم فاسد، مسئولین بیکفایت و ناتوانی دیگران در دریافت استعدادشان باز میگردد و با آمدن میتران بناست این دوران تغییر کند و روح تازهای در جان آنها بدمد. امیدی که در طبقه متوسط جامعه همواره نوسان دارد و با تغییرات سیاسی آنها را دلخوش به پایان مشکلات میکند.
نمایش سلیمانی وفادارانه نسبت به متن نمایشنامه به اجرا در آمده است. استفاده از دکور رئال و خوش ساخت یکی از نقاط قوت کارهای سلیمانی است که در این نمایش نیز خودنمایی میکند هرچند خالی و موقتی بودن خانه را کمتر بازمینماید و جعبه های چوبی وسایل بسته بندی شده بیشتر تداعی گر ورود بار از جایی مثل گمرک می باشد. ولی رعایت جزئیاتی جذاب از جمله یخچال تک درب ، چراغهای نئونی پشت پنجره و رنگهای متناسب دهه 80 صحنه را از لحاظ بصری دیدنی کرده است.
بازی بازیگران نیز چنان روان و یکدست است که داستان بدون افت قابل ملاحظه پیش میرود. هرچند به سبب متن یک سوم ابتدایی نمایش تاحدی کشدار و کم جون به نظر میرسد ولی این افت را میتوان به نوعی عقب نشینی برای جهش انتهایی و فراز داستان قلمداد کرد. فرازی که در جدال دو دوست و بیتوجه به شخص سوم جریان میگیرد و تمام بغضها و ناگفته ها بدون ملاحضات همیشگی بیرون ریخته میشود، جدالی که از نگاه ساده خریدار(دووال) یک بازی تئاتر فوق العاده است.
در کل
... دیدن ادامه ››
نمایش توافق نامه نمایشی است دیدنی با پرداختی ظریف و به دور از شعار از دروغها، باورها، اعتمادها، خیانتها، خودخواهی ها و وفاداری، از روابط بین انسانها و شرایط حاکم بر این روابط که نظر موافق تماشاگر را جلب میکند.