در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | شقایق فرشته درباره نمایش کمدی خانه خراب: نگاهی به نمایش «خانه‌خراب» به کارگردانی محمدرضا پورحکیمی «این خانه از
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 22:10:17
نگاهی به نمایش «خانه‌خراب» به کارگردانی محمدرضا پورحکیمی
«این خانه از پایبست ویران است»

تئاتر «خانه خراب»، نمایشی طنز با بن مایه سیاسی، روایت زندگی یک خانواده ثروتمند که متاثر از اتفاقات و وقایع انقلاب مشروطه است، و پیشامدهای داخل خانه را به اتفاقات روز آن جامعه ربط داده است. نویسنده ی داستان با ترکیبی هوشمندانه، وقایع روز جامعه را نیز در قالب نمایشی کمدی بیان کرده است.
هنرمندنیوز: از نظر مخاطب، «خانه» همان وطن، و جمع خانواده حاجی جبار، نماینده کوچکی از مردم اجتماع هستند، پدر خانواده نماد جبر و ستمگری حاکمیت، که با استبداد جاری بر جامعه، اقتصاد خانواده را به قهقرا کشانیده، و فرزندان خود را (که نماینده مردم ستمدیده روزگار هستند)، در وابستگی و نیاز مالی مدام نگه داشته و با وجود آنکه در خانه ای غنی از ثروت (کشوری سرشار از ثروت به لحاظ منابع طبیعی و زیرزمینی) زندگی میکنند، اما همیشه محتاج سکه ای برای گذران زندگی خود هستند. متن نمایش به دقت و با ریزبینی هر چه تمام تر به بیان مسائل مادی و سیاسی روز جامعه پرداخته، دیالوگها و روند پیش برد نمایش بسیار قابل تحسین است. و درواقع باید اذعان داشت که متن قوی نمایش، این اجرا را به خوبی به ... دیدن ادامه ›› جلو میبرد.

نمایش با دیالوگهای وزین به قصد ریشخند و تخریب شخصیت محوری داستان (حاجی جبار)، و اشتباهات رفتاری وی و همینطور جنبه‌های نامطلوب جامعه حاکم، از جمله فسادهای مالی و سیاسی را ، به شیوه ای خنده دار به چالش میکشد.

با توجه به دوره ای که نمایش در آن اتفاق می افتد (دوران قاجار) طراحی صحنه میتوانست کمک بیشتری به زیبایی بصری اجرا کند، و آنچه در این اجراها به روند نمایشی شدن می افزاید، استفاده هوشمندانه از آکسسوارهای مربوط به زمان قاجار است. ولی آنچه در نمایش به صورت قوی نمایان است بازی امیرکاوه آهنین جان است که هم خنده از مخاطب میگیرد و هم خشمش را برمی انگیزد.

نمایش با موضوع انتخابی خود، قصد دارد طنزی تفکربرانگیز ارائه دهد، اما طبیعتش بر خنده و شوخی های مابین کاراکترهای نمایش استوار است، خنده را تنها وسیله‌ای می‌پندارد که به هدفی بزرگتر (آگاه کردن مخاطب) دست پیدا کند، و گرچه در ظاهر می‌خنداند، اما در پس این خنده واقعیتی تلخ نهفته است که در پایان خنده را می‌خشکاند. و همینطور که میبینیم در انتهای نمایش با ایجاد شرایطی بغرنج و دردناک از سرنوشت مشروطه خواهان، روند کمیک نمایش به سمت تراژدی پیش می رود، شرایطی محنت زا و رنج آورکه مختص همه حاکمیت های توتالیتر است. اما در لحظه پایانی نمایش با مرگ حاجی جبار (نقش موقعیت مستبد نمایش) این نکته را به مخاطب یادآور میشود که سرنوشت تمام حاکمیت های تمامیت خواه و استبدادی، چیزی جز نابودی نیست، و به قول حافظ « چنان نماند، چنین نیز هم نخواهد ماند »

نمایش «خانه خراب» به نویسندگی رضا ‌دادویی و به کارگردانی محمدرضا پورحکیمی، با بازی امیرکاوه ‌آهنین ‌جان ، محمدهادی ‌عطایی، ندا ‌مقصودی، وحید ‌نفر، سیروس ‌همتی، رضا ‌علوی، حامد ‌سوری، الهه ‌حسینی و رضا ‌دادویی هر شب در پردیس تئاتر شهرزاد ساعت ۲۰ به روی صحنه است.

«ارغوان دهقان»

https://www.honarmandnews.ir/news/%d8%a7%db%8c%d9%86-%d8%ae%d8%a7%d9%86%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d9%be%d8%a7%db%8c%d8%a8%d8%b3%d8%aa-%d9%88%db%8c%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d8%b3%d8%aa/