با هشتگ سازی مشکل حل نمیشه چون کسانی که تاتر اولی یا تاتر گذری! هستند این هشتگ ها رو نخواهند دید....باید حضرت کارگردان قبل از اجرا نزول اجلال فرمایند و دقیقه ای برای مخاطب محترمانه توضیح دهند که چرا احتیاج به تمرکز هست و.....که نمیکنن چون کسر شان محسوب میشه لابد....یا در سالن ها این آموزش بصورت تصویری یا صوتی داده شه که نمیکنن چون مهم نیس براشون و یا......
ضمنا مخاطب بایدها(هشتگ ها!) باید سالن دارها هم باشن که دست کم سر سوزنی برای ما مخاطبان تاتر (از دید اونها کوروکچل ها!) احترام قائل شن و...
با سپاس از بانو زارع و دغدغهٔ نیکشان
محمدرضا دانش مرحبا
فرهنگ، آبگوشتِ بزباش نیست که با گشت و گذار در نت بتوان ساختش!
هرچند هشتگ هم خوب است اما می تواند حتی لازم هم نباشد چه رسد به کافی برای ذائقهٔ جماعتی که خود را محترم و مکرم می داند و نه همه چیز خوار که همه چیز خواران را پایانی بر این دوران ِ موهوم ِ گذار نیست و مگر ملل بافرهنگ جهان امروز را هشتگ ها از بربریت ... دیدن ادامه ›› رها ساختند؟
به این باور رسیده ام که مشکل ما و هفت جد و آباءمان از بی قیدی محض است به وقت ضرورت نسبت به هرآنچه داعیه اش را سر می دهیم.
هیچ نوزادی بافرهنگ نیست و مسبب تداوم بی فرهنگی ِتماشاگر ِ امروز تئاتر، من و شمای کنار دستی و پشت سری که در وقت عمل سکوت می کنیم هستیم، تا تیوال و دیگر عاملان فروش و بازیگر و کارگردان و تهیه کننده و تماشاخانه دارانی که حاضرند در ازای درآمدی که از من ِ نوعی کسب می کنند به نام فرهنگ از هیچ تلاشی برای کشاندنمان به پای هر خزعبلی فرونگذارند اما به محض گرم شدن جیبشان و جمع شدن خاطرشان، از مقام شامخ مشتری مآبانهٔ من شرم می کنند و امر برشان مشتبه می شود که نکند تذکر سنجیده ای به من بدهند و برنجم و دیگر مرتبه کلیکی نفرمایم که وا اسفا اقتصاد تئاتر به خطر بیافتد!
شوینده ها و دیگر محصولات بهداشتی را هم که می خریم مخاطب هدف و توضیح مشخصات و طریقهٔ مصرف دارد اما بلیت تئاتر؟
درود بر رضا بهبودی و امثالش.
باز هشتگ و تذکر کناری ها، کارگردان و مسئول سالن قبل از اجرا، بهتر از اینه که کار به جایی برسه که اینگونه با بد زبانی، بی ادبی، لحنی تند و به بدترین شکل ممکن .. مثل ایشون به بقیه تذکر بدهند:
جالب ... دیدن ادامه ›› اینجاست در آخرین اجرا و سانس نمایش پچ پچ های پشت خط نبرد همین خانم کوثری که همبازی آقای بهبودی در این نمایش بالا بودند، در ردیف جلوی ما حضور داشتند و در جاهایی از نمایش که اصلا و ابدا خنده دار و جالب نبود، مرتب حین نمایش دست میزدند و با بالاترین ولوم خنده موجب آزار من و بقیه شدند، بعد از بقیه انتظار اجرای رفتار و آداب درست تئاتری دارند!
و بدتر از اون مسئولین بی کفایت سالن های شهرزاد که در روز آخر (سانس آخر) نزدیک 200 بلیط خارج از ظرفیت فروختند ( حضوری و غیر حصوری ) به طوری که بعضی از تماشاگر ها در چند سانتی بازیگران حضور داشتند و ماهائی که بلیط جلو و دقیقا وسط رو خریداری کرده بودیم بیشتر از نصف نمایش بازیگر ها رو در هنگامی که روی زمین بودند یا دراز کشیده بودند نمیدیدم، به علت کمبود فضا حتی پشت سنگرها هم کلی از افراد رو جا داده بودند!!! و کلی ازشون پول گرفته بودند تا برعکس بشینند مارو نگاه کنند!!!
آقای امیر ....متاسفانه هیچکدام از سه گروهی که گفتم به وظایف خودشون عمل نمیکنن و نتیجه این میشه که کار به چنان برخورد تندی برسه(که دغدغه صحیح بازیگر تحت شعاع قرار میگیره، درحالیکه خود ایشان هم بعنوان یکی از اعضای اون گروه در ندادن تذکرات لازم قبل از اجرا و به روش اقناعی،مقصر هستند) خیلی مشکلات هست که حلشون احتیاج به راهکارهای پیچیده و زمان زیاد داره اما این مواردی که در زمینه تاتر ما رو آزار میده واقعا بسادگی قابل حل هستند و درک نمیکنم که کسایی که امکان حل معضلات رو دارن چرا براشون اهمیت نداره و کاری نمیکنن
محمدرضا جان فرمایشت بسیار دقیق است و بایستهٔ تأمل. به دفعات شاهد بودم که شما و دیگر دوستان ِ اهل مداقه این موضوع را طرح و پیشنهادات بسیار خوبی حتی ارائه شده است اما ... مشکل کجاست که کوچکترین حرکت و تغییری صورت نمی گیرد؟
به واقع درج علائم هشدار نظیر حفظ سکوت و عدم استفاده از موبایل و از این دست آگهی ها در میان این همه بنر بدشکل تبلیغاتی کار سختی ست؟! و یا تیوال نمی تواند در کنسول خرید ِ بلیت و پیش از انتقال به صفحهٔ پرداخت، موافقت و تعهد خریدار با مشخصاً سه چهار مورد شئونات تئاتر را بصورت مؤکد و الزامی اخذ نماید؟
ساخت یک ویدیوی جذاب معارفهٔ آموزشی در دو سه دقیقه با حضور چهره های محبوب که در آن به آداب تماشا پرداخته شده است، صرف زمان و هزینهٔ هنگفتی در بر دارد؟ این هم پروژهٔ ملی ست نکند؟! و به عزم همهٔ آحاد مردمی محتاج؟! احتمالاً نیازمند گنجاندن واحد درسی در مدارس و دانشگاه ها نیست؟!
بی ... دیدن ادامه ›› عاری یعنی مسامحه با فضیحت و عمده مزیت عالم هنر نسبت به اقتصاد یا سیاست به بی عار نبودنش است. این چگونه هنر ِ بی عاری ست که شعار فرهنگ سر می دهد و خود از مظاهر ِ بی فرهنگی ست؟
بله جناب آقای دانش، کاملا درست میفرمایید. تذکر یکی از عوامل نمایش، کارآمدتر است.
جناب آقای کیان و آقای امیر گرامی، حق با شماست که شاید کاملا این درد، درمان نشود ولی همینطور که شما هم فرمودین، تذکر، کلیپ، اطلاع رسانی و... شاید باعث بشه وقتی میخوایم موبایلمون رو بیرون بیاریم و جواب مسیج بدیم، یا بلند بلند و غیر منطقی بخندیم، یه عذاب وجدان ناخودآگاه بگیریم!! حتی اگه درصدی هم از این ناهنجاری ها کم کنه، بازم موثره!
درود بر شما بانو
تقاضامندم از شما و دیگر دوستان که این حساسیت و دغدغه مندی را به جد و جهد در خود زنده بداریم تا آنجا که منزلت و جایگاهی که درخور علاقمند هنر و شایستهٔ مخاطب تئاتر کشورست محقق شود، به یاری و دلگرمی ِ یکدیگر.