در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | نماینده گروه اجرایی درباره نمایش دور از دسترس اطفال نگهداری شود: مهدی پاشایی کارگردان «دور از دسترس اطفال نگهداری شود» مهم تاثیر نمایش
S3 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 13:30:19
مهدی پاشایی کارگردان «دور از دسترس اطفال نگهداری شود»
مهم تاثیر نمایش بر مخاطب است

​مهدی پاشایی می گوید:« به نظرم مهمترین تاثیری که نمایش بر تماشاگر می گذارد اطلاع رسانی درباره خطرات مصرف مواد صنعتی است. ممکن است که داستان نمایش خیلی داستان ناراحت کننده ای باشد اما مهم تاثیر نمایش بر مخاطب است.»

نمایش «دور از دسترس اطفال نگهداری شود» نوشته‌ی فرشته فرشاد و کارگردانی مهدی پاشایی از 23 آبان‌ماه ساعت 20 در سالن «سایه» مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

مهدی پاشایی کارگردان این اثر نمایشی در گفتگو با خبرنگار پانا درباره متن نمایشنامه « دور از دسترس اطفال نگهداری شود» گفت:« نویسنده این ... دیدن ادامه ›› متن نمایشی خانم فرشته فرشاد هستند. داستان نمایشنامه ماجرای زن و شوهری است که با مصرف مواد صنعتی شیشه، دچار توهم می شوند و فرزند6 ساله خود را آتش می زنند. خانم فرشته فرشاد نمایشنامه «دوراز دسترس اطفال نگهداری شود» را بر اساس تخیلات خود نوشته است. گر چه داستان نمایشنامه بر گرفته از یک حادثه واقعی است اما نویسنده شاید فقط اصل این داستان را در نظر داشته و در پرداخت و جزییات به ذهنیت خودش وابسته بوده است. این اتفاقی است که چندین سال پیش رخ داده بود و خبر آن هم در رسانه ها منتشر شده بود و نویسنده، این داستان را دستمایه کار خود قرار داده تا نمایشنامه «دور از دسترس اطفال نگهداری شود» را بنویسد.»

وی افزود:« این متن از طریق دوست خوبم حمیدرضانعیمی به من معرفی شد. زمانی که متن را خواندم آن را نزدیک به اتفاق هایی دیدم که نه تنها در ایران بلکه در جهان رخ می دهد. همه می دانند که امروزه مصرف مواد صنعتی شیشه نه تنها در ایران بلکه در سایر نقاط جهان مسبب اتفاقات ناگوار زیادی می شوند.»

وی با اشاره بر اینکه اجرای عموم این نمایش علیرغم وعده هایی که داده شده بود چندین سال به طول انجامید گفت:« ما در سال 92 این نمایش را در بخش چشم اندازسی و دومین دوره جشنواره تئاتر فجر اجرا کردیم. اما گر چه قرار بر این بود که نمایش های این بخش به اجرای عموم برسند اما متاسفانه اجرای عموم برای گروه «دورازدسترس اطفال نگهداری شود» چندین سال طول کشید. در دوره ای که اتابک نادری مدیر تئاتر شهر بود تا ما خواستیم که موافقت اجرای عموم را دریافت کنیم خیلی طول کشید. اکثر کسانی که همزمان با ما در جشنواره تئاتر فجر در بخش چشم انداز حضور داشتند اجراهای عموم خود را رفتند. اما بعد از اتابک نادری خانم پریسامقتدی آمدند و مدیر تئاترشهر شدند. در زمان ایشان ما درخواست سالن قشقایی را داده بودیم که مصادف با بازسازی قشقایی شد. زمان مقتدی ما کوتاه آمدیم. بعد از اینکه بازسازی سالن هم به اتمام رسید باز هم اجرای کار ما نامشخص بود. یک جورایی شاید اجراهای دیگر گروه ها برای مدیریت آن زمان اهمیت داشت. در واقع ما در دوره ریاست خانم مقتدی اذیت شدیم اما با روی کار آمدن آقای شریعتی، ایشان همکاری کردند و شرایط اجرای عموم نمایش ما را فراهم کردند. آقای شریعتی به ما گفتند اگر می خواهید امسال اجرا بروید باید دو اجرا در روز داشته باشید که با موافقت خودم این کار انجام شد.»

وی درباره نمایش «انگشتری ژنرال ماسیاس» که سال گذشته بر روی صحنه برده بود گفت:« در فاصله این چند سال که منتظر اجرای عموم نمایش «دور از دسترس اطفال نگهداری شود» بودیم، نمایش «انگشتری ژنرال ماسیاس» را آماده اجرا کرده بودیم. می خواستیم این نمایش را در تئاتر باران اجرا کنیم که متاسفانه مشکلاتی برای گروه نمایشی پیش آمد و شرایط اجرا امکان پذیر نشد. بهرحال سال بعد آن را در سالن ارغنون به روی صحنه بردیم. البته این نمایشنامه را سال 83 در تئاتر شهر اجرا کرده بودیم.»

کارگردان «دورازدسترس اطفال نگهداری شود» درباره درونمایه این نمایش افزود:« این موضوع به این شکل که پدر و مادری به خاطر مصرف مواد مخدر دست به یک جنایت بزنند، تاکنون نمایشی با چنین داستانی حتی مشابه، هم ندیدم. این نمایش و درونمایه آن را می توان بخشی از آن را دغدغه شخصی ام تلقی کنم و یک بخش دیگر آن را امکانات اجرایی نمایش در نظر گرفت. در جشنواره فجر که اجرا رفتیم من از کوچکترین بازی و صحنه کلیشه ای استفاده نکردم. کسانی که از مواد صنعتی استفاده می کنند حالت هایشان شبیه یک آدم معتاد نیست و این از لحاظ روانشناسی جای بحث دارد. جامعه ما هنوز خطرات مصرف مواد صنعتی را جدی نگرفته است. به نظر من رسانه ها اخبار ناگوار مصرف مواد صنعتی را به صورت مقطعی و فقط در حد اخبار روزانه که خیلی زود از ذهن ها پاک می شود پیگیری می کنند.»

وی در این رابطه اضافه کرد:« مثلا در آرایشگاه های زنانه و سالن های بدنسازی از قرص هایی استفاده می شود که حکم مواد مخدر را دارد و عواقب ناگواری برای استفاده کننده از این قرص ها پیش خواهد آورد. اگر کسی از مواد صنعتی شیشه استفاده کند دیگر نمی تواند به راحتی این مواد را کنار بگذارد. مصرف شیشه بسیار خطرناک است و بر روی مغر تاثیرات ناگواری می گذارد. به این دلیل است که مصرف کنندگان شیشه توهم می زنند و دست به جنایت می زنند.

مهدی پاشایی در پاسخ به این سوال که نمایش با توجه به داستانی که دارد چه تاثیری می تواند بر مخاطب داشته باشد گفت:« به نظرم مهمترین تاثیری که نمایش بر تماشاگر می گذارد اطلاع رسانی درباره خطرات مصرف مواد صنعتی است. ممکن است که داستان نمایش خیلی داستان ناراحت کننده ای باشد اما مهم تاثیر نمایش بر مخاطب است. یک بعد دیگر کار ما، بعد اجرایی است. ما سعی کرده ایم که از فضاهای ذهنی استفاده کنیم. فضای نمایش، علیرغم اینکه نمایشنامه یک کار رئالیستی است اما فضایی ذهنی و توهمی بر نمایش حاکم است.»

وی در پایان این گفتگو به بازیگران نمایش اشاره کرد و گفت:« من در این نمایش باسه بازیگر خوب همکاری داشتم. بازیگران خوب و با اخلاقی که آنچه کارگردان مورد نظرش بود، انجام می دادندو حتی می توانم بگویم که فراتر از آن عمل می کردند. جا دارد که همین جا از این سه بازیگر خوب آقای توماج دانش بهزادی، علیرضا مهران و خانم سمانه آقازمانی تشکر کنم.»

آوا فیاض این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید