خبر گزاری تسنیم
http://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/02/04/1055913
گشودگی درهای دنیای جادویی نمایش عروسکی به روی مخاطب
پوپک عظیم پور، مدرس و نویسنده نمایش عروسکی با تمجید از تلاش گروه نمایش «اند حکایت ببری خان»، این نمایش را عرصه ای برای گشوده شدن در دنیای جادویی نمایش عروسکی به روی مخاطب برخواند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، پوپک عظیم پور، کارگردان، مدرس و نویسنده نمایش عروسکی پس از تماشای «اندر حکایت ببری خان» به کارگردانی سینا ییلاق بیگی و سلما محسنی اردهالی که این روزها در تماشاخانه سنگلج و به عنوان اولین تئاتر عروسکی پس از انقلاب این مجموعه شناخته می شود، یادداشتی در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که به
... دیدن ادامه ››
شرح زیر است:
«سرگذشت خاندان قاجار در عرصه های مختلف هنری اعم از ادبیات، سینما، تئاتر و انیمیشن بسیار به تصویر در آمده است و هر بار از زاویه دیدی متفاوت به شخصیت ناصرالدین شاه و زندگیش پرداخته شده است. حال هنرمندان عروسکی سراغ این شاه معروف رفته و حکایت از زاویه دید ببری خان، گربه محبوب ناصرالدین شاه برای ما روایت می شود. درست در زمانی که قرار است پای نقل گربه ای بنشینیم، درهای دنیای جادویی نمایش عروسکی به رویمان گشوده می شود و و ما را همراه خود به دوران قاجار می برد. امکانات و جاذبه های هنر عروسکی به خوبی در خدمت روایت قرار گرفته اند و این مهم میسر نمی شد؛ مگر با تدبیر کارگردانان باذوق و صاحب اندیشه، سلما محسنی و سینا ییلاق بیگی که از نادر زوج های هنری در عرصه نمایش عروسکی هستند که به روز بوده و با دانش کافی و ترجمه های متعدد، همچنین تجربه کار حرفه ای در کنار تدریس در دانشگاه پل ارتباطی مستحکمی بین دانسته های تئوری و تجربه های عملی و حرفه ای خود بنا نهاده اند و مدعای این سخن گرد هم آوردن گروهی از بازیگران و بازی دهندگان ماهر و هنرمند به همراه تیم طراحان عروسک، لباس، صحنه و موسیقی است که فضایی خیالی و توأم با فانتزی برای روایت ببری خان در این نمایش کمدی - عروسکی را مهیا کرده اند. به کارگیری موتیفهای قجری در شیوه ای استلیزه در طراحی عروسکها و طراحی صحنه و لباس مخاطب را در فضای آن دوره تاریخی قرار داده و بازی قدرتمند و مسلط هنرمند ارجمند محمد مالکی شاید بدون اغراق یکی از زنده ترین شخصیتهای عروسکی در طی دهه های اخیر را به نمایش گذاشت. ژستهای دقیق بدنی ظریف و گاه اغراق شده در جان بخشی به عروسک ناصرالدین شاه، او را برای تماشاگر زنده و قابل باور کرده بود و در هم آمیختگی هنر بازیگری و بازی دهندگی محمد مالکی لحظات و تصاویر زیبایی از این شاه قجر بر صحنه خلق کرد. در کنار هنرنمایی ایشان فراموش نکنیم بازی قدرتمند بانوی هنرمند جوان، فهیمه باروتچی را که او نیز تمامی تجربه های حرفه ای خود در عرصه بازیگری نمایشهای ایرانی را به خوبی به ببری خان منتقل کرده و به خوبی از عهده بازیگری در نقش گربه ای بازیگوش بر آمده است.
آنچنان که لحظاتی ببیننده فراموش می کرد که او بازیگر است و او هم همچون شخصیتهای عروسکی به نظر می آمد. بازی پرانرژی و هنرمندانه بهرام بهبهانی در کنار بازی دهی و بازیگری علی باروتی و همچنین بازی دهندگان عروسکهای سایه و نظم حاکم بر اجرا در کمال ساده گرایی از نقاط قوت و ستودنی نمایش کمدی «اندر حکایت ناکامی ببری خان» است .کارگردانان هنرمند و صاحب اندیشه در صفحه شطرنج خود مهره ها را به قدری دقیق چیده اند که تماشاگر مات صحنه، بازیها، عروسکها، موسیقی و متن فانتزی تخیلی نوشین تبریزی می شوند .
وصف العیش نصف العیش.از شهروندان تهرانی و دوستداران هنر عروسکی دعوت می کنم که قبل از به پایان رسیدن اجرا به تئاتر سنگلج سری بزنند و اصل ماجرا را از زبان ببری خان بشنوند و ببینند.»
نمایش «اندر حکایت ناکامی ببری خان در ولایت عهدی شاهی که سرخپوش بود اما ...» تا جمعه 10 اردیبهشت 1395 رأس ساعت 20:30 در تماشاخانه سنگلج به نشانی پایین تر از میدان حسن آباد، ضلع جنوبی پارک شهر، خیابان بهشت، تماشاخانه سنگلج روی صحنه می رود.