مرضیه برومند و حمید جبلی مخاطبان تئاتر را به دیدن نمایش «اندر حکایت ببری خان» دعوت کردند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم "پویا"، مرضیه برومند، نمایش سینا ییلاق بیگی و سلما محسنی را اثری موفق و خوب در حوزه تئاتر عروسکی معرفی کرد که در آن تمام المانهای نمایش عروسکی از جمله طراحی عروسک، طراحی دکور، بازی و ... به خوبی اجرا شده است.
این کارگردان باسابقه نمایش عروسکی در تمجید از نمایش «اندر حکایت ببری خان» تصریح کرد که کار سینا ییلاق بیگی و سلما محسنی بسیار کار تمیز و خوبی است و افزود:«میخواهم توصیه کنم که همه خانوادهها و جوانان بروند و این تئاتر را ببیند که چقدر گروه قشنگ کار کرده است و چقدر زحمت کشیده کردهاند تا اثر شادابی خلق کردهاند. «اندر حکایت ببری خان» نمایش زیبا و جذاب و سرگرمکنندهای است. بنده و آقای جبلی همکار من در خانه عروسک و حامی نمایشهای عروسکی مردم و مخاطبان را برای تماشای این نمایش دعوت میکنیم.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا پیشتر نمایشی عروسکی در سنگلج اجرای عموم داشته است، خاطرنشان کرد: «اولین اجرای رسمی و حرفهای یک کار عروسکی
... دیدن ادامه ››
در سال 1353 در تالار سنگلج اتفاق افتاده است، «حادثه در شهر عروسکها» که خودم در آن بازی میکردم. نخستین تئاتر عروسکی مدرن به مفهوم امروزی در 1353 در سنگلج رخ داد.»
خالق مدرسه موشها افزود: «دیشب در سنگلج برای من آن اجرا که بسیار موفق بود، تداعی شد. آن کار توسط یک کارگردان چکسلواکیایی انجام شد که ما را آموزش داد و البته «حادثه در شهر عروسکها» توسط گروههای متعددی اجرا شد. چون جز تئاترهای معروف و ساده برای بچهها در تمام دنیاست.»
برومند درباره سهم کم تئاترهای عروسکی از سالنهای تئاتر تاکید کرد: «من تفاوت بسیاری بین تئاتر عروسکی و تئاتر قائل نیستم. به نظرم تئاتر، تئاتر است و کارگردان تصمیم میگیرد از هر وسیله یا شیای استفاده کند. تئاتر عروسکی قابلیت بسیار زیادی دارد که معنای آن نمایش و تئاتر را به یک حادثه جهانی تبدیل کند.»
وی با اشاره به اینکه این مشکل سالن تئاتر و انتظار نوبت وجود دارد، درباره آثار دوره پانزدهم جشواره تهران مبارک گفت: «تلاشم را کردم و خوشبختانه اکثر کارهایی که تمایل داشتند به اجرای عموم داشته باشند در سالن انتظامی خانه هنرمندان اجرا شد. نمایش خانم سلما محسنی هم برنامه گذاشته شدیم.»
همچنین درباره تاخیر اجرای «اندر حکایت ببری خان» تاکید کرد با توجه به بارداری سلما محسنی وی ترجیحش کودک بود و بسیار هم قابل ستایش است که به خاطر کودکش نتوانست اجرای خانه هنرمندان را هماهنگ کند. وی قول داد نهایت تلاشش برای اجرای کار در سالن دیگری داشته باشد تا مردم شانس آن را داشته باشند این نمایش را ببینند.
مرضیه برومند درباره تغییرات در جشنواره عروسکی پیش رو گفت: «در این دوره به نوعی جایزه گذاشتیم، نه اینکه جایزه بهترین نمایشنامه یا کارگردانی بدهیم؛ بلکه هر حرکت خلاق و زیبایی ببینیم جایزه میدهیم.»
وی همچنین درباره مهدی شفیعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی اذعان داشت: «خوشبختانه یک مدیر بسیار دلسوز و کسی که دلش برای تئاتر میتپد در مرکز حضور دارد که با بچههای عروسکی بسیار همراه است. اگر کاستی هست، کاستی به شرایط اقتصادی دولت و به ویژه در زمینه فرهنگی برمیگردد. بسیار حامی ما هستند و قولهایی به ما دادند که مطمئن تلاش میکنند قولها برآورده شود.»
کارگردان سریال «هتل» با اشاره به اینکه امسال جشنواره زودتر شروع به کار کرده است، از تمرین گروهها سخن گفت و اظهار داشت حتی گروههایی که انتخاب نشدند شانس حضور در جشنواره را دارند. وی کارهای خارجی دعوت کردهایم را آثار بسیار خوبی ارزیابی کرد و نسبت به حمایت و مراقبت کارهای ایرانی ابراز امیدواری کرد.
این کارگردان باسابقه تاکید کرد: «جشنواره نباید محدود به محوطه پارک دانشجو شود و در شهر گستره شود. آقای صلاحی و آقای کرمی در شهرداری بسیار با ما همکاری میکنند. امیدوارم در شهریور ماه یک شهر عروسکی داشته باشیم و شرایطی به وجود بیاید به شکل مستمر بتوانیم کارها را به اجرای عموم درآوریم.»
نمایش «اندر حکایت ببری خان» به کارگردانی سینا ییلاق بیگی و سلما محسنی اردهالی و نویسندگی نوشین تبریزی هر روز به جز شنبهها در تالار سنگلج رأس ساعت 20 روی صحنه میرود. بازیگران و بازیدهندگان این نمایش عبارتند از مریم آشوری، فهیمه باروتچی، علی باروتی، بهرام بهبهانی،هنگامه سازش، فرزانه عاقلی و محمدرضا مالکی. دیگر عوامل نمایش نیز دستیاران کارگردان امین میرزا باقری و محمد حسن در باغی فرد ، طراح صحنه سینا ییلاق بیگی، طراح نور امیر ترحمی، طراح عروسک رفعت هاشمی سیسخت، مرضیه سرمشقی، طراح لباس فرزانه عاقلی، آهنگساز نیما حسین زاده هستند. http://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/01/18/1041403/%D8%AF%D8%B9%D9%88%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%86%D8%AF-%D9%88-%D8%AC%D8%A8%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B4%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%B9%D8%B1%D9%88%D8%B3%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86