در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | مسعود آبایی درباره فیلم پرویز (هنر و تجربه): پرویز «این فیلم با یک سوال آغاز شد. اگر آدم‌های ساده و ظاهراً بی‌عر
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 08:09:29
پرویز

«این فیلم با یک سوال آغاز شد. اگر آدم‌های ساده و ظاهراً بی‌عرضه‌ای که در اطراف ما هستند و ما زیاد جدی‌شان نمی‌گیریم، تصمیم بگیرند از پیله‌ی خود در آیند و شبیه ما شوند، چه اتفاقی برای ما و آنها خواهد افتاد؟ اگر به مثل ما شدن اکتفا نکنند و بخواهند پیشتر بروند، تا کجا خواهند رفت؟ ... »

نوشته‌ی بالا بخشی از یادداشت کارگردان در مورد این فیلمه. ایده و طرح بسیار جذاب و تامل‌برانگیزیه. این فیلم با این ایده ساخته شده. و زندگی پرویزی رو نشون می‌ده که در ابتدا انسان آروم و ساده‌ایه که کم‌کم به دلایلی رو به ناآرومی و عصیان می‌آره.
من موضوع کلی این فیلم رو دوست داشتم. ولی نحوه‌ی به تصویر کشیدن این موضوع رو آنچنان نپسندیدم.
من دیروز با انتظار خیلی بالایی رفتم و این فیلم رو دیدم. و انتظار داشتم با یه فیلم فوق‌العاده روبرو بشم. ولی متاسفانه این فیلم فوق‌العاده ... دیدن ادامه ›› نبود. یه فیلم در حد متوسط بود. فیلمی که موضوع جذابی رو به هدر داد. فیلم ریتم بسیار کندی داشت. البته تا حدی استفاده از ریتم کند برای این نوع فیلم‌ها قابل‌پذیرشه. ولی نه تا این حد!

مشکل من با این فیلم این بود که چرا ما از گذشته‌ی پرویز چیزی نمی‌دونیم!
من نتونستم به پرویز حق بدم که عصیان کنه. چون چنین حقی نداشت. من نمی‌تونستم این ناآروم‌شدن و عصیانگریش رو تایید کنم. به چه دلیل دست به این کارها می‌زنه و ...
و به نظر من این نقطه ضعف فیلم به حساب می‌آد که مخاطب به پرویز حق عصیان نده. چرا که همه‌ی کارهاش بی‌معنی و بی‌دلیل به نظر می‌آد. البته این نظر منه. من اگه می‌تونستم به پرویز حق بدم که این کارها رو انجام بده، میتونستم قبولش کنم. ولی نتونستم...

بگذریم!
بازی بازیگر نقش پرویز رو خیلی پسندیدم. ظاهر این بازیگر برای این نقش فوق‌العاده بود. بازی بقیه‌ی بازیگرها هم قابل‌قبول بود. فضای کلی فیلم رو هم دوست داشتم. رنگ فیلم رو دوست داشتم. با موضوع کاملاً همخونی داشت.

این دو صحنه‌ی فیلم رو خیلی دوست داشتم:
صحنه‌ای که جوون‌های شهرک جوونی رو، انسانی رو به اتهام کشتن سگ‌هاشون کتک می‌زدند.
صحنه‌ای که پرویز اون سگ کوچیکه رو انداخت توی سطل آشغال.

کارگردان کار توی مصاحبه‌ای گفته که مخاطبین این فیلم، ناراضی از سالن بیرون نمی‌آن. به نظر من هم درست گفته. من هم از دیدن این فیلم ناراضی نیستم. شاید انتظار بیشتری داشتم که اون برآورده نشد!


آرزوی موفقیت برای این کارگردان خوش‌فکر دارم!

با نظر شما در این مورد که پرویز حق عصیان نداشت یا کارگردان چرا چیزی از گذشته این آدم نمی گه موافق نیستم. به نظرم این پرویز نیست که ابتدا دست به خشنوت می زنه این اطرافیان پرویزند که مدام با کلام و رفتار علیه او دست به خشونت می زنند. او در نیمه نخست فیلم نشان داده موجود بی آزاریه اما وقتی این خشونتها به مرز غیر قابل تحملی می رسه او رو به واکنش وادار می کنه. شکلی از خشونت که برای ما ملموسه. این خشونت نوعی مقابله به مثله. تنها چیزی که نفهمیدم و احتمالا مربوط است به سانسور قسمت پایانی فیلم است جایی که منطق درونی فیلم حکم می کنه پدر و آن زن را تکه تکه کند ولی پرویز به منطق مکالمه روی می آورد. البته شاید این مقدمه ای است برای آن کشتن نهایی که در نمایش فیلم نشان داده نشده.
بر عکس شما فکر نمی کنم فیلم متوسطی است. فیلمی است بسیار مهم و شخصیت تازه و بکری را به سینمای ایران معرفی کرده است. یادآور سینمای هانکه
۲۰ آبان ۱۳۹۳
نگاه بی تفاوت پدر توو صحنه کتک خوردن پسر بی گناه برای پرویز یعنی تایید اون خشونت و در نهایت یاد گرفتنش، اون سکانس نه تنها خیلی خوب دراومده در واقع شروع تغییر اصلی پروبز هم هست.
همین الان برای خانم خیابانی هم توو کامنتی با این مضمون نوشتم!
۲۶ آبان ۱۳۹۳
ممنون از خانم نجاتی و شاهین عزیز. :)
وقتی تایید میشم ذوق میکنم بیشتر ازین کارا بکنید -)
۲۶ آبان ۱۳۹۳
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید