در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال امین مبارکی | دیوار
S3 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 02:40:50
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
{ دهخدا }
نمایشی از دل تاریخ مشروطه ایران!
داستان مردمان سیاه و خاکستری وقتی که سفیدی گمگشته است!
داستان طمع، خودکامگی، خودخواهی، توتالیتاریسم، سکوت، فریاد، آهنگ دل های شکسته، حبس، دردِ فرهنگ، عشق ایرانِ خانم، فداکاری، خِرَد خُرد و جمعی!
نمایش دهخدا جدای از متنی که برای این نمایش به زیبایی نوشته شده، یک اجرای جذاب و یک تئاتر مطلوب ایرانی‌ست!
برداشت هر مخاطب از این تئاتر به دید سیاسی ایشان مربوط می‌شود و از این نظر این نمایش یک اثر زیرکانه هست که مقصود را به خوبی به مخاطبِ درست، انتقال می‌دهد!
بازی بازیگران درجه یک، همخوانی شعر از خون جوانان وطن، با نوازندگی ساز ایرانی، استفاده صحیح از اجزای صحنه در جهت گیرایی بیشتر نمایش و نورپردازی درست، ترکیب دلنشینی بود!
فقط گفتگوی سرباز و دهخدا جزئی از اضافات بود و مدت زمان نمایش می‌توانست کمتر و خلاصه تر باشد!
برای کارگردان، نویسنده، بازیگران و عوامل این نمایش از صمیم قلب آرزوی موفقیت دارم!
تئاتر نظریه کشش سطحی! نمایشی در رابطه با روابط انسانی، عشق و جدایی، قهر و آشتی، تنهایی و باهم بودن و زندگی روزمره ماست!
در قدم اول از نویسنده و کارگردان جناب سیفی تشکر میکنم، یک؛ به خاطر یادداشت کارگردان و توضیح مبسوط در رابطه با این نمایش! که نشان از شخصیت فرهیخته ایشان و احترام به مخاطبین فهیم تئاتر دارد! و دوم؛ به خاطر اجرای یک نمایش جذاب با جزئیات قابل توجه که مخاطب را با خود همراه می‌کند و مهمتر از همه به مقصد مناسبی نیز می‌رساند!
نمایش با یک دورهمی دوستانه و پیک نیک چهارنفره آزی، آرمان، حنا و حسام شروع می‌شود و خیلی زود مخاطبین نیز به جمع این دوستان اضافه و به بطن داستان دعوت می‌شوند...
در بدو اجرا استفاده درست از اجزای صحنه همچون کوله پشتی و صندلی های تاشو به چشم می‌خورد! اکثریت وسایل مورد نیاز کاراکترها داخل کوله پشتی هایی بر روی شانه کاراکتر هاست، به همراه صندلی های تاشویی که با خود حمل می‌کنند! و برعکس اکثر نمایش ها که اجزای صحنه ثابت هست و کنش کاراکترها بر حول این اجزا می‌چرخد در این نمایش شاهد صحنه سیالی هستیم که مدام می‌چرخد و موقعیت نشستن کاراکترها تغییر می‌کند تا داستان، دیالوگ ها و مونولوگ هایشان را با جذابیت هر چه بیشتر بیان کنند!
استفاده از نورپردازی مناسب و نواختن موسیقی زنده با انتخاب درست آلات موسیقی با توجه به فضای امروزی داستانِ نمایش، یعنی نواختن سازهایی چون ... دیدن ادامه ›› هنگ درام، مثلث(تراینگل)، کاخن و شیکر که به ریتم نمایش و عمق احساسی آن می‌افزایند و همچنین اجرای درجه یک و احساسی بازیگران، نوشته ای روان با کمدی کم‌رنگ ولی پراثر، یک نمایش تقریبا بی نقص، جذاب و لذت بخش بود!
از صمیم قلب برای کارگردان/طراح/نویسنده و تمامی عوامل و بازیگران این نمایش، آرزوی موفقیت دارم!
امیر مسعود این را خواند
بهزاد سیفی و نوید عسکری فراهانی این را دوست دارند
بهزاد سیفی (behzadseyfi)
یک دنیا ممنونم از لطف و محبت شما
خوشحالیم که مورد پسند بوده
از حضور گرمتون سپاسگزارم
بهزاد سیفی
یک دنیا ممنونم از لطف و محبت شما خوشحالیم که مورد پسند بوده از حضور گرمتون سپاسگزارم
🙏❤️
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
تیتر نمایش مناسب با سطح کیفی نمایش هست! یک مهمانی (نمایشی) ساده!
در اولین نگاه به صحنه اجرای نمایش، کارتن های خالیِ دیجی کالا، قفسه های فلزی ناهمگون، کاغذپاره ها و روزنامه های پخش شده بر روی زمین به چشم می‌خورد، یکی از اولین اصول هر نمایشی استفاده از اجزای صحنه، متناسب با عملکرد آن در طول نمایش هست، ولی از این اجزا نه تنها هیچ استفاده ای نمی‌شود و هیچ کنشی صورت نمی‌گیرد! بلکه از نظر زیبایی‌شناسی و طراحی صحنه، نامناسب و بی ظرافت است! لطفا برای طراحی صحنه و احترام به چشم زیباشناسانه مخاطب تئاتر، وقت و هزینه بیشتری صرف کنید!
باید گفت که برخلاف تئاتر های هم‌موضوع با این نمایش، در شهر اصفهان؛ همچون (تئاتر کششِ سطحی) که نوشته پرمفهومی دارد...
این نمایش متاسفانه، از نظر متنی و معنایی، غنی نیست و درگیری و کنش کافی با مخاطب فهیم امروزی را ندارد!
صرفا یک دعوای خانوادگی کشدار با چاشنی اضافات معمول در تئاتر هست! از جنس همان اضافاتی که دیالوگ ها را آرام آرام می‌گویند، اندکی نور صحنه را تغییر می‌دهند، شلوغ می‌کنند و در انتها، معنا یا احساس یا طنز یا حتی فلسفه خاصی را به مخاطب انتقال نمی‌دهند.
بازی بازیگران مورد قبول و قابل درک هست ولی جای تاسف دارد که نوشته و متن این نمایش ضعیف هست!
طراحی صدا مناسب نیست و تِرَک های تکرارشونده ... دیدن ادامه ›› آهنگ، جایی که باید ادامه پیدا کنند، قطع می‌شوند و دوباره پلی می‌کنند، انگار طراح صدایی وجود ندارد!
راهکار: باتوجه به اینکه تغییر متن نمایش کار یک شب نیست و قطعا برای هر نمایشی، عوامل، زحمات زیادی می‌کشند، لطفا در طراحی صحنه، صدا و جزئیات نمایش، ظرافت بیشتری به کار ببرید!
برای بازیگران و عوامل این نمایش از صمیم قلب آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم مخاطبان عزیز تئاتر را به مهمانیِ <خاص> و نمایشی بهتر، دعوت کنند!
سلام،نوشته شما به مثابه نقد نیست بیشتر یک غرض ورزی است که درد هنر شهر اصفهان شده است. نمیتوان در یک گوشه ای نشست به جا جمع نظر داد سرآخر هم بیانیه صادر کرد و حکم نوشت . لطفا نظر خودتان را به دیگران نسبت ندهید و نشان از بلوغ شما می تواند همین باشد که در آخر هر مثلا نقدتان بنویسید که نظر شما نبود. مرض این مملکت شده لطفا به جای دیگران نظر ندهید و برای دیگران تعیین و تکلیف نکنید.
نوید عسکری فراهانی
از هر دو بزرگوار خواهش می‌کنم این بحث زننده را ادامه ندهند. ممنون
جناب فراهانی، این آقا به خانم عصار توهین کردند و من جواب دادم وگرنه اصلا در شان من و شما یا هیچ مخاطب تئاتری نیست که با اینچنین سطح پایینی از شعور و فرهنگ یک شخصی که خودش را کارگردان جا زده، برخورد داشته باشیم.
نوید عسکری فراهانی
از هر دو بزرگوار خواهش می‌کنم این بحث زننده را ادامه ندهند. ممنون
سلام،عرض ادب. به خاطر شما دوست عزیز چشم.موفق باشید.
حافظا علم و ادب ورز که در مجلسِ شاه
هر که را نیست ادب لایقِ صحبت نبود...
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
برای تئاتر های خوب دیر نظر مینویسم! چون نمی‌خواهم چیزی در آن تغییر کند و میخواهم وقتی مینویسم آن نمایش را در ذهنم بارها مرور کرده باشم! این نمایش 10 از 10 بود!
چرا که بر روی کوچک ترین دیتیل های صحنه، لباسها، جزئیات روی میز، خاموش و روشن کردن چراغ میز گریم و نور صحنه تا لیوانی کوچک و تمامی جزئیات این نمایش فکر شده است! و بازی بازیگرانی که واقعا فضای صحنه را و پارتنر بازی‌شان را درک کرده و دقیق اجرا می‌کنند! و عواملی که آرام و سروقت لباس ها روی رگال می‌گذارند!
و از همه مهم تر نمایشنامه بسیار زیبایی که شما را می‌خنداند و به وقتش به گریه می‌اندازد و داستان تنهایی آدم‌ها را روایت می‌کند!
نکته: صحنه مربوط به دو مرد در دریا، قسمت دومِ اصلاح نمایشنامه (بعد از شور...)حذف شود و به همان قسمت اول بسنده کنید! اعجاز کمدی در مختصر بودن است.
برای بازیگران/کارگردان و عوامل این نمایش از صمیم قلب آرزوی موفقیت دارم!🙏❤️
سلام و روزبخیر...
ممنون از اینکه برای ما نوشتید...
خوشحالیم که کار مورد علاقتون بوده.
آرمین بهزادی نیا
سلام و روزبخیر... ممنون از اینکه برای ما نوشتید... خوشحالیم که کار مورد علاقتون بوده.
سلام جناب بهزادی نیا. امیدوارم همیشه موفق و پیروز باشید و بزودی شاهد درخشش شما در صحنه ای بزرگ‌تر و نمایشی دیگر باشیم! 🙏❤️
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
پر از بی هیچی! قصد تخریب ندارم چون نمی‌شود این متروکه بی‌فرهنگی، پرشده از بی هنری را از چیزی که به نمایش گذاشتند خراب تر کرد!
به عنوان مخاطب شرمم شد از نگاه کردن به این همه اشتباه و به این همه مردگی هنر!
چرا نباید به این نمایش رفت: 1- حمله ور شدن بازیگر به تماشاچی! ممنوعه ترین حرکت این نمایش، لحظه ای بود که کاراکتر تاجر به سمت ردیف جلو آمد و به شکل نامناسب و دور از شأن تئاتر جدی، پای یکی از تماشاچی ها گرفت!
2-در آلوده ترین شب های پایتخت، در بدو اجرا در محیط بسته، کبریت کوهنوردی و مقدار زیادی گوگرد می‌سوزانند، اگر این بوی به جا مانده از گوگرد که تا نیمه اجرا باقیمانده کافی نیست، شروع به آتش زدن کاغذ و روشن کردن عود می‌کنند!
3-در 90 درصد اجرا، تمامی بازیگران همزمان شروع به تولید صدا و صحبت می‌کنند! توپوق می‌زدند، بارها بازیگران به باکس های صحنه برخورد می‌کنند و انگار اصلا شناختی نسبت به صحنه خودشان ندارند! دریامج به اشتباه چنگالی به دست یکی از بازیگران زن می‌زند! به غیر از سعید کریم زاده و سالار دریامج، صدا و اجرای مابقی بازیگران ضعیف بود! هیچ نگاه فلسفی ای نمیشه به سر و صدای غیر ریتمیک و آزار دهنده بازیگران داشت! گناه بازیگران نیست، مشکل از عدم تسلط کارگردان بر ... دیدن ادامه ›› نمایش است!
4-نور باکس های صحنه به صورت رندوم خاموش یا روشن میشد توسط بازیگران، نور موضوعیتی با نمایش نداشت، مثل یک ایده یتیم وسط اجرا تغییر می‌کرد بی جهت و بدون رساندن هیچ پیامی!
5-چیدمان بازیگران بسیار بد بود، یا خیلی دور بودند و یا خیلی نزدیک و در اکثر صحنه ها، تمام بازیگران همزمان باهم حضور داشتند و در جهات نامتوازن و نامتعارف حرکت می‌کردند! یک عدد از باکس های وسط صحنه اضافی بود و همین باعث برخورد بازیگران به اجزای صحنه می‌شد!
***در نهایتِ هر نقد درستی راهکاری باید باشد!
راهکار: (1) سه عدد پوستر عکس کهکشان را از بالای صحنه بردارید و به شعور مخاطب احترام بگذارید!
(2) بجای ارجاع به گوگل، ده دقیقه زمان برای توضیح این نمایش بگذارید! خودِ نمایش و نه صرفا کلمه ابط‌الجوزا
(3)صحنه را از گفتگوی کریم زاده با کاراکتر پدر شروع کنید، و همین قسمت را ادامه بدهید! تنها صحنه معقول این نمایش همین هست! داستان بی ایمانی پدر ادامه بدهید و از نویسنده خوب بهره ببرید! فالگیر و دختر، کاراکترهای ناقصی دارند و حضورشان با نبودشان یکی است! کاراکتر پر مفهوم تری برای بازیگران بنویسید!
(4) از صدای فندک و سروصدای نامربوط جلوگیری کنید و بر روی صحنه نهایتا 4 نفر بیاورید، آن هم با چیدمان صحنه و بازیگر به شکل درست! و ادای مونولوگ یا دیالوگ ها هر کدام به وقت خود!
از صمیم قلب برای کارگردان، بازیگران، تهیه کننده و عوامل این اجرا، آرزوی بهترین ها را دارم!
سپاس از حضور پرمهرتان🤍
خوشحالم که یک‌تماشاگر فهیم و با علم کار مارو تماشا کرده و دقیق و منظم ایرادات رو به گروه ما انتقال داده
متاسفم که نتوانستیم در اجرایی که برای شما مخاطب عزیز تدارک دیدیم خاطره ای خوش را فراهم سازیم
بنده شمارو به دوباره دیدن نمایش دعوت میکنم
با تشکر از اتقادات شما دوست عزیز ⭐️❤️
Seen Kaaf
خوشحالم که یک‌تماشاگر فهیم و با علم کار مارو تماشا کرده و دقیق و منظم ایرادات رو به گروه ما انتقال داده متاسفم که نتوانستیم در اجرایی که برای شما مخاطب عزیز تدارک دیدیم خاطره ای خوش را فراهم ...
سپاس از محبت شما و گروهتان، لطف دارید. دلخوشی و مسرت ما در موفقیت و درخشش شما در جامعه هنری ایران و نشان دادن یک نمایش خوب به مخاطب فهیم ایرانی است.
با آرزوی بهترین ها برای شما و عوامل نمایش! ✨🙏❤️
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
ترکیبی از فرانسیس بیکن، مد مکس و مقدار کمی کافکا!
***نمایشی بسیار جذاب با کارگردانی درجه یک، اکت های فوق العاده و بازیگران کاردرست و طراحی صدای فوق العاده، نوشته خوب و طراحی صحنه مناسب! به مخاطبین دوست دار تئاتر حتما پیشنهاد میکنم! و آروزی موفقیت و درخشیدن برای همه عوامل این نمایش! 🙏❤️
نکته اول: مارک گذاری یا جابجایی نور صحنه داخل راهروها، چند تن از بازیگران به تاسیسات نور صحنه برخورد کردند، با نوار شبرنگ مارک گذاری کنید. ایمنی بازیگران اولویت هست!
نکته دوم: پرسپکتیو: اطراف درب ورودی یک چهارچوب مربعی نوار LED رنگ بنفش(مجنتا) نصب کنید! دلایل: 1- نور سوم باعث ایجاد پرسپکتیو صحنه، 2-باعث بولد شدن فیگور بازیگران در حاشیه لباس و فیگور میشه! 3- اکثر انسان‌نماهای فرانسیس بیکن محصور داخل یک باکس مربع شکل هستند که چهارچوب مربع LED رفرنس جذابی ایجاد میکند.
نکته سوم: با توجه به اینکه صحنه های نفس گیری در این اجرا هست و ضربان قلب تماشاچی با آهنگ و ریتم اجرا افزایش پیدا میکند، بهتر هست که بین صحنه ها مختلف ضرب آهنگ و ریتم را ملایم کنید و بیت بین اجرا حذف یا آرام تر بشه. صدای وزش باد یا افکت های متناسب با فضای نمایش اضافه بشه، تا از نظر روحی و ذهنی مخاطب آمادگی و تنفس روحی لازم برای صحنه بعد را داشته باشد!