در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | محمود خسروپرست
S3 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 09:13:27
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
امشب به تماشای این نمایش نشستم و لذت بردم. لذت بردم از آن حیث که بسیار اجرایی پویا، پرکشش و سرگرم کننده بود. سرگرم کننده، عجب واژه غیرروشنفکرانه‌ای است نه؟ اما اصل روشنفکری به باور من در همین واژه خلاصه شده است. جهان نمایش ابتدایی‌ترین وظیفه‌اش مخاطب را به تور صید انداختن است و الا تو گویی هزار کتاب فلسفه را روی صحنه قرائت کند. حاصل جز سرگیجه نیست. این نمایش تلاش دارد تا در عین ساخت فضایی پویا و پر از لحظات کمدی؛ من مخاظب را سرگرم و از پس این سرگرمی به انسانی‌ترین مسائل از عشق گرفته تا نفرت از جاه‌طلبی گرفته تا ظلم و از شهوت قدرت گرفته تا جنون بپردازد. مفاهیمی که در قاموس تک تک ما زنده است و در این نمایش در بی‌تکلف‌ترین حالت ممکن به چالش و نقد کشیده می‌شود. لحظات نابی که صدای قشقه خنده‌ات در سالن می‌پیچد و ثانیه‌ای دیگر سر در گریبان می‌بری از شرم که چرا به رنج و ترس آدمان نمایش می‌خندم؛ درست مانند خود زندگی که در قاموس تماشاگر رخت عافیت به تن داری و شادمان و به نوبت کنشگری خود سرشار از ترس و درد و رنجی. از این روی تماشای این نمایش فرصت فرخی بود تا بفهمم که می‌توان نمایشی سرگرم کننده و شادی‌آور خلق کرد بی‌آنکه لحظه‌ای برای خنداندن مخاطب دست به دامان هر عنصر کم مایه‌ای شود و از اندیشه‌ اثر دور شود و اگر تو می‌خندی به رنج است که می‌خندی آنچنان که به رنج چاپلین صد سالی است که می‌خندیم. در راستای همین سرگرمی، نویسنده به سراغ اسلوب کلاسیک درام‌نویسی سه پرده‌ای رفته بود. اسلوبی که بسیاری از آثار سینمای هالیود را شاکله می‌بخشد و موجب ضرباهنگی پرطنین برای روایتی جذاب می‌شود. صحنه آرایی و طراحی لباس نه تنها خلاقانه و در خدمت خلق فضای کلی اثر بود بلکه بسیار باورپذیر و جذاب بود و همچنین نورپردازی و استفاده از تکنیک‌های سینمایی در لحظه‌های شلیک، جهانی آشنا و باورپذیر را خلق کرده بود. بازیگران به حدی به باور من یکدست، زنده و درخشان ظاهر شدند که تمایز میان ایشان غیرممکن بود و به واقع نمی‌توان کسی را از دیگری برتری داد که این امر خود گواه بر دقت و هوشمندی کارگردان در هدایت بازیگران است. بازیگرانی که با ارائه جزئی‌ترین عناصر وجودی شخصیت‌هایشان لحظات بسیار ماندگاری خلق کردند که به ظاهر گویی آنچنان حادثه بزرگی نیست اما اگر با دقت مشاهده کنی رنج و کوشش آنها برای بازآفرینی شخصیت‌ها را در لحظه لحظه اجرا مشاهده می‌کنی. در آخر با آروزی بهروزی برای این گروه اجرایی به همه عزیزان پیشنهاد می‌کنم که لذت این سرگرمی پرمغز را از خود دریغ نکنند.
محمود خسروپرست عزیز سلام، سپاس که به تماشای «بیستوهیچ» نشستید و نظراتتون رو با جزئیات و توجه به عناصر مختلف با ما به اشتراک گذاشتید. موید و پیروز باشید.
۲۲ بهمن ۱۴۰۳
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
 

زمینه‌های فعالیت

تئاتر

تماس‌ها

mahmoudkhosrowparast1