در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال پروژه الواح پولادین | دیوار
S2 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 12:55:38
امکان خرید پایان یافته
جمعه ۳۱ فروردین ۱۳۹۷
۱۶:۰۰


سازه الواح پولادین متشکل از چندین لوح فلزی بر روی چارچوبی از جنس چوب و گاه فلزی نصب شده و با مضراب های چوبی مختلف قابل نواخت می باشد. الواح این ساز در طرح عبدالقادر در 3 ردیف و به تعداد 46 لوح در چارچوبی از جنس چوب محصور شده است. هر یک از این الواح 2 سوراخ در بالا و یک سوراخ در پایین داشته که توسط 3 ریسمان در این چارچوب محکم می گردید. برای کوک نمودن ساز از گوشی های چوبی استفاده شده که این عمل با چرخش گوشی ها و شل و سفت شدن ریسمانها انجام می گرفته است. در تصویری از کتاب مقاصد الالحان  عبدالقادر  که در کتابخانه لیدن موجود می باشد در ردیف سوم 18 لوح آورده شده است. این ساز برای اولین بار در سال 1391 با تعداد 18 لوح توسط سیف الله شکری احیا و در موزه موسیقی تهران موجود می باشد. پس از آن چندین نمونه با تعداد لوحهای 32، 40 و 45 با سازه های متنوع ساخته شده است.

سیف‌الله شکری (متولد 1354، قزوین) پژوهشگر، موسیقی دان و سازنده ادوات موسیقی است. او در سن 17 سالگی ساخت ادوات موسیقی را با مطالعاتی گسترده برای علمی ‌کردن ساخت سازهای معاصر آغاز کرد. با این پیش‌زمینه، در سال 1378 پژوهش‌هایش را برای ساخت سازهای باستانی شروع کرد و برای سرعت‌ بخشیدن به این کار، نخستین کارگاه ساخت ادوات موسیقی را در استان قزوین پایه‌گذاری کرد و سال بعد، نخستین کلاس‌های علمی ساخت ساز را در سازمان صنایع دستی کشور در این استان برپا داشت. شکری در نیمه‌ی آغازین دهه‌ی 80 به پژوهش در زمینه‌ی ساختارشناسی و علمی‌ کردن مراحل ساخت سازهای تنبور و سه‌تار دست یازید. وی هم‌چنین نقشه مهندسی ساز «تار» را طراحی و ساز «هشت تار» را ابداع و ثبت کشوری کرد و توانست با بهره از هنر معرق تا 6000 قطعه را در ساخت سازی ویژه به کار گیرد. شکری در نیمه‌ی دوم دهه‌ی 80 کهن‌ترین «چنگ» ایران و جهان، با دیرینگی 6000 سال، و «بربت» میان‌رودان با پیشینه‌ی 4700 سال را به سفارش و پشتیبانی سازمان ملل متحد ساخت. وی سپس چنگی از قزوین را که از آنِ سده‌ی نهم قمری بود، برای موزه‌ی مردم‌شناسی این استان بازسازی کرد. شکری چندی بعد، ساز «سروش» را ابداع کرد. در آبان‌ماه 1389، رییس‌جمهور و هیأت دولت از ساز ملی «فرش»، که استاد شکری با الهام از دار قالی ساخته است، رونمایی کردند. شکری در دو سال اخیر توانسته است نخستین دستگاه سیم‌ساز در ایران را طراحی کند و بسازد و همچنین «چنگ» 3000 ساله‌ی تمدن ایلام، «بربت» جام ارجان (1000 سال پیش از میلاد)، «بربت» ایلامی (1000 سال پیش از میلاد)، «لیر» اشکانی و «نی» 3000 ساله خوزستان را بازسازی و سازهای «نگاره» و «9 اکتاو» را ابداع کند.

موسیقی برای همه نام مجموعه‌ای است که با هدف ترویج موسیقی و به اشتراک گذاری آن برای همه افراد در سال 1395 تشکیل گردید. این مجموعه با نگاهی نو به آموزش موسیقی سعی دارد با ترویج فرهنگ فعالیت موسیقایی به جای آموزش، تجربه استفاده از موسیقی را برای همه افراد در هر سن و تحصیلاتی را فراهم نماید و در همین راستا اقدام به طراحی، برنامه ریزی و برگزاری برگزاری کارگاه های «موسیقی برای همه» نمود. این مجموعه در بهمن ماه 1395 با هدف توجه دادن به مساله صدا و اهمیت آن در جوامع امروزی، اقدام به راه‌اندازی کمپین #صداهای_اطراف_ما در شبکه های اجتماعی نمود که این کمپین با استقبالی خوب از سوی مخاطبان و کاربران قرار گرفت و حاصل آن تا به امروز مجموعه 300 ویدیو-صدایی است که در شبکه های مجازی منتشر و یا بازنشر شده اند.

روزهای تعطیل گالری: شنبه

 

گزارش تصویری تیوال از افتتاحیه سومین فستیوال موسیقی معاصر / عکاس: پریچهر ژیان

... دیدن همه عکس‌ها ››

مکان

تهران، خیابان کارگر شمالی، ضلع غربی پارک لاله
تلفن:  ۸۸۹۶۳۲۰۰-۸۸۹۵۱۹۶۵

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید