موسیقی در سینما
ده هفته، ده فیلم
دبیر دوره: دکتر مهران پورمندان
نگاه تخصصی به گونه های مختلف سینمایی در یک روند تاریخی، اجتماعی (از جنبه های مختلف آموزشی – پژوهشی و یا حتی سرگرمی) همیشه می تواند جذاب باشد. با این نگاه، در تاریخ سینما، نوع موزیکال - به عنوان یک گونه - برای مخاطبان حرفه ای و عام سینما شاید از جذابیت و مجبوبیت بیشتری نیز برخوردار باشد.
هنگامی که از فیلم موزیکال سخن به میان می آید، بلافاصله فیلم های موزیکال دهه های ۳۰ و ۴۰ هالیوود در ذهن متصور میشود. آنجا که هنرپیشگان کلام خود را با رقص و آواز در می آمیختند و سرتاسر فیلم با لبخند و شادی طی می شد و به پایان می رسید. اما واقعیت این است که از همان دههها، درمیان فیلمهایی که موضوع خود را با محوریت موسیقی انتخاب میکردند کم نبودند فیلم هایی که داستان خود را نیز با موسیقی بیان می کردند و به نوعی موزیکال بودند. در واقع می توان گفت که موسیقی در این فیلم ها روایت را به پیش می برد.
موسسۀ آپ آرت مان در صدد است تا با نمایش ۱۰ فیلم منتخب زیر، نوعی دیگر از سینمای موزیکال را به نمایش بگذارد. سینمایی که موسیقی آنچنان در تاروپود روایت فیلم عجین شده است که با آن یکی می شود اگرچه به موسیقی متکی نیست.
- Inside llewyn davis 2013 - برادران کوهن
- This must be placed 2011 - پایولو سورنتینو
- Music room 1958 - ساتیاجیت رای
- Gigi 1958 - وینسنت مینلی
- Visitors 2013 - گادفری رجیو
- Control 2007 - آنتونی کوربین
- Red shoes 1948 - امریک پرسبرگر و مایکل پاول
- Dead for 5 voices 1995 - ورنر هرتزوگ
- 1999 Buena Vista Social - ویم وندرس
- Florence Foster Jenkins 2016 - استیون فریرز
کارشناسان مهمان این دوره عبارتند از:
خسرو دهقان
رامتین شهبازی
رامین صدیقی
روبرت صافاریان
فرزاد موتمن
برنامه اول
فیلم Inside llewyn davis - ساخته برادران کوین - محصول 2013
زمان: یکشنبه ۱۲ دی ماه - ساعت ۱۸
با حضور: رامتین شهبازی
برادران کوین در کارنامه سینمایی خود نشان داده اند که به تجربه اندوزی در انواع ژانرهای بسیار علاقمنداند. آنها یعد از فیلم "اوه برادر کجایی؟" یک بار دیگر (پس از ۱۳ سال) به موسیقی پرداختند.
درون لوین دیویس ساخته شده در سال 2013، بیست و یکمین فیلم این دو برادر، روایت یک هفته از زندگی خوانندۀ فولک دهه ۶۰ آمریکا است. خواننده ای که با تمام استعداد و خلاقیت محکوم به شکست است. بازگویی این روایت تلخ اما از نگاه این دو فیلمساز نه تنها رنگ تراژیک به خود نمی گیرد بلکه در تمامی لحضات فیلم به مدد موسیقی جذاب و و کارگردانی خلاق آن، این فیلم را به یک اثر هنری خلاق و اثر گذار تبدیل کرده است.
این فیلم جایزه بزرگ کن 2013 Grand Prix را از آن خود کرد و نامزد اسکار برای بهترین فیلمبرداری و بهترین میکس صدا در همان سال. و نامزد بهترین فیلم، بهترین بازیگر و بهترین ترانه اوریژینال گلدن گلاب 2013 شد.
آپ آرت مان دیدن این فیلم را به تمام سینما دوستان توصیه می کند.