در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال تئاتر | اخبار | اثر نمایشی زن محور با محوریت رنج و رستگاری / روایت روزبه اختری از نمایش "رکوئیم برای یک راهبه"
S3 > com/org | (HTTPS) 78.157.41.91 : 09:47:53
نمایش رکوئیم برای یک راهبه | اثر نمایشی زن محور با محوریت رنج و رستگاری / روایت روزبه اختری از نمایش

سرویس تئاتر هنرآنلاین، نمایش "رکوئیم برای یک راهبه" نوشته آلبر کامو به کارگردانی روزبه اختری از ۱۷ دی‌ماه ساعت ۲۰:۴۵ در سالن شماره یک خانه نمایش مهرگان روی صحنه است و بازیگران این نمایش اشکان هورسان، نسترن ابراهیم‌زاده، حامد سوری، درسا حکیم‌الهی، ثمین امینی و محمدجواد ملک‌زاده هستند.

روزبه اختری در گفت‌وگو با خبرنگار هنرآنلاین درباره جذابیت‌های انتخاب و اجرای "رکوئیم برای یک راهبه" گفت: از سال گذشته بر آن شدم تا یکی از آثار آلبر کامو را روی صحنه آورم و از این رو به سراغ نمایشنامه "سوء‌تفاهم" از این نویسنده رفتم و چند روزی نیز تمرینات این نمایش را آغاز کردیم؛ اما ناخودآگاه توسط یکی از دوستان نمایشنامه "رکوئیم برای یک راهبه" که من آن را نخوانده بودم، به من پیشنهاد شد.

او در ادامه افزود: زمانی‌که این متن را خواندم به نظرم نمایشنامه بسیار قوی آمد و از آنجا که این اثر کمتر در ایران کار شده، برایم جذاب بود تا آن را روی صحنه آورم. به نظرم احتمالاً تماشای این اثر برای مخاطب حرفه‌ای تئاتر نیز جذاب خواهد بود. همچنین دغدغه‌های نمایشنامه "رکوئیم برای یک راهبه" در راستای تفکر من است.

کارگردان نمایش "سرزمین تهی‌سران" داستان این نمایش را اینگونه توضیح داد: داستان از یک دادگاه آغاز می‌شود. نوزاد یک خانواده مطرح آمریکایی به قتل رسیده و خدمتکار سیاهپوست این خانواده متهم و محکوم به اعدام می‌شود. وکالت او را وکیلی برعهده می‌گیرد که عموی این خانواده است و او نه تنها این خانواده را نادیده می‌گیرد بلکه نژادپرستی را نیز به کنار می‌گذارد و تمام تلاش‌اش بر این است تا در مجازات زن خدمتکار تخفیف دهد. خدمتکار در روند بازجویی و دادگاه از خود هیچ دفاعی نمی‌کند و ....

او ضمن اشاره به اینکه محوریت "رکوئیم برای یک راهبه" رنج و رستگاری است، عنوان کرد: این اثر نگاهی هستی‌شناسانه و انسان‌شناسانه دارد و مفهوم و کانسپت آن رنج و رستگاری است. به اعتقاد من این اثر زن محوراست و مخاطب با همه کاراکترهای آن همذات‌پنداری می‌کند.

این بازیگر تئاتر با بیان اینکه تمرینات این نمایش حدود دو ماه به طول انجامید، درباره سبک و فضای اجرایی آن یادآور شد: پرفورمنس را به فضای اجرایی این نمایش وارد کردم و مفهوم این اثر در سه پارت با پرفورمنس همراه است. طراحی صحنه این نمایش فضایی میان رئال و سورئال است. دور تا دور صحنه طناب‌ و زنجیرهایی است که نشان‌دهنده آن است که همه انسان‌ها دربند و گرفتار زنجیرهایی در زندگی هستند که آن‌‌ها را از حقیقت دور می‌کند.

او همچنین افزود: بازی بازیگران نمایش، رئال است به جز صحنه هفتم نمایش که نزدیک به اعدام نانسی است و به لحاظ میزانسن و فضا سورئال است.

اختری درباره میزان وفاداری‌اش در اجرا به نمایشنامه اظهار کرد: کاملاً در اجرا به نمایشنامه وفادار بودم اما به دلیل اینکه اگر این نمایشنامه تراژدی و جدی، قرار بود کامل اجرا شود مدت زمان آن حدود دو ساعت و نیم بود و این زمان از ظرفیت و حوصله مخاطب خارج است، دیالوگ‌هایی را از آن حذف کردم اما مابقی دیالوگ‌ها براساس متن است.

او درباره موسیقی نمایش "رکوئیم برای یک راهبه" گفت: موسیقی‌های این نمایش انتخابی است و از میان آثار بهترین آهنگسازان جهان همچون یوهان سباستیان باخ، هانس زیمر و موسیقی متن‌های شاهکار رامین زمانی انتخاب شده است. تماشاگران کمتر موسیقی‌های این نمایش را شنیده‌اند اما موسیقی در این اثر رکن اساسی است.

اختری در پایان صحبت‌هایش گفت: چند نمایش آخری را که به صحنه آوردم، آثار کمدی بودند و نمایش "رکوئیم برای یک راهبه" که اثری تراژدی است سخت‌ترین و دشوارترین نمایشی بوده که تاکنون روی صحنه آوردم. این اثر با اینکه فضایی تراژیک دارد اما مخاطب از سالن ناراضی بیرون نخواهد رفت چراکه نمایشنامه بسیار خوبی دارد که ارزش دیدن را دارد.

دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از: طراح لباس: حمیرا کامل، طراح نور و صحنه: روزبه اختری، مشاور طراحی: رویا اقبالی مقدم، ساخت تیزر، طراح پوستر و محتوای گرافیکی: کامران اسماعیلی، دستیار کارگردان و برنامه ریز: محمدجواد ملک زاده، عکاس: کامران اسماعیلی، طراح گریم: هانیه بنی اسد، گروه کارگردانی: سیاوش مرادیانی و کامران اسماعیلی، تبلیغات مجازی و مشاور رسانه: گروه تئاتر ریما، مدیر تبلیغات: فرید رحمتی و مجری طرح: گروه تئاتر ما.

علاقمندان به تماشای این نمایش می‌توانند بلیت آن را از سایت تیوال تهیه کنند

درباره نمایش رکوئیم برای یک راهبه
۲۳ دی ۱۳۹۸