بهمن نامور مطلق: در نقاشی های احمد آریامنش امید موج می زند
گالری والی به مدت یک ماه میزبان جدیدترین نمایشگاه نقاشی خط انفرادی احمد آریامنش با عنوان «عشق شادی است» شد. آریامنش دراین نمایشگاه یکی از اشعار هوشنگ ابتهاج را دست مایه خلق آثارش قرار داده است. این نمایشگاه با استقبال ویژه اهالی فرهنگ و هنر و مجموعه داران روبرو شد.
به گزارش روابط عمومی نمایشگاه «عشق شادی است» احمد آریامنش گفت: «عشق شادی است» عنوان جدیدترین مجموعه نقاشی خط من است که در ماه های جاری برای نمایش در گالری والی خلق شده اند. دراین مجموعه تلاش کرده ام متاثراز روابط اجتماعی و فرهنگی که این روزها در جامعه ما حاکم است و دیگر کمتر به عشق و مهربانی بهایی داده نمی شود و انسان ها به شیوه های مختلف در پی این هستند که یکدیگررا مصرف کنند، عشق را فریاد بزنم.
او افزود: در شرایط کنونی هر یک از ما باید به شیوه ای عشق را فریاد بزنیم تا شاید انسان ها به خودشان بیایند، چون من با کلمه و حروف سرو کار دارم با دغدغه های انسانی که دارم، این مجموعه را دراین مقطع زمانی خلق کرده ام تا ضمن تاثیر گذاری بر روی مخاطبان، در دل تاریخ نیز بماند.
آریامنش افزود: دراین نمایشگاه به جای این که ابیات پراکنده ای از اشعار یک شاعر را دست مایه خلق آثارم کنم؛ یکی از شعرهای هوشنگ ابتهاج را که درتمام سطرهایش عشق را فریاد زده با خط کرشمه بر روی بوم های طلایی نوشته ام.این مجموعه دربرگیرنده 11 نقاشی خط است که تمام آثار بر روی ورق طلا و با رنگ اکرولیک سفید خلق شده اند.
این هنرمند درباره استفاده از ورق طلا، و رنگ طلایی در این مجموعه گفت: وقتی قرار است عشق را فریاد بزنیم، به نظر من بهترین رنگی که می تواند این حس را به مخاطب برساند رنگ طلا است، چون این رنگ ساختنی نیست و باید با تلاش طلا را کشف کنید و بدست بیاورید.
او درباره چرایی استفاده خط کرشمه یکی از خطوط ابداعی اش برای خلق این مجموعه گفت: در خط کرشمه شاهد اوج طنازی حروف و رهایی آن ها هستیم و به نظر من چون عشق رهایی بخش است باید شاهد این حس هنگام تماشای حروف هم باشیم از این رو از این خط برای خلق این مجموعه بهره گرفته ام.
احمد آریامنش با بیان این مطلب که آثار این مجموعه را در یک سال اخیر خلق کرده است؛ گفت: متاسفانه اتفاقی که این روزها در نقاشی خط شاهد آن هستیم عدم توجه به مفهوم و کانسپت است و بیشتر هنرمندان این عرصه تنها به خلق آثار تزئینی روی آورده اند و دراین آثار بیشترتکنیک خودنمایی می کند. از این رو تصمیم گرفتم دراین مجموعه دغدغه های شخصی خودم را به نمایش بگذارم.
به گفته آریامنش؛ نقاشی خط های مجموعه اخیر او قابلیت این را دارد که آن را از طرف که بر روی دیوار نصب کنیم برای مخاطب جذابیت داشته باشد. در این مجموعه چون قصد فریاد زدن عشق را داشتیم تصمیم گرفتم آثارم را در ابعاد بزرگ خلق کنم.
او درباره شیوه خلق مجموعه آثار اخیرش گفت: کارکردن بر روی بوم های ورق طلا مثل بند بازی است و تمام اتفاقاتی که بر روی بوم اتفاق می افتد در یک حرکت باید اتفاق بیفتد و اصلا هنرمند فرصت اشتباه کردن ندارد و از این نظر شیوه خلق این مجموعه به هنر خوشنویسی و یا حتی نقاشی چین و ژاپن نزدیک می شود.
بهمن نامورمطلق درباره آثار آریامنش گفت:نمایشگاه احمد آریا منش نشان داد که ظرفیت هنرهای تجسمی ما بسیار فراتر از زیرساخت های ما در این عرصه است. هنرهای تجسمی در ایران برخلاف تصور رایج مخاطبان بسیاری دارد و این روزها گرایش به هنرهای تجسمی از سوی اقشار مختلف جامعه بیش از هر دوره ای احساس می شود.
او افزود: برپایی نمایشگاه ها و کنسرت ها متعدد امید به زندگی را در جامعه گسترش می دهد و اگر اتفاقات اخیردر جهان را مرور کنیم، درمی یابیم که به همین دلیل است که داعش همواره موزه ها و آثار هنری را مورد تهاجم قرار می دهد.
نامورمطلق ادامه داد: یکی از شانس های زندگی من این است که یکی از تابلوهای احمد آریامنش را بر روی یکی از دیوارهای آپارتمانم دارم و هر بار که به این تابلو نگاه می کنم، وارد فضای دیگری می شوم و امیدم به زندگی چند برابر می شود.
او در ادامه سخنانش گفت: در دنیای کنونی که تلخی ها جهان را فراگرفته است باید از هنرمندانی چون احمد آریامنش که با آثارشان امید را به زندگی ما تزریق می کنند قدردانی کرد. در آثار آریامنش شاهد رقص خطوط سفید بر روی بوم های طلایی هستیم، این آثاراز جلوه خاصی برخوردار هستند و زیبایی و عشق را برای ما به ارمغان آورده اند.
در ادامه مژگان والی گفت: احمد آریامنش یکی از هنرمندان خوش فکر است که از زمانی که در شمار هنرمندان گالری والی درآمده همکاری مستمری با گالری داشته است و هنگام خلق آثارش پله پله با گالری همکاری داشته است.
به گفته مدیرگالری والی؛ همکاری گالری با هنرمند و بالعکس هنرمند با گالری تنها معطوف به ایام برپایی یک نمایشگاه نیست بلکه باید این همکاری مستمر و در تمام طول سال باشد.
او افزود: با تجربه ای که در تمام این سال ها درحوزه هنرهای تجسمی کسب کرده ام، بدون اغزاق می گویم که آثار احمد آریامنش با آثار سایر هنرمندان این عرصه تفاوت فاحشی دارد و من تاکنون با هنرمندی در این عرصه روبرو نشده ام که بر روی بوم های طلایی آثارش را خلق کند، استفاده آگاهانه هنرمند از بوم های طلایی انرژی مضاعفی به کارهای این هنرمند تزریق کرده است.
به گفته مدیرگالری والی میان شعر و خط در بوم های آریامنش ارتباط تنگاتنگی بوجود آمده است وآثار او در شمار آثار مفهومی معاصر قرار داده است.
جواد بختیاری در باره نمایشگاه احمد آزیامنش گفت:آریامنش یکی از هنرمندان خلاق و عمل گرا است و با پشتوانه سنت و رویکردی مدرنیستی، در جست وجوی راه چاره ای برای اعلام زیبایی شناسی خط معاصر است.
او افزود:آریامنش برخلاف برخی از هنرمندان هنرمند تنوع خواه است و این روحیه موجب شده در هر نمایشگاه شاهد خلق آثار درخشانی از او باشیم که با نمایشگاه های پیشینش تفاوت فاحشی دارد.
این هنرمند پیشکسوت درباره تفاوت آثار این دوره او با نمایشگاه های پیشین اش گفت: در نمایشگاه اخیر آریامنش شاهد نگاه مینی مالیسیتی خاصی هستیم. او در این مجموعه تنها از سه رنگ استفاده کرده است و بخش عمده تمرکزش را بر روی ترکیب بندی گذاشته و همین امر زیبایی خاصی به آثار او بخشیده است.
اسرافیل شیرچی در ادامه گفت:آریا منش از جمله هنرمندان خوش فکر در عرصه نقاشی خط است. او در آثارش حال و هوای خودش را می توان جست و جو کرد و ردپایی از هنرمندان پیشکسوت در آثار او مشاهده نمی شود. در مجموعه آثار اخیر او نور، رهایی، آزادی و سادگی موج می زند و کارهایش حس تغزلی خاصی دارند که بخشی از این حس تغزلی را مدیون و وامدار شعر هوشنگ ابتهاج است.
او افزود: نقاشی خط های آریامنش من را به یاد شعرهای شیدایی باباطاهر می اندازد در آثار او نقوش دوره ساسانیان، هخامنشی و نقش مارلیک را به خوبی می توانیم ببینیم او در آثارش به خوبی توانسته پیوندی عاطفی میان تکنیک، هنر وعاطفه بوجود آورد از این رو با اقبال خوب مخاطبان روبرو می شود.
به گفته این هنرمند پیشکسوت؛ در آثار آریامنش اندیشه سهم بسزایی دارد و او تنها به زیبایی شناسی خطوط فکر نمی کند. امیدوارم او مسیری که در عرصه نقاشی خط پیش گرفته است به همین شکل ادامه بدهد.
نظری نوری هم با بیان این مطلب که آریامنش رفتار عاشقانه ای با نقاشی خط دارد و درآثارش در قید و بند قلم نیست گفت: در آثار او رهایی موج می زند. در آثار هر دوره این هنرمند شاهد جهش خاصی هستیم و همین جهش رو به جلو موجب شده که آثارش با آثار دوره قبل تفاوت فاحشی داشته باشد.
او افزود: آریامنش عشق را می شناسد و همین عشق موجب شده که آثار قابل تاملی خلق کند در نمایشگاه اخیر او نیز شاهد به کارگیری رنگ های نجیب و آرام هستیم رنگ هایی که به هیچ وجه جیغ نمی زنند و رفتار ی بسیار عارفانه دارند.
قرار است در ایام برپایی این نمایشگاه برنامه شب های شعر و موسیقی ونشست های پیرامون وضیعت کنونی نقاشی خط در ایران و جهان با حضور هنرمندان و منتقدان برپا خواهد شد
احمد آریامنش متولد 1347 همدان است، این هنرمند با بیش از 30 سال سابقه فعالیت حرفهای در زمینه خوشنویسی و نقاشیخط سال ها درمراکزآموزش عالی و استاد انجمن خویشنوسان تدریس کرده است و تألیف کتاب آموزشی خط نستعلیق تحت عنوان (هماهنگی و حسن همجواری در نستعلیق) ،تألیف کتاب آموزش خط کرشمه در سال 1379 و تألیف کتاب آموزش خط سفیر در سال 1389 از جمله فعالیت های این هنرمند محسوب می شود.
آریامنش حضور در بیش از 210 نمایشگاه گروهی و11 نمایشگاه انفرادی درایران برپا کرده است او همچنین در نمایشگاه های انفرادی و گروهی در کشورهای روسیه،امارات متحده عربی، الجزایر، قزاقستان، ازبکستان شرکت کرده است.
نمایشگاه «عشق شادی است» به مدت یک ماه ادامه دارد. علاقمندان می توانند برای بازدید از این آثار به گالری والی واقع در میدان ونک، خیابان خدامی، پلاک 72 مراجعه کنند.
درباره نمایشگاه
عشق شادی است